Thunderbirds


Universal Classics UK (0602498226797)
Movie | Release date: 08/02/2004 | Film release: 2004 | Format: CD
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!

 

# Track Artist/Composer Duration
1.Thunderbirds Are Go!/Original TV Series Theme2:06
2.International Rescue2:40
3.Lady Penelope: At Your Service1:36
4.The Hood2:42
5.You Need to Grow Up1:30
6.Can't Wait to Be a Thunderbird1:55
7.Galion Electrolyte Compound1:40
8.TB 3 Takeoff3:40
9.Tracy Island1:31
10.Junior Mission2:27
11.Fafafa..No Way!3:25
12.Thunderize!2:51
13.Lady Penelope to the Rescue4:16
14.Buggy Chase2:12
15.Major Disaster6:28
16.Bank of England4:06
17.F.A.B1:57
18.Thunderbirds Are Go!Busted3:14
 50:16
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Thunderbirds - 07/10 - Review of Sjoerd , submitted at (Dutch)
Barry Gray schreef de muziek voor de oudere versie van The Thunderbirds. Nu komen ze terug, maar dan echter en beter, zoals het hoort in de 21ste eeuw. Geen merkwaardige keuze om Zimmer te vragen voor de muziek, want het moest een actiescore worden. Dat Zimmer de zelfde tijd bezig was met King Arthur laat hij niet merken, we horen een heel andere stijl actiemuziek, maar deze film speelt ook niet in Romeinse tijd. Zimmer is niet heel origineel, we horen niet echt 100% uitgedachte thema's. Toch is deze soundtrack af en toe wel eens leuk om te beluisteren.

Het thema waar het bij de vorige soundtrack om draaide, is nu alleen de eerste track en de laatste track. Het is natuurlijk wel minder ouderwets. 'International Rescue' is al snel een actietrack. Niet heel origineel, wellekker te beluisteren. We horen wat kleine stukjes die wat weg hebben van het thema van Barry Gray. 'Lady Penelope: At Your Service' is geen actietrack. Het begint met een kinderlijk thema een ietswat dramatisch thema. Daarna wordt het wel wat actie, maar het is niet heftig. Tot nu toe zijn alle tracks best aardig. 'The Hood' is een gemegnde actie/rustige track. Totaal niet origineel, wel lekker te beluisteren. 'You Need To Grow Up' is een mooie dramatische track.

'Can't Wait To Be A Thunderbird' is een best wel goede track. Beginnend met wat dreiging in de richting een thema dat lekker te beluisteren. Elektronische geluiden gaan door de track heen met lekkere thema's. 'Galion Electrolyte Compound' is een track met wat gevaarlijke horrorspanning. Dit wordt gevolgd door drama waarmee de track eindigt. Ook de volgende track is actie. Nog altijd gaat het mij niet vervelen. Het einde heeft heel even heldenthema.

Verder zijn er wat niet bijzondere tracks als de volgende track: Tracy Island. 'Junior Mission' is wel weer een goede track met wat afscheidsthema, dreiging en actie. Gewoon lekker te beluisteren, maar echt niet het beste dat er bestaat. 'Fafafa... No Way' is een actietrack zonder iets speciaals evenals 'Thunderize' dat de meest elektronische en slechtste actietrack is. 'Lady Penelope To The Rescue' voegt niks extra toe aan wat we al gehoord hebben en ook 'Buggy Chase' doet dit niet.

'Major Disaster' is met zijn 6 en een halve minuten de langste track van het album. Op het begin horen we gelijk wat geluiden die mij doen denken aan de 'The Peacemaker'. Rondom het thema zitten deze geluiden in de hele track. Veel elektronische geluiden leiden zoals bij bijna elke track. De track ken (rondom 1.50) ook rust en drama, maar zal verder gaan met actie. Bij 3.13 horen we weer de 'The Peacemaker' geluiden. De track is hierna dramatischer met een koor op de achtergrond. Hierna komt er geen actie meer wel drama, maar aan de andere kant ook opluchting.

'Bank Of England' is een actietrack niet anders dan de rest, ook in deze track wat noten afkomstig van 'The Peacemaker'. 'F.A.B.' is een best goed heldenthema en de laatste track is, de naam zegt het al, het ouderwetsere hoofdthema, maar dan vernieuwt(dit keer is het ene rocknummer). Dit thema kom overigens ook voor bij het einde van de vorige track.

Over het algemeen best goede muziek die een acht waard is, helaas is het niet zo speciaal dat we het origineel kunnen noemen, vandaar de zeven.
Thunderbirds - 08/10 - Review of Arvid Fossen, submitted at (Dutch)
Het concept van "Thunderbirds", de populaire poppen televisie serie die van 1964 tot 1966 op de BBC speelde, wordt van onder het stof gehaald, ditmaal in een levensechte versie voor de bioscoop.
Regisseur van de filmversie Jonathan Frakes is naar verluidt altijd al een fan geweest van componist Hans Zimmer. Hans Zimmer was dan de evidente keuze, hoewel toch niet zo evident want Zimmer zelf heeft niet echt al voor dergelijke kinderfilms muziek gecomponeerd. Het is dan ook voor hem en zijn fans meteen eens een opportuniteit om te zien wat hier uitkomt. In Thunderbirds valt zeker Hans Zimmer’s stijl te herkennen, maar is de hele omkadering toch anders: de muziek is veel actiever en speelser, en minder zwevend als in zijn epische scores. De uitwerking van de melodieën in de actie en suspense scènes zijn op een eerder ouderwetse manier en typisch televisie soundtrack manier gedaan. Dat stoort zeker niet want dit haalt nu net de nostalgie van de televisie series in de muziek. Vergelijkingen in de manier van de compositie stijl gaan in de richting van muziek van John Debney voor Spy Kids. Net zoals in Spy Kids blijft een sterk avontuur gehalte in de hele score sterk aanwezig. De orkestratie met groot orkest wordt aangevuld door vele geluidseffecten en synthesizer ritmes. Zimmer componeerde een score met nieuwe thema’s, maar heeft goed gedaan om het originele thema van de televisie series van Barry Gray op te nemen in een versie die volledig bij de stijl van zijn nieuwe score aansluit. De soundtrack van Thunderbirds is niet een nieuwe topper geworden van Hans Zimmer, maar luistert heel gemakkelijk en haalt moeiteloos het niveau van gelijkaardige film muziek scores voor avontuurlijke kinderfilms.
Thunderbirds - 07/10 - Review of Tim Horemans, submitted at (Dutch)
Hans Zimmer heeft het druk op dit moment want in october is er de muziek voor A Shark's Tale, King Arthur heeft hij gedaan en nu is er gelijktijdig The Thunderbirds. Niet een film waar ik naar uit zit te kijken maar wel naar de muziek. Ik heb vroeger naar The Thunderbirds op tv gekeken en vond dit in die tijd we leuk gedaan + het had een goed thema. Met dit thema opent Hans Zimmer ook dan de cd. Het is sneller en meer moderner gespeelt dan het originele, maar dat moet ook hé, we zitten reeds in 2004 :o). De rest van de 50 min durende cd is Hans Zimmer zeer op dreef met vooral de syntheseizer klanken. In track 2 zit het ritme er al zeer goed in. Het thema dat Zimmer voor The Thunderbirds geschreven heeft wordt hier in voorgesteld en komt pas echt tot zijn recht in track 10 Junior Mission en track 12 +13. Het ritme in de meeste tracks is ongeveer hetzelfde als in Spirit: Stallion of the Cimarron, maar qua thema werk helemaal anders. Dit is weer zo'n typische Zimmer score die je opzet en over je heen laat komen. Hij is niet zo indrukwekkend als King Arthur maar ja dit is ook een compleet ander genre van film.
This soundtrack trailer contains music of:

Evil Pitch Bender, RipTide Music/Gerard Marino (Movie)
The Boys Are Back In Town, Thin Lizzy (song(s))
Song 2, Blur (song(s))


Other releases of Thunderbirds (2004):

Thunderbirds (2004)
Thunderbirds (2004)

Soundtracks from the collection: Kids

Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader, The (2010)
Incredibles, The (2004)
Lion King 1½, The (2004)
Atlantis: The Lost Empire (2001)
Meet the Applegates (2010)
Thunderbirds (2003)
Madagascar 3: Europe's Most Wanted (2012)
Astro Boy (2009)
風の谷のナウシカ (1993)
American Tail, An (1986)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 More