From The Earth To The Moon


Sony Music (0074646917923)
TV-Serie / TV-Film | Freigegeben: 1998 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur   Dauer
1.From the Earth to the Moon (Main Theme) 
2.Eight Miles High 
3.Season of the Witch 
4.The Magic Bus 
5.Rescue Me 
6.Did You Ever Have to Make Up Your Mind? 
7.Sugar Sugar 
8.Whipping Post 
9.Sookie Sookie 
10.Mustang Sally 
11.Boys 
12.Sh-Boom 
13.Beyond the Sea 
14.From the Earth to the Moon (End Theme) 
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

From The Earth To The Moon - 07/10 - Überprüfung der Lammert de Wit, eingereicht am (Niederländer)
In 1998 kwam de twaalfdelige HBO-documentaire-drama-tv-serie From The Earth To The Moon uit, waarin het verhaal van het Amerikaanse Apollo-ruimtevaartproject verteld werd. De serie heeft geprobeerd om dat verhaal zo nauwkeurig mogelijk te vertellen, gebaseerd op het boek 'A Man on the Moon' van Andrew Chaikin. De producenten Ron Howard, Tom Hanks, Michael Bostick en Brian Grazer hebben de serie in de vorm van een docudrama gegoten, waarbij grote delen van het verhaal zijn nagespeeld. Dat gaf bij een paar afleveringen problemen, want de producenten wilden niet in herhaling vallen, terwijl de rampvlucht van de Apollo 13 al door Ron Howard in een speelfilm was omgezet, ook met Tom Hanks in de hoofdrol. Voor die aflevering is er daarom voor gekozen om dit vanuit het gezichtspunt van de media te laten zien.

De muziek bij deze tv-docudrama-serie is van diverse componisten, die elk steeds een aflevering voor hun rekening namen. De hoofdcomponist was echter Michael Kamen, die de muziek voor de intro- en aftiteling bij elke aflevering componeerde. Ook nam hij drie afleveringen voor z'n rekening, waaronder de eerste en de laatste. De andere componisten waren James Newton Howard (afl.6), Mark Mancina (afl.2), Mark Isham (afl.3 en 9), Brad Fiedel (afl.8), Mason Daring (afl.5, 7 en 10), Marc Shaiman (afl.11) en Jeff Beal (afl.9 met Isham). Van hun scoremuziek zijn geen commerciële albums uitgekomen, maar op het internet zwerft er nog wel de nodige muziek uit deze tv-serie rond.

Het album dat wel met de titel van de tv-serie is uitgekomen is een soundtrackalbum. Daarover gaat deze recensie.
Dat album opent met de themamuziek voor de serie, gecomponeerd door Michael Kamen. En het is geweldige muziek in de typerende strak ritmische Kamen-stijl. Ook de afsluitende track laat de tegenhangende themacompositie van Kamen horen, voor de aftiteling van elke aflevering. De muziek is vol orkestraal, harmonisch en symfonisch, met prachtige uithalen van de koperblazers. Alleen deze beide tracks zijn het beluisteren van het album al waard.

Maar na de openingstrack volgt de kater. Want tussen de eerste en de laatste track volgen een twaalftal zestiger jaren songs met een hoog rockgehalte. In hoeverre deze songs ook daadwerkelijk in de tv-serie te horen zijn geweest, blijft echter een vraag, waar ik via het internet geen antwoord op heb kunnen vinden.
Een aantal van de songs op dit album zijn redelijk bekend in onze streken, maar een aantal ervan heb ik nu voor het eerst gehoord. En vaker hoef ik ze ook niet te horen. Niet dat het allemaal een beproeving is, maar het is aan mij niet zo besteed. Een paar songs zijn nog heel aardig, maar de meeste hebben een nogal onaantrekkelijke, stevig rockstijl over zich, met gitaarspel dat niet aanspreekt. De samenzang van de bandleden is soms nog wel aardig, maar de melodieën houden vaak niet echt over. Het is een verademing wanneer de afsluitende track aanbreekt.

Die afsluitende track duurt helaas maar net twee minuten. Dat is veel te kort, want het is juist Kamens muziek dit dit album nog enigszins genietbaar maakt. Tegelijk zorgen alleen de beide tracks van Kamen ervoor dat de waardering voor het album nog heel redelijk uitkomt. Die waardering is dan ook 67 uit 100 punten, waarbij de tracks van Kamen sterk de vraag doen rijzen waarom er niet een of meer score-albums van de tv-serie zijn uitgebracht. Want Kamens themamuziek zou je alleen al waarderen op ruim 90 punten.
Unknown Contributor Roles: Brian Grazer; Michael Kamen.The soundtrack to HBO's miniseries From the Earth to the Moon is basically a '60s and '70s oldies collection with the Michael Kamen theme tacked on to remind you this is a soundtrack, not a various-artists collection. Although there's no rhyme or reason for these selections other than their presence in the film, the album is actually fairly cohesive, and with the notable exception of Steppenwolf's leaden 'Sookie, Sookie,' all are classic rock and oldies staples: 'Eight Miles High,' 'Sugar, Sugar,' 'Rescue Me,' 'Color My World,' 'Did You Ever Have to Make Up Your Mind?,' 'The Magic Bus,' 'Whipping Post,' 'Season of the Witch,' 'Up Around the Bend,' 'Mustang Sally,' 'Boys,' 'Sh-Boom,' and 'Beyond the Sea.' If you want all those on one convenient disc, From the Earth to the Moon isn't a bad choice at all.


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr