Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

 

 Only You


Columbia US (0074646618226)
Columbia UK (5099747681820)
Película | Fecha de estreno: 04/10/1994 | Estreno de película: 1994 | Medio: CD
 

¡Subscríbete!

¡Manténgase informado y obtener mejor acceso a la información de los coleccionistas!

 

# Pista Artista/Compositor Duración
1.Only You (And You Alone)Louis Armstrong3:12
2.Written In The Stars1:15
3.Some Enchanted EveningEnzio Pinza R.Rodgers & O. Hammerstein II3:01
4.I'm Coming With You2:21
5.Venice1:51
6.O Sole MioQuartetto Gelato featuring Peter De Sotto3:10
7.La Traviata: Libiamo Ne' Lieti CaliciAgnes Baltsa, José Carreras, London Symphony Orchestra, The Tallis Chamber Choir & Plácido Domingo, conductor G. Verdi2:57
8.Lost In Tuscany2:29
9.Arriving At Damon's Restaurant1:39
10.Running After Damon0:58
11.Gypsy Blessing3:21
12.Positano1:45
13.Quartet In B Flat Major: Rondo - Tempo Di MinuettoQuartetto Gelato J.C. Bach4:54
14.Do You Love Him?3:16
15.Theme From ''Only You''3:34
16.Once In A Lifetime (From ''Only You'')Michael Bolton5:55
 45:37
Manda tu crítica Ocultar reseñas en otros idiomas

 

Only You - 09/10 - Crítica de Lammert de Wit, Publicado en (Neerlandés)
Only You is een goed ontvangen romantische film van regisseur Norman Jewison. Het verhaal gaat over Faith Corvatch (Marisa Tomei), die ervan overtuigd raakt dat haar toekomstige man Damon Bradley heet. Als ze later op het punt staat met iemand anders te gaan trouwen, hoort ze dat iemand die Damon Bradley heet, naar Venetië is gevlogen. Ze besluit om hem te gaan zoeken, samen met haar schoonzus Kate (Bonnie Hunt) tot in Rome toe. Maar ze kunnen hem niet vinden, steeds is hij hen een stap vooruit. Dan ontmoet ze iemand die zich Damon Bradley noemt...

De prachtige score voor deze film is van de hand van Rachel Portman. Maar het album opent met een song. Daarvan staan er meerdere op het album.
De openingssong is van Louis Armstrong, in zijn typerende zangstijl. Niet helemaal mijn smaak, maar de song is niet al te jazzy, dus dat scheelt weer. De derde track 'Some Enchanted Evening' stamt uit 1949 en is gecomponeerd door Rogers & Hammerstein voor de musical South Pacific. Zij zijn ook de componisten van The Sound of Music. Dit is een fraaie musical song uit de oude doos met een mooie melodie en met een mooie tenorstem gezongen door Enzio Pinza.
Een derde song is de zesde track, de wereldberoemde song 'O Sole Mio', die uitgevoerd wordt door Peter de Sotto en het Quartetto Gelato.
Direct daarop volgt de vierde gezongen track. Dat betreft het gedeelte 'Libiamo' uit de opera La Traviata van Guiseppe Verdi. Het is erg bekend en fraai gebracht, maar de geluidssterkte van de track is ver onder de maat (op mijn versie van het album). Op het album is het een wat vreemde eend in de bijt.
Het album bevat nog een vijfde song, 'Once In A Lifetime', prachtig gezongen door Michael Bolton. Een erg fraaie afsluiter van het album.
Daarnaast is er nog een zesde track die niet van de hand van Portman is: het Rondo van de dertiende track. Dit is een fraaie klassieke track van de hand van Johann Christian Bach, die overigens uitstekend past bij de score van Portman.

De score van Rachel Portman is volop romantisch getint en past daarmee perfect bij het verhaal van de film. Het is een van de eerste eigen grote scores voor Portman geworden voor een Hollywood-film en haar opstap naar een glansrijke carriere in de filmmuziek.
Haar score begint bij de tweede track 'It's Written In The Stars'. Deze track vertolkt nog niet het echte thema van de film, maar geeft al wel een indruk van de sfeer van de score. En die is licht en heerlijk luchtig. In de vierde track komt een van de subthema's naar voren op een vlotte manier. Het echte thema van de film horen we voor het eerst in de track Venice, een heerlijk en melodieus thema, dat regelmatig met variaties in verschillende tracks voorbij komt. Vooral als Portman het thema uitwerkt met volle vioolklanken en fluit, dan is dat prachtige dromerige filmmuziek. In sommige tracks vult Portman dat aan met de klanken van koper, wat je bijna kippenvel bezorgt. Heerlijke muziek.
Natuurlijk kent de film niet alleen opgewekte muziek, maar ook waar het verhaal wat de dramatische kant op gaat, illustreert Portman dat met prachtige muziek, waar ze dan een melancholieke kleuring aan geeft, terwijl de dromerigheid intact blijft.
De muziek in 'Arriving At Damon's Restaurant' klinkt wat simpel en is een eenvoudige combinatie van accordeon en houtblazers, maar is toch een prettig deuntje.
In Gypsy Blessing komt het prachtige thema weer voorbij op een langzaam kabbelende manier, waar je met je ogen dicht naar kunt luisteren en zo Toscane aan je voorbij ziet komen. Ook in Positano hoor je het thema weer terug, maar dan op een vlotte en gedragen manier door mooie vloeiende vioolklanken, wat ook in de track 'Do You Love Him' op vergelijkbare manier voorbij komt. In deze track is dit thema prachtig uitgewerkt en borduurt Portman er mooi op voort.
Wat volgt is de echte thematrack, waarin nog een keer het erg fraaie thema in volle glorie te horen is, op een mooie en gedragen manier. Muziek om bij weg te dromen.

De score voor Only You heeft Rachel Portman definitief op de kaart gezet als componist voor de meer romantisch getinte films, waar ze ook steeds weer aan beantwoord. De score valt op door z'n heerlijke luchtige en dromerige vioolpartijen op prachtige melodieën en is zeker een van de mooiste scores van Portman. Het is jammer dat er maar goed twintig minuten score van Portman op het album staat, maar die twintig minuten staat wel als een huis.
Als waardering krijgt de score van Portman 97 uit 100 punten, maar de songs die op het album staan trekken de waardering toch licht onderuit, zodat het totaal op een toch nog mooie 89 uit 100 komt.
Only You - 10/10 - Crítica de Andreas Lindahl, Publicado en (Inglés)
Rachel Portman's score for Only You (starring Marisa Tomei, going to Italy to find the man her destiny has chosen for her) is one of the most romantic scores I have ever heard, and it's without doubt one of the best in that genre too.

The music for Only You hasn't got a particulary sweeping sound, that many scores for romantic films do. Instead Portman uses a rather small orchestra, with a lot of solo instruments, especially woodwinds, but also the violin, the guitar and other instruments. But there is absolutely nothing wrong with that. And Portman proves that romantic music doesn't have to be sweeping and lush to melt your heart. What makes her score so wonderful is the fantastic mood the music creates. I don't know if it is because the film takes place in Italy, and Portman therefore uses a lot of Italian sounding music ("Arriving at Damon's Restaurant" is the best example. With accordion and clarinet this cue will make you all warm inside, and turn on the romantic centre of your brain.).

Another important ingredient is the wonderfully romantic main theme, heard at its best in "Theme from 'Only You'" (which is a concert arrangement of the theme). This is a rather nostalgic and very beautiful theme, that is just perfect.

To make the score a little more varied, and therefore better, is also some more upbeat music. "I'm Coming With You" is a superb cue with light strings, bouncing bassoon and clarinet that is some of the scores' many highlights.

Also on the album are a couple of non-score cues. There are, for instance, "Some Enchanted Evening", performed by Ezio Pinza, "O Sole Mio", the famous, and superb "Libiamo Ne' Lieti Calici" from Verdi's La Traviata and a movement from a quartet by Johann Sebastian Bach. All these are wonderful, especially the two classic cues, and are in the tone of the score, which makes them welcome additions to Portman's music. And then there is this song ("Once in a Lifetime") performed by Michael Bolton, that is... well terrible. But I can live with that, as the rest of the album is just wonderful.
Only You - 08/10 - Crítica de MM Mollemania, Publicado en (Neerlandés)
Only You is een film geregisseerd door Norman Jewison met Marisa Tomei, Robert Downey jr. en Bonnie Hunt. De film is, zo laat de titel welhaast raden, een romantische komedie. Het wekt dan ook geen verbazing dat de soundtrack van de hand van Rachel Portman komt. Veel zachte violen, de hobo, de harp allemaal zitten ze er weer in.
De soundtrack kent voldoende afwisseling tussen mooie melodieuze stukken en wat songs met een hoog operagehalte die ook door een niet-operaliefhebber direkt worden herkend. Ook is de italiaanse setting van de film duidelijk hoorbaar zoals in track 9.
Het hoofdthema komt diverse malen voorbij en steeds denk je die melodie komt me bekend voor, maar in track 15 blijkt, dat je het thema gewoon kent uit deze film en niet van een andere soundtrack.
De soundtrack begint met de doorleefde stem van Louis Armstrong en de overgang naar de zachte vioolsolo van de volgende track is zeer goed geslaagd. I'm coming with you is een track waarin een constante spanningsboog zit en in track 14: Dou You Love Him komt deze melodielijn weer terug en wordt op een fantastische wijze gekoppeld aan het hoofdthema.
In Ghypsie Blessing wordt het hoofdthema gekombineerd door viool en sax. Ook een opvallend nummer. Helaas is de afsluiter van Michael Bolton teveel Disney-gekleurd en dat is jammer als afsluiting voor een mooie romantische soundtrack.
Only You - 08/10 - Crítica de Joris Kessels, Publicado en (Neerlandés)
Waarschijnlijk komt het door de hoge verwachtingen die ik had voor deze soundtrack, het is me namelijk een beetje tegengevallen. Dit komt met name door de vele minder vermakelijke niet-Rachel Portman tracks (met name opera). De tracks van Rachel Portman zijn zeker niet onaardig, maar doen mij iets te veel aan haar latere werken denken (o.a. Legend of the Bagger Vance, Cider House Rules), waardoor ik dus ook meer de voorkeur geef om die scores te beluisteren.

Het hoofdthema voor Only You is typische Rachel Portman. Een heerlijke melodie gespeeld door een blaasinstrument (o.a. dwarsfluit, hobo) omgeven door vele strings, waarna de melodie wordt opgepakt door de strings en het thema floreert naar heerlijke ruimtevullende zweverige muziek. Door iemand een keer hier op de site uiterst juist benoemd als weide-velden-muziek. Naast de tracks waarin dit hoofdthema terugkomt is vooral de vierde track een genot om naar te luisteren (misschien wel de beste track van de soundtrack). Hoewel deze ook erg bekent in de oren klinkt, is het wel een lekker vlot nummertje die je helemaal vrolijk stemt.

Nood komt niet aan de man als je al het een en ander van Rachel Portman in huis hebt, wel als je nog niets van haar hebt gehoord!
Trailer:Notificar un error o enviar información adicional!: Iniciar