Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides


Walt Disney Records (5099909792524)
Movie | Release date: 05/16/2011 | Film release: 2011 | Format: CD, Download
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!

 

# Track Artist/Composer Duration
1.Guilty Of Being Innocent Of Being Jack Sparrow1:42
2.AngelicaRodrigo y Gabriela4:17
3.Mutiny2:48
4.The Pirate That Should Not BeRodrigo y Gabriela3:55
5.Mermaids8:05
6.South Of Heaven's Chanting MermaidsRodrigo y Gabriela5:48
7.Palm Tree EscapeRodrigo y Gabriela3:06
8.Blackbeard5:05
9.Angry And Dead AgainRodrigo y Gabriela5:33
10.On Stranger Tides2:44
11.End Credits1:59
 
Bonus tracks
12.Guilty Of Being Innocent Of Being Jack Sparrow [Remix]2:45
13.Angelica (Grant Us Peace) [Remix]3:08
14.The Pirate That Should Not Be [Remix]6:26
15.Blackbeard [Remix]5:26
16.South Of Heaven's Chanting Mermaids [Remix]3:32
17.Palm Tree Escape [Remix]5:28
18.Angry And Dead Again [Remix]5:49
 77:36
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 06/10 - Review of Sander Neyt, submitted at (Dutch)
Barbossa: Taken, not lost. We were off the coast of Hispanola when we came under attack. No provocation nor warning or offer of parley. We were peppered with cannon fire. And then the sea beneath the Pearl began to roil. The Pearl was pitching and yawing so violently and every rail and spar all at once began to creak-the rigging had come to life! Our own ship turned against us. Tangling the crew, wrapping them like snakes... and wrapping around my leg! But my arms were free and my sword was still in my hand. I am the master of my ship, not Blackbeard. I am the master of my fate, not Blackbeard! So I did what needed done... I survived.

Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides is inmiddels al terug het vierde deel in de Pirates serie. Waar de eerste drie films één verhaal vormden, is dit deel een verhaal dat op zich zelf staat. Alles wat de eerste drie films zo leuk maakten, komt terug. Johnny Depp en Geoffrey Rush zijn terug. Ze zitten goed in hun rollen als Jack Sparrow en Hector Barbossa. Het zijn deze heren die de film rechthouden. Want ook al vind ik het een goede film, het is een zwak verhaal, en het is direct het zwakste deel uit de reeks. Niets meer, niets minder.
Toen het bekend werd dat er een vierde film uit de serie ging komen, was Hans Zimmer de eerste om te zeggen dat hij niet meer zou deelnemen aan het project. Hij had genoeg van de piratenserie. Maar een paar maanden kwam hij terug op zijn woorden. Hans Zimmer zou toch de muziek van deze film voor zijn rekening nemen. En daar was ik aanvankelijk zeer blij om. Want de muziek voor Pirates is altijd zeer goed geweest. Vooral het derde deel van de franchise. Dat is Zimmer op zijn best. Voor deze score kreeg Zimmer de hulp van Rodrigo y Gabriela. Voor deze score had ik zeer grote verwachtingen. En daarom is de teleurstelling des te groter. Want dit is een draak van een score. Dit noem ik zelf geen score. Het is meer een verzamelalbum. Met een paar nummers van Zimmer, een paar van Rodrigo y Gabriela. En dan het derde deel van de cd bestaat uit remixen van de eerdere nummers.
Hoe deze cd ooit op deze manier op de markt is kunnen komen is voor mij nog steeds een mysterie. De muziek van Hans Zimmer verdient meer respect dan dit. Omdat deze score bestaat uit drie grote delen zal ik deze recensie ook opsplitsen in drie delen. Niet dat ik het normaal doe, maar ik heb hier geen andere keuze. Laten we beginnen met de score van Zimmer.

Het is eerste wat opvalt bij de stukken van Zimmer, is dat Zimmer een grote mate van recycling heeft toegepast. Dat hoor je al in het eerste nummer: “Guilty Of Being Innocent Of Being Jack Sparrow”. Het is eigenlijk een herhaling van “Jack Sparrow”. Maar dit vind ik nog niet erg. Jack Sparrow is het hoofdpersonage in deze film, daarom vind ik het niet meer dan goed dat zijn thema terugkomt. Wat ik dan wel frustrerend vind is dat hij het thema van Davy Jones gebruikt in de film tijdens een achtervolging in Londen. Gelukkig staat dit niet op deze cd.
In de track “Mutiny” krijg je geen nieuw thema te horen, maar ouderwetse actie van Zimmer. Het begin van de track vind ik vrij goed. Het is een standaard Zimmer werk. Maar ik ben fan van zijn werk. Maar wanneer Zimmer zijn recycling terug toepast gaat mijn nekhaar terug overeind staan van frustratie. Want hij brengt het thema van de vervloekte bemanning van Barbossa van de eerste film terug. Allemaal goed en wel, maar wat doet het thema hier? Het hoort hier niet thuis. Het hoort thuis in de eerste film. En het is trouwens een werk van Klaus Badelt.
“Mermaids” is dan wel een goede track. Ook al komen er thema’s terug boven water die in vorige films thuis hoorden. Maar Zimmer mengt zijn oude en nieuwe composities mooi. Het begint met het thema van de mermaids, maar gaat dan subtiel over naar het thema van “At Wit’s End”. Ook de opbouw is heel goed. Iets waar Zimmer sowieso altijd goed in is. Wanneer dan de actie losbarst, dan heb je eindelijk het gevoel dat je naar een Zimmer score luistert. En je mag er zeker van zijn, het is de enige keer dat je dit zal meemaken op deze score.
De volgende track van Zimmer is “Palm Tree Escape”. Ook dit is pure recycling. Het is terug gewoon het actiegedeelte van het thema van Jack Sparrow. Maar dan nog iets agressiever en actievoller. Ook Rodrigo y Gabriela maken hier hun opwachting. Wel eens leuk om te horen, maar het brengt totaal geen vernieuwing. Het werkt zelfs tenenkrommend in de film.
De volgende track is “Blackbeard” en hier krijg je eindelijk een nieuw thema voorgeschoteld. Maar ik vind het geen mooi thema. Het is een simpel thema, maar geen thema die de grandeur kent van Davy Jones of The Kraken. Het lijkt alsof Zimmer geen zin had om een mooi thema te schrijven. Volgens mi heb ik deze stelling al twee keer moeten schrijven de afgelopen twee dagen. Als je geen liefde voor het project voelt, moet je er niet aan beginnen. En aangezien Zimmer vooraf had aangekondigd dat hij de muziek van een volgende Pirates film niet zou schrijven, kan ik alleen maar zeggen dat hij deze job heeft aangenomen voor het mooie bedrag op zijn bankrekening.
De voorlaatste track van Zimmer is het hoofdthema dat te horen is in “On Stranger Tides”. Daar krijg je het thema van de Mermaids weer. Dat is één van de weinige goede stukken in de muziek van Zimmer. Maar na het thema van de Mermaids krijg je het thema van de Spanjaarden. En daar is terug de epiek waar ik zo naar verlangd heb. Maar het leuke liedje is maar van korte duur, want voor wanneer je het weet zit je terug aan de laatste track van Zimmer namelijk “End Credits”. He’s A Pirate komt terug in deze score. En dat is maar goed ook, want het is en blijft één van de bekendste en leukste thema’s die er vandaag de dag zijn.

Tot hier de muziek van Zimmer. Maar ook Rodrigo y Gabriela hebben een viertal nummers op deze cd staan. En raar maar waar, de nummers van RyG zijn de beste van de cd. Zij hebben tenminste oog voor kwaliteit en het maakt de score gewoon levendig. Hun tracks zijn mooier dan de score van Zimmer en ik had nooit gedacht dat ik zoiets ooit zou schrijven. Vooral “The Pirate That Should Not Be” springt eruit qua originaliteit. Het is zeker en vast één van de betere nummers van de cd.

Over het derde deel van de cd, namelijk de remixen ga ik gewoonweg geen woorden vuilmaken. Dit heeft deels te maken dat ik ze niet heb kunnen uitluisteren omdat het zo’n gedrochten zijn. Zo’n muziek hoort niet thuis op een cd met filmmuziek en al zeker niet op een score van Zimmer!

Conclusie
Hoe dat deze cd ooit in deze vorm op de markt kunnen komen is, blijft de vraag. De score van Zimmer staat er versnipperd op, en heeft een vertekend beeld van de muziek in de film. Ook al heb ik frustraties van het recycling gedrag van Zimmer. Voor mij het bewijs dat hij dit project met tegenzin en voor het geld heeft gedaan. Maar de track Mermaids is wel de moeite waard. Net zoals de muziek van RyG. Hun nummers behoren tot de beste van de score. De remixen zijn gewoon opvulling van de cd en het is een schande dat het erop staat. Als fan van de reeks heb ik deze cd aangeschaft. Spijt heb ik er niet fan. Maar de volgende keer dat er een Zimmer score verschijnt met de helft van de tijd remixen dan zal ik hem in het vervolg links laten liggen. Ook al ben ik een fan van Zimmer, zo’n uitgave wens ik nooit meer te aanhoren. Want het is een regelrechte schande. Al bij al krijgt hij van mij een 6, dankzij de goede nummers van RyG en de twee goede nummers van Zimmer waaronder He’s A Pirate.
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 08/10 - Review of Thomas-Jeremy Visser, submitted at (Dutch)
De vierde Pirates-film is een feit. Nadat de eerste drie delen goed waren voor zo’n 2,5 miljard dollar was het natuurlijk wachten op het vierde deel, en misschien wel een vijfde en een zesde. Laten we het hopen want deel vier was eindelijk weer te snappen. De films worden bijgestaan door populaire filmmuziek. Het He’s a Pirate thema is een van de bekendste thema’s van de afgelopen jaren en schaart zich moeiteloos tussen andere grote bekende hoofdthema’s zoals die van Batman, Back to the Future en Indiana Jones. Als men scherp op de kwaliteit van de scores gaat letten moet men concluderen dat de scores niet allemaal geweldig zijn. Klaus Badelt leverde eigenlijk een draak van een score af, maar de tracks die echt goed waren genieten op youtube en fansites een ware cultstatus. Dead Men’s Chest was al een stuk beter te genieten, maar had zoveel (sterke) thema’s dat de uitgegeven score wat mat klonk. Het hoogtepunt werd bereikt met At World’s End, tot op de dag van vandaag de beste score uit de serie.

Wat At World’s End zo goed maakte was de enorme variatie. Zimmer schreef een paar van zijn sterkste thema’s (At Wit’s End, Will & Elizabeth’s liefdesthema en natuurlijk Up is Down), maar hield zich trouw aan de andere thema’s (Jack, Davy Jones, The Kraken, East Indian Trading Company).Hierdoor onstond een speelveld waarin Zimmer zich helemaal liet gaan. Bovendien behoort de actiemuziek voor At World’s End tot de beste, zoniet dé beste uit Zimmer’s carriere. Wat de Piratesscores wel vaker opbreekt zijn echter de verschrikkelijke releases. In plaats van de prachtige muziek die er wordt geschreven wordt de liefhebber opgescheept met een hele rits remixes die de oren pijnigen en een stukje van de ziel doden. Helaas is hetzelfde het geval bij On Stranger Tides. Dat betekent echter niet dat er weinig te genieten valt. Want On Stranger Tides is weliswaar wat minder groots en snel dan At World’s End, toch heeft de nieuwste Pirates-score genoeg om naar te luisteren.

De grootste verandering is al in de tweede track te horen. Tango! Hans Zimmer heeft er de laatste jaren een sport van gemaakt om goede muzikanten te vinden en hen een prominente rol te geven in zijn scores. Zo hoorden we de uiterst begaafde violist Joshua Bell in Angels and Demons en Sherlock Holmes. Vanwege de Spaanse invloeden in de film (Spaanse schepen, Sparrows potentiele liefde in de vorm van Angelica) heeft Zimmer een grote rol gegeven aan de Spaanse gitaar en andere Spaanse invloeden. Het Mexicaanse gitaarduo Rodrigo y Gabriela zijn Zimmer’s nieuwe decipelen en ze tillen de score naar een hoger niveau. Toegegeven, de eerste keer voelt het een beetje als een stijlbreuk met de bombastische vorige delen, maar als men de score voor de derde keer luistert komt men erachter dat het gitaarspel qua sfeer wel degelijk wat wegheeft van de vorige delen. Bovendien spelen de heren Rodrigoo y Gabriela foutloos, en is de samenwerking met Zimmer feilloos: van een zwoele tango in Angelica, een ode aan Jack Sparrow in The Pirate that Should not Be, tot aan het thematisch rijke South of Heaven’s Chanting Mermaids: het werkt, en voegt een nieuwe dimensie toe aan de muziek die voor Pirates is gemaakt.

Voor mensen die toch echt vrezen dat ze het Spaanse getingel niet kunnen verdragen is er ook nog genoeg te beleven. Want die typische Pirates-sound is er nog steeds en werkt verassend genoeg ook nog steeds zoals het dat in 2003 deed. De instrumentaties klinken, op het Spaanse gitaarwerk dus na, erg herkenbaar en de thematiek zit prima in elkaar.
Wat opvalt aan de thematiek op On Stranger Tides is de herkenbaarheid. Zimmer doet aan recycling en dat is te horen. Want waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als de oude methodes prima werkten? En daar kunnen we Zimmer alleen maar gelijk ingeven als we luisteren. We krijgen een uitgebreid scala aan bekende thema’s en motieven te horen, zij het in een ietwat andere uitwerking. Het eerste wat opvalt is de hoeveelheid muziek die terugkeert uit The Curse of the Black Pearl. In de heerlijke actietrack Mutiny horen we naast het heerlijk donkere gitaarspel namelijk ook de spookachtige actiemuziek die Badelt schreef voor de illustere vervloekte piratencrew van Barbossa. Er zit echter een dik koor overheen en de combinatie tussen de gitaren en de percussie werkt bijzonder goed. Natuurlijk moet Jacks’ thema weer terugkeren, maar dit wordt ondertussen gewoon, en Zimmer weet in Palm Tree Escape zelfs lelijk over the top te gaan met dit thema. Er is echter een track waarin Zimmer zijn genialiteit als filmcomponist laat horen: Mermaids.

In At World’s End kregen we in de track At Wits End een thema te horen wat door een vrouwenkoor werd gezongen. Hoewel het mooi was, was het niet kippenvelgevend. Zimmer herbruikt dit thema echter voor deze score en laat het als een soort hoofdthema voor de score fungeren. Mermaids opent met het thema, en laat het akelig kalm door een kinderkoor zingen. Als er later de typische Zimmer-blaassectie overheen komt, gevolgd door zinderende actiemuziek met snoeihard koper en koor is een van de beste tracks uit de Pirates-serie een feit. Een geheel nieuw thema is er te horen voor de nieuwe kwade kapitein Blackbeard. Zimmer heeft een aanstekelijk ritme gevonden en een thema geschreven wat soms wat weg heeft van een walts. Het is donker, sinister en heerlijk Zimmer. Op de vreemdste momenten komt er een ronkende elektrische gitaar bij, of delen koor en percussie rake klappen uit. Wederom erg sterk.

Pirates 4 is een score die je moet ontdekken. De eerste keer zul je genieten, maar pas bij de derde luisterbeurt geeft de score wat meer prijs. Het heeft de Pirates-factor maar je moet er alleen maar wat langer naar zoeken. Zimmer combineert voor dit werk het goede uit de oude scores, en voegt er weer wat krachtig nieuw werk bij. Dat is tekenend voor een componist die op dit moment misschien wel beter is dan ooit. Ook moeten er trouwens credtis gaan naar de ondersteundende componisten Eduardo Cruz en Geoff Zanelli, en Eric Whitacre die voor prachtige koorpartijen zorgde. On Stranger Tides is misschien net wat minder goed dan At World’s End, maar de eerste twee Pirates scores verbleken bij dit vierde deel. Een heerlijke zomerscore waar we hopelijk ooit nog een volledige versie van kunnen beluisteren. Dan wellicht nog een punt erbij.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 06/10 - Review of Mitchell Tijsen, submitted at (Dutch)
Did everyone see that? Because I will not be doing it again.

Eén van de grootste helden van deze eeuw op het gebied van films is toch wel Captain Jack Sparrow, deze piraat is niet meer weg te denken van de filmwereld, dat blijft ook zeker wanneer ik hoorde dat er een 4e piratenfilm kwam met dit keer weer Jack Sparrow voor 100 % in de hoofdrol. Omdat Zimmer ooit had gezworen dat hij nooit meer een piratenfilm zou doen lag mijn hoop op een heel laag pitje, uiteindelijk bleek dat ik het mis had want Zimmer kwam toch weer in actie. Hij liet zien dat hij een echte piraat was, uit het juiste hout gesneden, want hij keerde terug op de befaamde plek als componist van The Pirates of the Carribean! Het roer was opnieuw van hem en ik was enthousiast als een gek, At World’s End had namelijk fenomenale muziek waar ik nog steeds bij kan weg dromen. Natuurlijk had ik hoge verwachtingen bij dit vierde deel, net zoals al die andere mensen kon ik niet wachten op de dag dat de samples uitkwamen en kon ik niet wachten tot dat ik eindelijk alle tracks in hun geheel kon beluisteren...

Toch viel alles, naar mijn mening, een beetje tegen. Mijn verwachtingen werde deels beantwoord.
De eerste track is natuurlijk heerlijk om naar te luisteren maar was niet echt vernieuwend. De track ‘Angelica’ is aardig maar is geen meesterwerk. Na het luisteren van de soundtrack van Henry Jackman voor Puss in Boots weet ik dat deze Rodrigo Y Gabriela meer in zijn mars heeft dan hij hier heeft laten zien/horen. De track is aardig maar komt totaal niet overeen met wat ik had verwacht.
De enige track die mij wel kan bekoren is de track ‘Mermaids’, dit is tenminste iets wat overeen komt met mijn verwachtingen. Ook in de film was dit een heerlijke track die ontzettend goed bij de beelden pastte. Het is een track die iets magisch over zich heen heeft, een track met iets magisch maar ook iets wat echt bij Pirates of the Caribbean past. Dit heeft Zimmer echt prima gedaan!
Maar daarmee is ook een eind gekomen aan al mijn positiviteit van deze score, en dat terwijl de track van Mermaids zo veelbelovend klonk...
De rest is allemaal kopiewerk en die laatste tracks zijn allemaal onzin, het gaat mij om de score en eigenlijk niet om al die remixen die hier toevallig ook zijn opgezet. De remix van Tiesto, bij Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, vond ik ook al verschrikkelijk (laat staan deze troep).

Ik vind het gewoon jammer dat Zimmer met zo’n score komt aanzetten. Al mijn verwachtingen waren eigenlijk voor niets, de score is voor mij een echte tegenvaller op 1 track na. Natuurlijk zijn de tracks leuk en vind ik ze ook nog eens geweldig. Wanneer mensen mij vragen om lekker actiemuziek die opzwepend is en ook nog eens geschikt is voor alle leeftijdsgroepen zou ik ook zeker tracks van Pirates of the Caribbean noemen. Maar toch is er iets aan deze score wat me tegen houdt om erg positief over te zijn. Neem nou bijvoorbeeld de track ‘End Credits’, dit is een track waar echt alles mag en dat doet Zimmer ook. Hij gooit het oude vertrouwde thema erin (daar is niets mis mee) en gooit er een klein schepje Mediteraans doorheen. Dan zou het nog leuker zijn als de rest van de score géén kopiewerk zou zijn maar ik had het mis, de helft van de tracks is een kopie van de delen hiervoor. Als ik iets niet leuk vind van een nieuwe film is het dat kopiewerk, dat herhalen van de vorige muziek uit de voorgaande delen. Ik snap best dat het leuk is als mensen weer de oude, vertrouwde en geniale melodieën horen maar Zimmer gaat met Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides net een stapje te ver. Ik weet niet zo goed of Zimmer er geen tijd voor heeft gehad maar het lijkt alsof hij dit in 1 week bij elkaar heeft geraapt. Ik gok dat hij 5 dagen over de leuke track ‘Mermaids’ heeft gedaan en de rest in 2 dagen in elkaar heeft gezet. En dit is juist hetgeen wat ik niet wil bij een nieuwe score, zeker niet als deze afkomstig is van een componist zoals Zimmer.

Veel mensen zullen zeggen dat de gitaarsolo’s verfrissend klinken maar naar mijn mening valt dat best wel mee. Luister naar Puss in Boots en hoor wat de beste man (Rodrigo Y Gabriela) allemaal kan met zijn gitaar. Daar horen we zijn talent, in deze Pirates soundtrack horen we dat echter niet.
Een teleurstelling kan ik het ook niet noemen omdat ik de melodieën allemaal erg mooi vind, maar ik blijf zeggen dat ik het jammer vind dat Zimmer niet is wat origineler is geweest. Hij had zoveel meer uit deze score kunnen halen dan hij nu heeft gedaan. Ik ben bang dat het met de tijd te maken heeft die hij voor deze score heeft gekregen, een andere reden zie ik niet echt. Wanneer je een tijdje gaat luisteren naar deze score word je het echt zat. Zeker die gitaarsolo’s, die sla ik altijd over.

Wanneer ik zou moeten kiezen welke Pirates of the Caribbean soundtrack ik zou moeten afspelen ligt dat aan mijn stemming. Deel 1 en 2 zijn namelijk geweldig vanwege hun originaliteit en deel 3 is prachtig vanwege de liefdesthema’s die erin zitten. Deel 4 is een beetje het buitenbeentje, mocht er een deel 5 komen hoop ik echter nog steeds dat ze Zimmer nemen. Misschien was dit een project waar hij te weinig tijd voor heeft genomen, een project dat even tussendoor moest.

Voor de echte Zimmer-fans is dit natuurlijk een geweldige soundtrack maar als ik zo kijk naar al die remixen en de tracks die ik langdradig vind worden zou ik deze soundtrack niet aanbevelen, luister dan liever naar deel 2 of 3, die zijn veel origineler en pakkender dan deze soundtrack.

Jammer, een 6.
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 04/10 - Review of Jason FLZ, submitted at (English)
With the release of Pirates of the Caribbean On Stranger Tides looming on the horizon, anticipation has been very high. Even moreso with the release of Hans Zimmer and Co.'s latest contribution to the franchise. Coming on board this time are Spanish guitarist duo Rodrigo y Gabriela and composer Eric Whitacre. Interestingly enough, the latest release actually feels alot more different than the previous scores (I haven't seen the film yet so I have no great basis for comparison) with the help of the spanish guitars and the X-Ray Dog feel. The album itself has also been prematurely criticized for the amount of remixes tacked onto the end.

Guilty of Being Innocent of Being Jack Sparrow- Confusing title aside, this brief track is a compilation of all the various Jack Sparrow motifs and themes pushed into one. It's short, but fun.
8/10

Angelica- Here's where the real treat begins. Rodrigo and Gabriela really show their playing skills off in this fun track. The music is mostly compromised of latin flavored themes with a waltz backdrop and some bass thumps. Definitely an interesting choice for a Zimmer score in this area.
9/10

Mutiny- This is where Blackbeard's theme is introduced. Unfortunately not wholly memorable as some of the previous themes written by Zimmer (and also sounds a little bit too much like Barbossa's theme from the first film). Aside from that, the track is mostly a reusal of the track 'Swords Crossed', in Curse of the Black Pearl. Interesting only for the latin sound implemented in.
6/10

The Pirate Who Should Not Be- Another interesting track title, this is one of RyG's medlies. The track opens with a fast paced pulse before expanding into a spanish variation on 'He's A Pirate'. Once again, it's fun and original.
8/10

Mermaids- Running at 8 minutes, this is easily the longest cue on the album. For the first third of the track, Zimmer and Whitacre bring a reprisal of the ethereal motif from At World's End. The choir sounds great but the overuse of synth does wear a little thin. The middle portion introduces the motif for the film, a mysterious rising and falling theme. The third (interestingly enough) incorporates the music from Beckett's death in the third film. It's a strange choice but fits in with the track, which does unfortunately lag with amount of synth overlay.
8/10

South of Heaven's Chanting Mermaids- This time around, RyG puts a latin spin on the Stranger Tides motif. It's interesting to listen to but isn't really anything exciting.
8/10

Palm Tree Escape- The album's first (and only) action cue, Palm Tree Escape is ingenious. The cue slowly builds up, using the various Jack Sparrow motifs before exploding into the action theme from Dead Man's Chest. That's when it gets interesting. The second half is a spanish guitar variation on 'He's A Pirate', coming out of nowhere. While the music itself isn't original, the twist used with the guitars was a nice little surprise.
8/10

Blackbeard- I will admit, of all the themes used in the score this is the one I am most disappointed about. The simplistic approach (a rising and falling three note motif that sounds like a foghorn) sounds so bland. It also doesn't help that the cue keeps cutting away from the theme and delving into other motifs. (including the Stranger Tides theme, and a truly surprising reprise of 'Haunted Dress To Tortuga') It just isn't memorable or exciting.
6/10

Angry and Dead Again- Aside from the electric guitars added on, this is mostly the same RyG stuff we've heard before. Nothing new.
7/10

On Stranger Tides- This is, for the most part, the theme of the score. At first I wasn't really impressed but if you do go back for a repeated listen, you will be surprised at the thought put into the track. Opening with a mysterious motif, the track suddenly bursts into a choral burst of energy. The cue is suprisingly powerful and does resonate after listening.
9/10

End Credits- While pretty much a 2 minute suite of He's A Pirate, this cue does throw a bit of latin flavor into the mix. It sounds fun, although the re-use of the Jack Sparrow action motif feels uninspired.
8/10

As for the remixes, I won't even bother bringing them up. Overall, this album is a rare case where I will recommend purchasing through Mp3 to get the score material (unless you like techno remixes). The music itself, however, isn't really worth recommending. Aside from the nice latin touches of Rodrigo y Gabriela and the choral/orchestral sounds from Eric Whitacre, the music feels like nothing more than a large compilation of various themes from the previous scores. It suffers from the issues that Rango had, it lack originality and serves as nothing more than a mixture of 'Zimmer's Greatest Hits'. Otherwise (if you are a big Pirate fan) there really isn't anything to hold against the score. My only other complaint is amount of remixes that take up about half of the album.
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 06/10 - Review of Damien , submitted at (French)
Peu après avoir achevé l'écriture du troisième 'Pirates of the Caribbean', Hans Zimmer a déclaré 'I'm done with pirates!'. Que s'est-il passé ensuite, nul ne le sait. Toujours est-il que 4 ans plus tard, Monsieur Zimmer se retrouve à la tête du dernier enfant de la saga. En partant du constat suivant: impossible de faire mieux que 'Pirates of the Caribbean: At World's End', la seule solution viable était de changer de cap. Abandonnant la magie, le mystère et l'émotion du dernier film, le compositeur affiche clairement un retour aux sources dont les maîtres mots sont: action, fun et exotisme.

Pour cela, il a fait appel au duo de guitaristes mexicains Rodrigo y Gabriela, qui font un petit carton sur la scène internationale. Leur jeu agressif et virtuose se marie aux anciens thèmes, offrant un côté latino au film, dont une partie semble se dérouler au large de l'Espagne. L'album se trouve donc ponctué de morceaux guitares-synthé sympathiques entraînants et décalés, mais parfois longuets ('South Of Heaven's Chanting Mermaids'), qui proposent de nouvelles mélodies ('Angelica') autant qu'ils revisitent les anciens thèmes ('The Pirate That Should Not Be', 'Angry and Dead Again'). Petite incompréhension cependant: aucune de ces pistes n'est incluse dans le film, hormis 1 minute extraite d''Angelica'.

A côté de cette surprise restent évidemment de solides morceaux estampillés Zimmer, mélanges de synthés et d'orchestre sur des rythmes déchaînés. Là, on observe avant tout une utilisation massive des thèmes des deux premiers films (provenant essentiellement des morceaux 'Jack Sparrow', 'The Black Pearl', 'To The Pirate's Cave', 'He's A Pirate'). Une petite déception peut-être, au vu de la diversité thématique que Zimmer avait offerte aux bandes originales de 'Dead Man's Chest' et 'At World's End'. Autant le niveau de précision des deux précédentes bandes originales était poussé, autant ici on sent un certain relâchement, à mettre peut-être sur le compte d'une certaine volonté de 'retour aux sources'...

Il n'y a cependant pas trop à se plaindre: les thèmes réutilisés sont présentés avec inventivité, sur de nouveaux rythmes et pourvus d'une nouvelle orchestration, dont les guitares de Rodrigo y Gabriela ('Palm Tree Escape'). Au rayon nouveautés: 'Blackbeard', nouveau thème très impressionnant, sinistre et malsain qui fait des étincelles, et 'Mermaids', piste chorale qui débute sur un motif tiré du 3ème film, avant de révéler sa nature terrifiante et sa force émotionnelle. Après 5 minutes, la piste retrouve avec férocité le thème de 'Blackbeard' - un moment de pur bonheur.

Mais l'ensemble reste une très grosse production, qui manque singulièrement de personnalité. Si on la compare à d'anciens morceaux comme 'The Kraken', 'Davy Jones', 'Dinner Is Served' ou 'Up Is Down', qui possédaient chacun leur caractère propre, on a l'impression qu'ici ne subsiste qu'une suite de thèmes réjouissants et vigoureux, mais sans âme. C'est beau, propre et ça sonne admirablement bien, mais ce n'est plus aussi surprenant et travaillé que les deux précédents opus. Comme si les compositions précédentes avaient toutes été mélangées, perdant leur sens original.

Ainsi, la reprise de 'I Don't Think Now's The Best Time' (plus précisément la scène de la mort de Lord Cutler Becket, dans le 3ème film), qu'on peut entendre à la fin de 'Mermaids', ne fait que détériorer un thème inoubliable, en résumant honteusement 4 minutes en 30 secondes. Il en va de même pour l'extrait de 'A Family Affair', repris tout à la fin de 'Blackbeard'. Une mélodie qui s'inscrivait dans la continuité d'une superbe piste, se retrouve ici accolée à la fin d'un morceau sans rapport aucun.

On peut donc regretter le côté 'fourre-tout' de l'album, où divers petits morceaux ont été collés les uns aux autres sans réelle homogénéité. Mais surtout, comme bien souvent chez Disney, on n'a droit qu'à un album très court (soit 30 minutes de compositions originales, sur les 2h20 du film...). Connaissant le potentiel des thèmes de la saga et le rôle primordial de la musique dans ces films, on reste sur un sentiment d'inachevé. Renforcé par la présence de 7 remixes tout à fait dispensables en fin de disque.
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 06/10 - Review of Sjoerd , submitted at (Dutch)
Een zomer of vier geleden was de derde en tevens laatste Pirates of the Caribbean film de onbetwiste hit van het jaar. Het filmpubliek bezocht de bioscoop massaal, recensenten gruwelden van het script dat tijdens de eerste draaidag nog niet af was en filmmuziekliefhebbers konden niet wachten om de laatste dienst die componist Zimmer voor de Pirates-films zou leveren te beluisteren. Want Zimmer, zo gaf de componist aan, was wel klaar met het getetter van 'He's A Pirate' en de andere aan Jack Sparrow gerelateerde melodieën. En laten we eerlijk zijn, dat is te horen aan de score van Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Die is vooral inspiratieloos.

Hoewel regisseur Gore Verblinski en een groot deel van de cast bij de première van At World's End ook al aangaf dat de derde film uit de trilogie voor hen het laatste hoofdstuk uit het Pirates-boek betekende, zag producent Jerry Bruckheimer geen reden om het laatste beetje melk uit de koe te krijgen. Daar is an sich absoluut niks mis mee, tenzij dit resulteert in een film en score als Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Waar hun voorgangers nog voor goed vermaak en entertainment zorgde, is nummer vier meer een creatieve deceptie.

Wat als eerst opvalt aan de score van Hans Zimmer is dat de muzikale thema's uit de eerdere Pirates-films zich nergens ontwikkelen, zoals wel gebeurde met Zimmers thema's van Batman Begins en in mindere mate bij de eerdere Pirates scores. Zimmer bouwt niet verder vanuit zijn fundament, hij kopieert het alleen. Sterker nog, de muzikale hoogtepunten uit Pirates of the Caribbean: At World's End, waarvoor Zimmer zijn thema's wel verder uitwerkte, komen nauwelijks terug en maken vooral plaats voor het uit 2003 stammende synthesizergeweld van Klaus Badelt. Een bewuste keuze waarschijnlijk, zeker omdat veel personages uit de drie voorgaande films niet meer terug te zien zijn, maar het komt het luisterplezier niet ten goede.

Het enige vernieuwde element van de score van Hans Zimmer zit hem dan ook in het gitaarwerk van Rodrigo Y Gabriela. En hoewel dit gitaarwerk in de track 'Angelica' wat doet denken aan Zimmers eigenzinnige Sherlock Holmes, zijn de tracks waarin Rodrigo Y Gabriela het werk doet verruit het meest enerverend. De Spaanse vondst is verfrissend tussen de verder weinig interessante bombast, maar toch kan het gevoel dat er meer uit de samenwerking met Rodrigo Y Gabriela gehaald kan worden, niet ontnomen worden. Daarvoor past Zimmer te weinig thematische vernieuwing toe.

Het lijkt erop dat Zimmer weinig aandacht aan zijn nieuwe Pirates-kindje heeft gegeven. Waar Zimmer met de score voor At Wits End uitblonk met uitgebouwde thematiek, bestaat On Stranger Tides vooral uit oude samples, percussielijnen en thema's die met de synthesizer aan elkaar zijn geplakt. Of er werkelijk wel een orkest aan te pas is gekomen, is nog maar de vraag. De enige tracks waarin dit niet het geval is, zijn afkomstig van de maestro's Rodrigo Y Gabriela en dat is toch een grote tegenvaller. Juist voor de liefhebber van Zimmers muziek. De track 'End Credits' symboliseert de volledige score. Waar de muziek onder de eindtitels van At World's End een mooie suite was van alle nieuwe en oude thema's, betreft het bij On Stranger Tides slechts een sample van 'He's A Pirates' met daaronder de gitaren van Rodrigo Y Gabriela geplakt, als enige lichtpuntje van de score. En met dat 'He's a Pirate' gejengel zijn we, net als Zimmer in 2007, wel een beetje klaar.

Al met al zal de muziek van Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides voor de Zimmerliefhebber een tegenvaller van formaat zijn. Weinig nieuwe thema's, enkel bij elkaar gesneden actiemuziek en bombasme dat al veel vaker is gehoord. De gitaren van Rodrigo Y Gabriela bieden enig lichtpuntje als een zeer goede en interessante vondst, maar dat maakt van Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides nog geen meesterscore. Daarvoor mist het het spektakel van Inception en de het 'gave bombasme' van At Worlds End. Laten we hopen dat Zimmer in het vervolg minder inspiratieloos is, hoewel hij anders nog wel een keer bij het duo Rodrigo Y Gabriela mag aanbellen. Daar zal niemand erg in hebben.
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 07/10 - Review of The Hakar-G Padayachee, submitted at (English)
Hans Zimmer returns for the fourth installment to the great Pirates of The Caribbean franchise, with a little help from Rodrigo Y Gabriela and Eric Whitacre. What may seem as rehashes in certain parts actually isn't a huge bother, because it has an unusual mix of latin or Spanish guitar's to it.

As John Powell did with his exciting score, Mr. and Mrs. Smith, Zimmer does the same with this film.

TRACK LISTING:

01- Guilty of being innocent of being Jack Sparrow- This track only 2:26 minutes long starts of with the motifs of Captain Jack. Like his original theme heard at the beginning of Dead Man's Chest soundtrack, it plays again to introduce us back to his quirky world. Mixed with Rodrigo's spanish guitar it makes as an interesting piece, but it still seems rehashed in some cases. 6/10

02-Angelica- This has to be one of Zimmer's most iconic pieces, a beautiful sassy feel to it introducing Blackbeard's daughter played by Penelope Cruz. We get the whole feel of her relationship with Jack Sparrow, fun and spicy, this is the best track on the CD. 10/10

03- Mutiny- A repeat of the track Sword's Crossed and Barbossa's theme, it is a bit rehashed. But it does bring back the epic feel of Jack's adventures and any Pirates fan who has listened to the previous soundtracks, should enjoy familiar pieces added into it. 7/10

04-The Pirate that should be- A nice little guitar piece by Rodrigo Y Gabriella, which can seem repetitive sometimes, but picks up with a bit of the He's a Pirate theme at the end. the Bell gong effect is added in with violins and a drum roll that compliments the Spanish guitar. 7/10

05- Mermaids- A haunting choir of woman sing a bit of the At Wit's End track from At World's End soundtrack. With respects to Davy Jone's Music Box as well, it makes as an interesting ghostly piece. Love to see how its used in the film. 8/10

06- South of Heavens Chanting Mermaids- Another Rodrigo piece which seems out of place for a film like Pirates of the Caribbean. As a stand alone track, it is very beautiful but it doesn't fit what I would normally think a Pirates Soundtrack would have. (for the part of the film (5/10) (stand alone 8/10)

07-A Palm Tree Escape-A fun track which makes me think of the Wheel of Fortune track in DMC. I still feel there could be room for an original piece, but you can't have everything. 6/10

08-BlackBeard- A brilliant track with great strength and fear which someone like Blackbeard would deliver in the film, this track is very powerful and hearty, a few distractions as it changes to different themes within the film, but like Davy Jones and The Kraken this one is definitely amongst them. 9/10

09-Angry and Dead Again- One of my favorites on the soundtrack, it does seem to repeat itself like the other guitar pieces, but nonetheless there is something very Piratey about it. Lol. 9/10

10-On Stranger Tides- A haunting piece that escalates to a powerful dramatic song with chants. This is the main theme for the film and it is a must hear. 10/10

11-End Credits- And finally He's A Pirate theme returns at the end of an interesting soundtrack, with Rodrigo's input of the guitar thats all there is to the song, a variation and thats it.

Overall the soundtrack is an interesting feast. I certainly have overplayed it many times on my Windows Media Player list. With a few complaints mainly that half the score was rehashed and they used someone like Rodrigo Y Gabriella who doesn't suit a soundtrack like this, On Stranger Tides is recommended.
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 08/10 - Review of Guillaume Giordano, submitted at (French)
S’il y a bien un compositeur que je citerai volontiers comme mon préféré, comme celui dont les BO m’ont fait le plus triper, c’est bien Hans Zimmer. Oscarisé pour son excellente partition sur le « Roi Lion » de Disney, je l’ai découvert sur la BO du Pacificateur, sur des thèmes à la fois punchy pour les scènes d’actions, et capable d’une large gamme d’émotions pour les scènes plus « poignantes ». D’autres BO marquantes de la même période (dont The Rock) avaient la pate « Zimmer », mais elles étaient réalisées avec d’autres compositeurs, donc difficile de les liées directement à l’allemand.

Puis vint la claque : Gladiator. Plus gros succés commercial d’Hans Zimmer, sa partition est d’une profondeur extrème, et la voix de Lisa Gerrard donne une couleur unique à cette BO qui trone pas loin du podium de mes plus belles BO.
La même équipe s’est attachée à la BO de Mission Impossible 2, pur film d’action à la BO envoutante, là encore de part l’utilisation unique de la voix de Lisa Gerrard, se mariant extrèmement bien avec le visuel particulier made in John Woo.

Les années 2000 verront poindre une série de compositions de très belle facture, toutes aussi originales les unes que les autres. Pirates des caraibes (épisodes 2 et 3), Da Vinci Code, le Roi Arthur, Batman Begins, Batman Dark Knight (autre excellente BO), Anges et Démons, et enfin, mes deux coups de coeurs du moment, la BO de Sherlock Holmes, et celle d’Inception.
Hans Zimmer, c’est une capacité assez unique à se renouveler constamment, à être performant quelque soit le sujet, quelque soit le type de film, quelque soit l’ambiance, et à poser des musiques qui restent, des thèmes que l’on prend plaisir à écouter en dehors du film.

Et la BO de Pirates des Caraibes, on stranger tides n’échappe pas à cette rêgle. Généralement, j’attend d’avoir vu le film pour prendre la BO, car je considère que ce sont deux choses liées qu’il faut découvrir en même temps. Rares sont les exceptions que j’ai fait à ce principe. Mais je ne regrette vraiment pas d’avoir écouté la BO de Pirates avant d’avoir vu le film. D’une part, parce que connaissant Zimmer, la majorité des thémes des deux précédents volumes allaient forcément se retrouver dans cet opus là. Donc rien de faussé quand j’irai voir le film. Mais d’autre part, l’approche de Zimmer est assez bluffante. Au lieu de faire comme 100% des compositeurs auraient fait, à savoir remixer son théme principal, rajouté des sonorités derrière pour donner plus ou moins du volume, lui a préféré confier cela à quelqu’un d’autre. D’ou la présence de Rodrigo & Gabriela, deux mexicains adeptes de la guitare, qui vont coloriser le thème des pirates, et lui apporter un nouveau souffle, un nouvel élan, quelque chose qui rend cet opus probablement plus réussit que la composition du précédent Pirates, pourtant déjà de très haute volée, avec notamment l’excellent « up is down », un consentré de piraterie à la sauce Zimmer.

Autre concentré représentant toute la qualité de cette BO, « Palm tree escape », piste nerveuse et envoûtante, où l’on ressent bien la pâte Zimmer, et tout l’apport des deux mexicains avec leurs guitares magiques.
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 06/10 - Review of Maurits Petri, submitted at (Dutch)
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides maakt van de met geld overladen trilogie een quatrologie. Weliswaar met een nieuwe cast en crew, we weten nu al dat deze film flink de kassa zal doen rinkelen.

Hans Zimmer roept voor zijn derde Pirates project de hulp in van het Spaanse gitaarwonder Rodrigo Y Gabriela, misschien wel de Santana van onze tijd. Helaas moet Zimmer flink inboeten als het de originaliteit aangaat. Dit is hoogst waarschijnlijk een bewuste keuze geweest, omdat de stijl van de vierde film niet teveel moest afwijken van de formule die al eens in het drievoud miljoenen opleverde. Hierdoor krijgen we veel van hetzelfde voorgeschoteld. Het synthesizer-orkest krijgt er dan ook flink wat langs en brengt weinig vernieuwends. Sterker nog, Zimmer grijpt terug naar samples en thema´s van At World´s End en Dead Man´s Chest. Voor de oplettende luisteraars in de track 'Mermaids' nagenoeg dezelfde sample van het koor uit Dead Man´s Chest. Alleen weet Zimmer dit probleem slim op te lossen, door er een epische draai aan te geven. Rodrigo Y Gabriela zorgt eigenlijk voor het grootste luisterplezier. Helemaal als hij het oh zo bekende Pirates thema laat weerklinken in Spaanse gitaarmuziek. De actiemuziek die hij met gitaren ondersteunt is zeer entertainend, maar zeker geen unieke of verbluffende vondst. In 'Palm Tree Escape' is zijn gitaarspel hier zelfs erg simplistisch.

Daarbij komt ook nog eens dat de speelduur minimaal is en dat de zeven remixes totaal geen toegevoegde waarde hebben. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides solliciteert naar de twijfelachtige eer om de minste uit de reeks te zijn. Had Klaus Badelt bij het eerste deel van Pirates nog verbluffende muzikale vondsten, die Zimmer fenomenaal doorzette in de twee daarop volgende films. Nu lijkt Zimmer er met zijn pet naar te gooien. Het latino sausje luistert lekker weg, Rodrigo Y Gabriela doet zeker goede zaken op dit album. De originaliteit daarentegen is beneden peil, de instrumentatie en manier waarop Zimmer synthesizers mixt met live orkest en het koor doet standaard aan. Was Inception nog cool, eerlijk en subliem, Pirates 4 mist net die extra laag wat filmmuziek van Zimmer zo belachelijk goed kan maken!
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 08/10 - Review of Joris Hermy, submitted at (Dutch)
Alweer veel anticipatie op talloze filmmuziek-fora, dat wil dus zeggen dat er een nieuwe Zimmer-score komt te verschijnen! Et voila, hier is hij dan: ‘Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides’. Toen een tijdje terug uitlekte dat Zimmer voor deze nieuwe score ging samenwerken met het populaire gitaar-duo ‘Rodrigo Y Gabriela’, werd meteen duidelijk dat de componist iets extra wilde toevoegen aan de Pirates-franchise. Een sublieme vondst even eenvoudig als briljant zo blijkt. Luister gewoon naar het nummer ‘Angelica’ en je weet het meteen: Hans Zimmer is in fenomenaal goed gezelschap! Alhoewel velen net van Zimmer houden voor zijn wollige bombast, zijn het net deze meer introverte passages die uitblinken waarvan ‘The Pirate that Should Not Be’ nog zo’n voorbeeld is. Uiteraard ook geen Pirates-score zonder de gekende themata en motieven gebracht met de nodige over-the-top orkestraal gekletter dat zelfs een schip op stil water zou doen slagzij maken. Dit hoorden we Zimmer natuurlijk al vaker doen, maar gelukkig is er een mooie balans tussen beiden en vallen er nog diverse pareltjes te ontwaren. ‘Mermaids’ is zo’n moment waarbij Zimmer zich van zijn meest subtiele en eerlijke kant laat horen alvorens weer uit te barsten in vintage Zimmer-action. Afsluiten doet Zimmer met een reprise van het nieuwe thema in ‘On Stranger Tides’ en een héér-lij-ke suite van Pirates-muziek getiteld ‘End Credits’ waarop Rodrigo Y Gabriela volledig los mogen gaan!!

Maar liefst 7(!!)remixes besluiten het album en voegen zoals te verwachten weinig of niks toe aan de soundtrack en maken de speelduur van de score erg kort. Gelukkig verheft de bijdrage van de virtuozen Rodrigo Y Gabriela deze soundtrack tot een hoger niveau en doet je die korte speelduur snel vergeten. De beperkte hoeveelheid muziek zal velen storen, maar de selectie muziek die hier te horen is behoort wel tot het beste wat er voor deze reeks werd geschreven. Kudos voor Zimmer die het aandurfde om 2 gitaristen centraal te stellen in wat dé score van het zomerse blockbuster-seizoen moet worden en die zonder twijfel massaal de bioscopen zal enteren!
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 04/10 - Review of Ciné Harmonique, submitted at (French)
'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides' ou 'Pirates des Caraïbes: la Fontaine de Jouvence' (en français) me laisse de marbre.

Étant un fervent défenseur de l'art Zimmer, je me retrouve ici face à la désillusion et à la sensation de trahison que nous procure cet album presque raté.

Pourtant, tout avait bien commencé. La chanson d'ouverture 'Guilty Of Being Innocent Of Being Jack Sparrow' promettait avec une certaine puissance, un album sur le même ton et semblable aux trois derniers. Mais que néni! Ne vous y trompez pas, le reste n'est que pacotille.

Attendant patiemment les thèmes qui ont fait la renommée de 'Pirates des Caraïbes', tel que 'The Medallion Calls', 'The Black Pearl', 'The Kraken', ..., je me retrouve face à UNE chanson qui reprend quelques titres bien connus, 'Mutiny'. Une chanson courte (certainement fait exprès) qui nous rappelle que 'Ha oui! C'est un album de 'Pirates des Caraïbes' que j'écoute! J'avais oublié.', parce que cela vous arrivera probablement.

De plus, déjà choqué par une collaboration inutile avec DJ Tiësto dans l'album de 'Pirates des Caraïbes: le secret du coffre maudit', les producteurs de ce quatrième album remettent le couvert avec pas moins de 7 remix complètement inappropriés. Il semblerait que stupidité et innocence soit maintenant les maîtres mots des producteurs musicaux de la Walt Disney Corp.

Néanmoins, petite fumée blanche dans ce ciel obscure, la collaboration avec le groupe mexicain ' Rodrigo Y Gabriela', apporte une petite bouffée de fraîcheur bien venue et vraiment enthousiasmante.

En conclusion, cet album est, et restera, comme le moins bon d'une série plutôt bonne.
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 06/10 - Review of Olivier Orlianges, submitted at (French)
Peu de chose à dire sur cet album ci ce n'est une immense déception voire de la colère vis à vis de cette édition indique qui comporte 1/3 de musique inspirée par le film (donc pas présente du tout dans celui ci) 1/3 de remixes immondes de remplissage et 1/3 de vraie musique du film... on passe très très près du sentiment qu'on s'est fait arnaquer en beauté
en constatant la politique commerciale lamentable et cynique de Disney, qui n'a même pas pris la peine de proposer des morceaux exclusif par exemple via itune pour corriger un tout petit peu le tir...

On ne peu que regretter que Hans Zimmer ce soit laissé faire sur ce coup là, d'autant plus qu'en regardant la film on ne peu que constater que la vraie musique du film fonctionne vraiment très bien dans celui ci

morceaux dans l'ordre chronologique

On Stranger Tides (2:44)
Guilty Of Being Innocent Of Being Jack Sparrow (1:42)
Angelica (4:17)
Mutiny (2:48)
Blackbeard (5:05)
Mermaids (8:05)
Palm Tree Escape (3:06)
End Credits (1:59)

pas dans le film

South Of Heaven's Chanting Mermaids (5:48)
The Pirate That Should Not Be (3:55)
Angry And Dead Again (5:33)


le theme des sirène est omniprésent dans le film
seulement 30 secondes dans le film
ce morceaux est une suite, ses différents éléments sont présent à différent endroits du film

des éléments des 3 autres films sont utilisés

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 09/10 - Review of Quentin Van Roy, submitted at (French)
Hans Zimmer est très certainement un des meilleurs, voire meme le meilleur, compositeur de tout les temps. Je l'ai decouvert avec l'excellent 'The Rock' et depuis je ne l'ai jamais laché. Pourquoi? Parce que rare sont les compositeurs qui comme lui arrivent à innover la musicalité tout en gardant un sens avec le film.

On Stranger Tides ne déroge pas a la règle! A la première écoute on ressent quand meme un étouffement, moins de liberté qu'avant. Sans doute a cause du peu de titres composant ce score. J'ai vu le film et j'ai trouvé la musique magistrale et c'est là mon seul regret. Certaines compo' que j'aurais aimé réécouter mais pas sur l'album.

On peut quand meme se lecher les babines (ou dans notre cas les oreilles) avec une merveille comme 'Mermaids'. Touchant, poignant, trippant, kiffant bref a la première écoute je suis resté sur mon siège! Des choeurs qui peuvent rappeller sans problèmes un certain Danny Elfman dans ses plus grandes heures...

Le reste de l'album est teinté hispanique, pour cause des deux guitaristes espagnols qui donnent une touche assez étonnante et plutot originale!

Bref Hans continue avec brio a nous faire voyager.... On stranger tides!!
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 07/10 - Review of Wim Minne, submitted at (Dutch)
18 mei zet het vierde (en aangezien Johnny Depp aangegeven heeft Jack Sparrow nog meer te willen spelen, ongetwijfeld niet het laatste deel) wederom zeil in de bioscopen. De jolige capriolen van Jack Sparrow blijven inspireren en blijven populair, maar de originaliteit is de reeks onderhand nu echt wel kwijt en daar kan de komst van Ian McShane en Penelope Cruz niet veel aan veranderen.

Oude getrouwe Zimmer mag weer opdraven, en met zijn gekende stijl brengt hij het piratenleven weer tot leven. Deze keer ligt het niveau iets lager dan voor het derde deel van Pirates, waar hij werkelijk alles uit de kast had getrokken. Nu krijgt hij door de introductie van Penelope Cruz de gelegenheid om te 'latiniseren', en dit doet hij door gebruik te maken van de niet minder dan fantastische Rodrigo y Gabriela, een Spaans gitaarwonder - duo. En het moet gezegd, het klinkt verfrissend om He's A Pirate zo te horen weergalmen en het doet de score en zeker de reeks zeker geen kwaad.

Verder blijft Zimmer zichzelf trouw met heerlijke melodieën die opzwepen en zo oerPirates zijn, afgewisseld met knallende actie, zoals we het van hem wel gewoon zijn.
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 04/10 - Review of Edgar E, submitted at (Dutch)
Met de vorige 3 soundtracks van Pirates of the caribbean in mijn achterhoofd had ik toch eigenlijk wel wat speciaals verwacht bij nummer 4.

Laat ik eerst beginnen met wat ik wel goed vond aan de soundtrack.
Dit was namelijk het nummer mermaids.
Zo rustig als je werdt van dat nummer word je van de rest van de cd niet.

De cd staat voor bijna de helft gevuld met remix'en.
Nu moet je weten dat mijn muziek smaak vrij breed is en dat ik goed kan luisteren naar verschillende Trance,Hardcore en hardstyle muziek.
Maar deze remix'en waren om te janken, totaal niet opmaat of passend bij de muziek.
Meer iets wat de gemiddelde 'thuismixer' zelf maakt en op youtube zet.

Ook over de rest van de muziek van de cd kan ik kort zijn.
Het leek erop dat Hans Zimmer het te druk had met andere dingen want hij dacht waarschijnelijk slim te zijn door alle ouwe soundtracks aan elkaar vast te plakken, snel klaar te zijn en te gaan cashen.

Kortom viel bij mij niet in de smaak.
Hij scoort bij mij dan ook een 4, maar dat is dan alleen door het nummer mermaids wat erop staat.
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 04/10 - Review of Thomas Jenkins, submitted at (English)
I love the music of the POTC films. This is the only exception.
There is some good stuff. The tango in 'Angelica' is wildly entertaining with the guitar stealing the show. 'Palm Tree Escape' is fun and feels the most like the original action material from the previous trilogy. Eric Whitacre's 'Mermaids' is easily the highlight, with delightfully devious vocals perfectly capturing the feel of the creatures. The end credits is another good rendition of the main theme, with added guitar.
But the rest of the score is bad, ranging from 'poor' to 'get this s away from me.' The music for Blackbeard is dumb, obnoxious and uninspired. The mix is truly hideous, with all sorts of nasty audio problems throughout. The album is really short, with the score being cut to make room for the fucking awful remixes at the end. These remixes are insufferable in every way.
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides - 06/10 - Review of Jesper Broekman, submitted at (Dutch)
De zoveelste Pirates score al. Dit keer weer een van Zimmer, maar wel de minste...
Het oude, bekende Pirates Theme zit er weer vaak in waardoor het allemaal niet echt vernieuwend meer is. Gitaar stukken zijn daarin tegen wel leuk, maar na een tijdje best langdradig...

Jammer dat er niet zo'n nieuw, mooi thema in zit zoals bij At World's End bijvoorbeeld. Die had oude, herkenbare dingen, maar ook een nieuw thema.

Beetje een minder album.. Een 6.
World Soundtrack Awards: Soundtrack Composer of the Year (Nominee)
Trailer:

Other releases of Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011):

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

Soundtracks from the collection: Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean : On Stranger Tides' (2011)
Pirates Of The Caribbean: The Unreleased Suites (2007)
Pirates of the Caribbean: Soundtrack Treasures Collection (2007)
Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)
Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)


Report a fault or send us additional info!: Log on

 More