Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

 

 Lakeview Terrace


Madison Gate Records 03/27/2020 Download
Movie Film release: 2008
 

Subscribe now!

Stay better informed and get access to collectors info!

 

# Track   Duration
1.Lakeview Terrace Main Titles2:08
2.Wildfires2:05
3.Abel Turner2:27
4.Can't Sleep2:38
5.The Pool1:54
6.Call The Cops2:54
7.New Neighbours2:27
8.Back Off2:03
9.Clarence Is Caught3:07
10.There Goes The Neighbourhood3:59
11.Leaving Lakeview Terrace4:19
 30:01
Submit your review Hide reviews in other languages

 

Lakeview Terrace - 05/10 - Review of Lammert de Wit, submitted at (Dutch)
De Amerikaanse thriller Lakeview Terrace is geregisseerd door Neil LaButte (The Wicker Man, Death at a Funeral). De film is losjes gebaseerd op gebeurtenissen die plaatsvonden in een stadje nabij Los Angeles. Voor de titel is echter gekozen voor de naam van een wijk van Los Angeles. De film is nogal gemengd ontvangen, met zowel magere als heel goede recensies van critici. De film was aan de kassa's van de bioscopen niet erg succesvol en wist het budget maar net terug te verdienen.
Het verhaal draait om politieman Abel Turner (Samuel L. Jackson). Hij krijgt nieuwe buren, een pasgetrouwd stel, waarbij Chris Mattson (Patrick Wilson) blank is en zijn vrouw Lisa (Kerry Washington) donker. Het stel heeft echter geen klik met hun buurman, die hen al snel begint te terroriseren. Maar als ze bij de politie melding maken van lekgestoken autobanden, neemt die hun hoog aangeschreven agent Turner in bescherming...

De muziek bij deze thriller is van de broers Mychael en Jeff Danna, die samen de score gecomponeerd hebben. En het is een echte thrillerscore geworden.
Een thrillerscore zorgt voor de muzikale ondersteuning bij vooral de spannende scenes in de film en de broers Danna hebben de muziek daarom ook erg spannend laten klinken, dat wil zeggen dat de muziek duidelijk minder melodieus is en veel donkere en tegelijk veel ijle klanken kent. De combinatie daarvan pakt goed uit, maar die is in veel tracks gecombineerd met allerlei geluiden en effecten, die de muziek een stuk lastiger beluisterbaar maken.

De score is niet direct als een soundscape-score te benoemen, maar in veel tracks zijn het vooral geluiden, klanken en effecten die de dienst uit maken. Toch bevat de score ook een aantal tracks die redelijk muzikaal zijn, vooral wanneer de elektrische gitaar de themamelodie speelt. Die wat melancholieke themamelodie is op zich nog heel aardig, maar komt in de negen tracks tussen openingstrack en afsluitende track slechts terug in wat melodieuze motieven, die zich dan niet doorontwikkelen, waardoor die tracks qua melodie vrij vlak blijven.

De hele score heeft een wat beklemmende sfeer, die gelijk al vanaf het begin van de openingstrack 'Main Titles' voelbaar is. Dit wordt veroorzaakt door het gebruik van zowel lage geluiden als underscore, waaraan een nogal sterk galmend effect is toegevoegd. Daar overheen wordt dan vooral op de elektrische gitaar een wat scherp klinkende melodie gezet. Die galmende underscore blijft voortdurend hangen en ook de pianoklanken die in een aantal tracks voorkomen hebben daardoor een sterk waterige kleuring gekregen.
Ook de geluiden en klanken, die mede voor de spannende sfeer zorgen, zijn van dat galmende effect voorzien, terwijl ook allerlei muzikale effecten, zoals verglijdende klanken, door die elektronische galmdoos zijn gehaald. Toch hebben de broers Danna ervoor gezorgd dat de muziek niet al te dissonant is en echt chaotische klanken komen slechts beperkt voor in de score.
De tracks hebben door die overmatige galm allemaal een beetje dezelfde geluidskleur, waardoor ze allemaal heel goed bij elkaar passen in deze score. Die sfeerkleuring hebben de broers Danna daarmee behoorlijk consequent doorgevoerd, zowel in de vele typische soundscapetracks als in de wat meer melodieuze tracks.
De afsluitende track is daarbij nog wel een van de meest melodieuze tracks, waarin het thema het best voor het voetlicht komt. Daarmee is dit de fraaiste track van het album. Tegelijk is dit de langste track van het korte album, waardoor het allicht doorloopt in de closing titles.

Kortom, met hun muziek voor Lakeview Terrace hebben Mychael en Jeff Danna een behoorlijk spannende score gecomponeerd. De muziek bestaat hoofdzakelijk uit een soort beperkt melodieuze soundscape van veel galmende geluiden, klanken en effecten. De elektrische gitaar en de piano zorgen op gezette tijden voor de broodnodige wat meer melodieuze intermezzo's, die wat vlak en tegelijk wel aardig klinken. Maar het vrij hoge thrillergehalte van de score, zonder overigens echt dissonant of chaotisch te zijn, zorgt voor een wat magere beluisterbaarheid van het album. Toch bevat het wel erg korte album van krap een half uur nog heel aardige delen van tracks en de afsluitende track is zelfs fraai te noemen. Dat kan de waardering als luisterscore echter niet veel hoger krijgen dan 53 uit 100 punten.


Report a fault or send us additional info!: Log on