Deliver Us from Evil


Film | Freigegeben: 2014 | Filmfreigabe: 2014 | Format: Herunterladen
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.Without Faith2:22
2.Procession and Possession3:00
3.An Intimate Portrait of the Devil an Intimate Portrait of the Devil2:53
4.The Truth Seeker2:11
5.Self-Defenseless3:38
6.Cauchemar Noir4:06
7.The Left Hand Path7:53
8.The Devourer of Souls3:17
9.Bosu Tricorne2:33
10.Widdershins3:32
11.Zoo of Mystery5:19
12.Axt Tremble3:10
13.Exorcism and Recession8:39
14.With Faith4:45
 57:18
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Deliver Us from Evil - 06/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
De Amerikaanse horrorfilm Deliver Us from Evil is geregisseerd door Scott Derrickson (The Exorcism of Emily Rose, The Day the Earht stood Still, Sinister, Doctor Strange), die zich regelmatig bezighoudt met het maken van horrorfilms. Tegelijk is hij een christen die via z'n films de wereld wil tonen dat het kwaad daadwerkelijk bestaat in onze gewone wereld en dat het belangrijk is om te weten hoe dat kwaad in de wereld werkt en uitwerkt. Derrickson heeft waargebeurde voorvallen verwerkt in z'n film, die door de critici nogal mager is ontvangen, maar in de bioscopen wel een succes was.
Het verhaal draait om politieman speciale operaties Ralph Sarchie (Eric Bana), die z'n geloof in God is kwijtgeraak. Hij wordt samen met z'n collega Butler (Joel McHale) naar het huis van een voormalig marinier geroepen. Als ze daar komen blijkt de vrouw in elkaar geslagen te zijn, maar ook vallen vreemde krassen in de vloer op. Haar man Jimmy Tratner (Chris Coy) lijkt gestoord te zijn en wordt gearresteerd. Dan worden ze naar de dierentuin geroepen. Daar heeft een vrouw haar baby in de gracht van het leeuwenverblijf gegooid. Als ze haar vinden zit ze heftig op de vloer te krassen. Vervolgens worden ze naar een huis geroepen waar vreemde dingen gebeuren. Het lijkt allemaal iets met een groepje schilders te maken te hebben...

De vorige twee horrorfilms van Derrickson waren van muziek voorzien door Christopher Young en ook voor 'Deliver' nam Young de honneurs waar. Twee jaar eerder had Young in goed overleg met Derrickson voor zijn film Sinister meer een soundtrack gemaakt dan een score, want die 'muziek' bestond vrijwel geheel uit allerlei creepy samples. Die worden in 'Deliver' ook ingezet, maar op beperkte schaal. Toch zijn een redelijk aantal tracks niet veel meer dan een soort melodieloze soundscape van vreemde klanken en creepy geluiden, die je beter niet vlak voor het slapen moet gaan beluisteren. Want de sfeer in een aantal van die tracks is ronduit ongemakkelijk, met soms diepe keelklanken en grillige strijkers. Voor een horrorfilm is dit uiteraard weer een kolfje naar de hand van Young, die al heel wat horrorscores op z'n naam heeft staan. Elke keer weer doet hij z'n best om er iets origineels van te maken, en toch ten dienste van de film te staan.

Toch zijn een handvol tracks van deze score nog wel redelijk beluisterbaar. Dat begint met de openingstrack, waarin lagere strijkers een trage, wat dramatische melodie spelen. Naderhand wordt dit steeds meer aangevuld met hogere strijkers, tot op driekwart de muziek even stilvalt en met een tweetal strijkers afrond.
'The Truth Seeker' laat wat waterige pianoklanken horen op een donkere onderlaag. De muziek is redelijk harmonisch opgezet, al is de dreiging duidelijk hoorbaar.
Een ander orkestraal intermezzo is 'The Left Hand Path, waarin opnieuw altstrijkers en lage strijkers op een best harmonieuze manier samenspelen. Ook hier is de dreiging nooit ver weg, maar het blijft best aangename muziek.
De afsluitende track laat vooral een paar altviolen horen, die op wat lagere toonhoogte een licht dramatische melodie spelen. Er is verder geen andere begeleiding, waardoor de muziek toch wat saai overkomt en niet erg aanspreekt.

Het grote middendeel van het album bestaat voornamelijk uit muziek met een behoorlijk creepy gehalte. Met muziek die soms aanzwelt en dan weer afneemt en weer aanzwelt, met ijle, krassende vioolklanken, met donkere en grommende tonen, en met andere spanningsverhogende elementen, die een sfeer van beklemming moeten oproepen. Zo weet Young die ongemakkelijke gevoelens prima op te roepen. Dat maakt het voor liefhebbers van het genre tot prima vermaak. Toch heeft Young zich wel een beetje ingehouden, want typische horrorelementen als plotselinge slagen of chaotisch door elkaar krassende strijkers zijn eigenlijk niet aanwezig. De muziek blijft vrij ingehouden en moet het vooral hebben van een donkere atmosfeer, met waterige klanken, jankende violen, vreemde en creepy geluiden, waarbij een donker grommende ondergrond hoorbaar blijft. Soms zorgt een soort luid ademen of hijgen voor een extra eng sfeertje, maar het album is gemiddeld redelijk te beluisteren, als je tenminste in een goede bui bent.

Kortom, met zijn muziek voor de horrorfilm Deliver Us from Evil heeft Christopher Young een heel behoorlijke horrorscore afgeleverd, die ook voor niet-horrormuziekliefhebbers nog wel te verdragen is. Dat komt dan vooral omdat een flink deel van de muziek nogal ingetogen gebracht wordt en Young vooral een creepy sfeer probeert te scheppen. Dat doet hij dan weer wel met allerlei vreemde en creepy klanken, met af en toe jankende violen, grommende underscore en soms zelfs met diepe keelklanken. Toch is er nog een handvol tracks die heel redelijk in het gehoor liggen en op een meer conventionele manier zijn uitgevoerd met strijkers en piano. Die tracks halen de waardering nog op tot een voor een horrorscore heel redelijke 55 uit 100 punten.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr