Mission: Impossible - Fallout
DeLuxe Expanded 2 Cd


La-La Land Records 19/09/2018 CD (0826924146729)
Film Sortie du film: 2018
 

Inscrivez-vous!

Restez informé et d'obtenir un meilleur accès aux informations des collectionneurs!

 

# Track   Duration
1.A Storm Is Coming1:12
2.Your Mission2:14
3.Should You Choose To Accept...2:35
4.The Manifesto1:45
5.Good Evening, Mr Hunt4:20
6.Change Of Plan5:47
7.A Terrible Choice2:55
8.Fallout1:30
9.Stairs And Rooftops6:00
10.No Hard Feelings4:21
11.Free Fall4:13
12.The White Widow4:43
13.I Am The Storm2:08
14.The Exchange5:27
15.Steps Ahead1:02
16.Escape Through Paris5:05
 55:16
# Track   Duration
1.We Are Never Free6:57
2.Kashmir4:30
3.Fate Whispers To The Warrior3:54
4.And The Warrior Whispers Back3:57
5.Unfinished Business1:50
6.Scalpel And Hammer5:10
7.The Syndicate6:00
8.Cutting On One3:43
9.The Last Resort2:55
10.Mission&58; Accomplished1:14
 
Bonus Tracks
11.Plutonium Trade2:54
12.As Ugly As They Come2:27
13.Framing Ethan2:02
14.Je Suis De Sole1:06
15.Trapped3:27
16.The Mission is Terminated2:11
 54:16
Introduisez votre critique Masquer les avis dans d'autres langues

 

Mission: Impossible - Fallout - 08/10 - Critique de Lammert de Wit, ajouté le (Néerlandais)
Dit is de 27e recensie uit de Lorne Balfe serie.

Vorige: Terminator Genisys
Volgende: Ambulance

De Amerikaanse actiefilm Mission Impossible: Fallout is de zesde uit de populaire en erg succesvolle Mission: Impossible filmreeks. De film is geregisseerd door Christopher McQuarrie (The Way of the Gun, Jack Reacher), die ook de vijfde uit de serie al had geregisseerd. Hij timmert overigens vooral als scenarioschrijver aan de weg, ook voor deze en de vorige MI-film. De spelers van de vorige film keerden allen terug in deze zesde editie, inclusief Tom Cruise, die op zijn leeftijd van toen 55 jaar zelf een groot deel van de stunts voor z'n rekening nam, waarbij het niet altijd goed ging. De film is erg goed ontvangen door de critici en was eveneens een groot succes in de bioscopen.
Het verhaal draait om Ethan Hunt (Cruise), die opdracht krijgt om een aantal gestolen plutoniumkernen terug te vinden. Die blijken te zijn bemachtigd door een terrrorist, om voor bommen gebruikt te worden. Als Hunt er dichtbij is, worden de kernen alsnog ingepikt door een bij die extremist betrokken organisatie, die voortkomt uit The Syndicate. Door die mislukking wordt speciaal agent August Walker (Henry Cavill) aan Hunt gekoppeld, maar bij een infiltratiepoging worden ze aangevallen. Dan wordt Hunt benaderd en krijgt hij de plutonium aangeboden in ruil voor de bevrijding van de leider van The Syndicate...

De muziek bij deze film is van Lorne Balfe. Hij is de vijfde componist voor de serie, die begon met een score van Danny Elfman in 1996, opgevolgd door Hans Zimmer voor deel 2, waarna Michael Giacchino deel 3 en 4 voor z'n rekening mocht nemen. Joe Kraemer schreef vervolgens de score voor Rogue Nation in 2015.
De score van Balfe wordt beschouwd als een van de beste voor de filmserie en het lijkt erop dat hij ook de score voor deel 7 mag componeren, die in 2023 moet uitkomen. Net als alle voorgaande componisten verwerkte ook hij het beroemde Mission: Impossible thema van de zestiger jaren tv-serie in zijn score, waardoor nog steeds componist Lalo Schifrin de terechte credits krijgt.

Balfe heeft voor deze film een solide score neergepent, met muziek die staat als een huis. De uitstekende composities hebben een overwegend wat donkere actiekleuring, die perfect bij de film past. Tegelijk heeft Balfe niet vergeten om de muziek redelijk melodieus te houden. En juist dat melodieuze aspect zorgt er nou net voor dat deze score ver boven de middelmaat uitstijgt. Zonder dat melodieuze karakter was de muziek niet meer geweest dan een hoop lawaai, zoals we dat van veel andere scores van Balfe kennen. Lees de andere recensies uit deze Balfe-serie maar na.

Nu heeft Balfe vele maanden de tijd gekregen om aan deze score kunnen werken en dat heeft zeker z'n vruchten afgeworpen, want dat gaf hem de tijd om bij te schaven en te perfectioneren, uit te proberen en koorklanken toe te voegen. Al die zaken betalen zich in de muziek uit, want de tracks zijn uitstekend gecomponeerd en gearrangeerd. De kwaliteit straalt ervan af.
Daarmee is het zoals gezegd voor de film een topscore. Maar dat is toch nog wat anders dan een prettige luisterscore, ook al is de muziek daar helemaal niet voor bedoeld.
Zelf heb ik de film niet gezien (schande!), dus beoordeel ik de score zonder voorkennis van de verhaalelementen die bij de diverse tracks horen.

Als je de score beluistert valt gelijk op dat de muziek behoorlijk donker en grimmig gekleurd is. Dat begint al gelijk vanaf de openingstrack, waar direct de spanning flink te horen is. De muziek heeft een behoorlijk bombastische kleuring door het gebruik van veel lage klanken en strakke en donkere zware percussie, die er stevig in slaat.
Zelfs wanneer de muziek wat meer ingetogen gehouden wordt, past Balfe die wat meer grommende klanken toe om de dreiging toch op peil te houden. Maar verwacht bij die wat meer ingetogen tracks geen meeslepende melodieën, want het blijft overwegend dreigend en spannend klinken. Tegelijk maken de acceptabele melodieën of thema's of melodieuze motieven de muziek best heel behoorlijk beluisterbaar.

Balfe heeft voor zijn score een voor zijn doen groot orkestraal aandeel ingezet. Natuurlijk ontbreken de elektronische elementen niet, maar in een groot deel van de muziek hebben de orkestrale klanken duidelijk de overhand en dat pakt goed uit, want de muziek heeft dan ook zeker geen kunstmatige kleuring. Wel heeft de componist met samples van orkestrale elementen gewerkt, maar die zijn allemaal prettig in de muziek verpakt.

Het originele thema voor Mission Impossible is van Lalo Schifrin en zijn themamelodie komt in een aantal tracks terug in de muziek. In de track 'Fallout' is dat een directe representatie van dat thema in een Balfe-arrangement, maar in een track als 'Stairs and Rooftops' komen eveneens elementen uit Schifrins thematiek terug, die Balfe op zijn eigen manier in melodie en arrangement heeft omgezet, en dat heeft hij knap gedaan, waarbij zelfs grootschalige koorklanken niet ontbreken.
De typische actiemuziek heeft Balfe neergezet met grootschalige arrangementen in een veelal bombastische kleuring. Daar zijn dan vaak schelle koperblazers aan toegevoegd, waarmee Balfe nog weer extra de originele Mission Impossible kleuring weet op te roepen. Zo staan op dit album meer van die sterke tracks die juist zo goed bij deze MI-franchise passen. Tegelijk zijn liggen zeker niet alle tracks goed in het gehoor. Een groot deel van de muziek zit duidelijk in het actiegenre, waarbij melodie van minder belang is, ook al heeft Balfe dat hier veel beter doorgevoerd dan in veel van zijn andere scores. Tegelijk komt die muziek nogal eens wat agressief over, wat de beluisterbaarheid vaak niet ten goede komt.
In de track 'Mission Accomplished' past Balfe een reprise van Schifrins memorabele thema in een uitstekend bij de rest van de score passend arrangement, opnieuw inclusief grootschalige koorklanken.
Alle voorgaande tracks staan ook op het Original score album, maar dit expanded album bevat nog zes extra tracks, die hier als bonus worden betiteld. Helaas stellen die toegevoegde tracks flink teleur, want de meeste tracks daarvan zijn underscore met nauwelijks melodie of een interessant arrangement. De enige track met nog iets van melodie is 'Je suis Désolé', waarin een motief met een prettige melodie een paar keer herhaald wordt. Toch blijft het wat minimaal. En dat minimale geldt voor alle zes bonustracks. Heb je de keuze, kies dan gewoon het Original score album.

Kortom, met zijn muziek voor Mission Impossible: Fallout heeft Lorne Balfe een voor de film bijna perfecte score gecomponeerd. De muziek is overdonderend en blijft tegelijkertijd heel goed beluisterbaar. De vaak behoorlijk bombastische kleuring heeft Balfe bereikt met voornamelijk orkestrale muziek, aangevuld door elektronische elementen en de nodige sampling. Zelfs koorklanken ontbreken niet en voegen ook duidelijk meerwaarde aan de muziek toe. Toch blijft het een score voor een actiefilm met veel dreiging, spanning en sensatie en dat hoor je terug, want veel muziek is duidelijk actiegedreven, soms zelfs wat agressief, waardoor melodie soms wat ondersneeuwt. Toch heeft Balfe duidelijk z'n best gedaan om de muziek melodieus te houden en dat is goed hoorbaar, want daardoor stijgt de muziek duidelijk ver uit boven veel van Balfe's andere actiescores die nogal eens vooral uit lawaai bestaan. Het moet gezegd dat deze score zonder meer kwalitatieve muziek biedt, met uitstekende composities, behalve dan de zes bonustracks. De waardering komt dan ook op een fraaie 77 uit 100 punten voor de beluisterbaarheid los van de film, met een puntje aftrek voor de bonustracks.
Mission: Impossible - Fallout - 09/10 - Critique de David-Emmanuel Thomas, ajouté le (Français)
MR BALFE, VOTRE MISSION SI VOUS L'ACCEPTEZ...

Succédant à l’abondance orchestrale de Joe Kraemer, Lorne Balfe opte pour une approche musicale plus monochromatique et athématique qui, à défaut de révolutionner l’héritage de la saga Mission Impossible, se révèle toutefois extrêmement brillante. Régi par une utilisation intensive de sonorités électroniques, des explosions de cuivres, des cordes et des percussions déchainées ; rappelant les heures de gloire de Remote Control, le score se limite quasi-exclusivement à ce même schéma instrumental pour souligner les péripéties d’Ethan Hunt mais assure avec panache sa finalité ultime : celui de magnifier l’action… Ou plutôt, les prouesses physiques de Tom Cruise ! Car oui, son écriture frénétique, bien qu’agressive, assure un spectacle auditif haletant, en témoignent les pièces maîtresses 'Change of Plan', ponctuée de quelques chœurs, ‘Stairs and Rooftops', auréolée de percussions africaines et d’un piano fougueux, 'Scalpel and Hammer’, ‘The Manifesto’, ‘Free Fall’ ou encore 'Escape Through Paris' dans lequel Balfe se réapproprie à sa sauce le thème de Lalo Schifrin, comme l’impose la tradition. Son utilisation en reste d’ailleurs très modérée par rapport à celle de son prédécesseur Joe Kraemer (‘Fallout’, ‘The Exchange’,'Escape Through Paris', 'Mission : Accomplished') mais, afin de rappeler que l’essence de la saga coule en son sein, il en infuse chaque morceau, chaque séquence grâce à une simple portion de ce thème; jouée dans des harmonies différentes ('Your Mission', ‘Fate Whispers to the Warrior’, 'Cutting on One'). Outre ces citations subtiles et astucieuses, Balfe ne développera aucun autre thème, à l’exception d’un motif assez récurrent associé aux multiples 'échecs' de Hunt : ses relations alambiquées avec son ex-femme Julia et sa partenaire de terrain Ilsa mais aussi ses regrets concernant les missions qui ont mal tournées. Doté d'une construction musicale relativement simple (un ensemble de cordes lancinantes réhaussées par un violoncelle), ce motif constitue la seule véritable touche émotionnelle du film ('Should You Choose To Accept...', 'No Hard Feelings' ou encore 'We Are Never Free'). Malheureusement, l'influence manifeste de son mentor ; un certain Monsieur Zimmer, plane toujours sur l’ensemble de ses compositions (la faute aux temps tracks ?). Ainsi, vous reconnaitrez facilement le ‘Zod's Theme’ de Man of Steel dans ‘And the Warrior Whispers Back’ et ’Change of Plan’ ; ou bien les essaims de violons du 'Bane's Theme' de The Dark Knight Rises dans 'No Hard Feelings’. Pour l’anecdote, il est amusant de constater que le nom de la première piste qui ouvre l'album est identique à celle qui ouvre l'album de The Dark Knight Rises ('A Storm is Coming')).

EN BREF : le Mission Impossible de Lorne Balfe n'est sûrement pas le cauchemar musical que certains craignaient, ni celui que d’autres annonçaient ! Doté d’une vraie personnalité musicale, le compositeur nous livre un score d'action très solide, haletant et parfaitement taillé pour le long-métrage de Christopher McQuarrie. Que vous soyez d’accord ou non, c’est mission accomplie !!

Mission: Impossible - Fallout

Ajouté le Mardi, 11 Septembre, 2018   Posté par Philippe Mouchon

Mission: Impossible - Fallout

La-La Land Records présente l'album de la bande originale de Mission: Impossible - Fallout. L'album contient la musique originale du film composée par Lorne Balfe (LEGO Batman, Home, Terminator Genisys, Genius, Pacific Rim Uprising).

La-La Land Records présente l'album de la bande originale de Mission: Impossible - Fallout. L'album contient la musique originale du film composée par Lorne Balfe (LEGO Batman, Home, Terminator Genisys, Genius, Pacific Rim Uprising).

La bande originale est maintenant disponible en précommande sur Amazon. Une version numérique a déjà été publiée par Paramont Music !

Mission: Impossible - Fallout est réalisé par Christopher McQuarrie avec Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Simon Pegg, Henry Cavill, Michelle Monaghan, Alec Baldwin, Vanessa Kirby, Sian Brooke, Angela Bassett et Sean Harris. Il s'agit du sixième volet de la série Mission: Impossible. La sortie du film est prévue le 1 août 2018.

Les meilleures intentions finissent souvent par se retourner contre vous… Dans cet opus, Ethan Hunt accompagné de son équipe de l’IMF – Impossible Mission Force - et de quelques fidèles alliées sont lancés dans une course contre la montre, suite au terrible échec d’une mission…

Visitez le site de Paramount Pictures !


Plus d'infos sur: ParamountBande annonce:

Bande annonce:

Bande annonce:

Autres sorties de musique de Mission: Impossible - Fallout (2018):

Mission: Impossible - Fallout (2018)
Mission: Impossible - Fallout (2019)


Signaler une erreur ou envoyer des infos supplémentaires!: Connexion

 Plus