Body of Evidence


RCA Victor US (0078636614120)
Film | Freigegeben: 1993 | Filmfreigabe: 1993 | Format: CD
 

Abonniere jetzt!

Bleiben Sie besser informiert und erhalten Sie Zugang zu Sammlerinformationen!





 

# Spur Künstler/Komponist Dauer
1.Main Title3:12
2.The Passion ThemeWarren Hill4:49
3.The Funeral3:30
4.The House Boat4:34
5.Hot Wax And Champagne5:38
6.The Fight3:05
7.The HandcuffsDarlene Koldenhoven4:21
8.The Parking Garage2:57
9.Waiting For The Fury3:19
10.Confrontation1:39
11.Karma / End Credits4:06
 41:10
Reichen Sie Ihre Rezension ein Bewertungen in anderen Sprachen ausblenden

 

Body of Evidence - 07/10 - Überprüfung der Bruno Roberti, eingereicht am (Niederländer)
Na het beluisteren van de minder dan middelmatige score van Basic Instinct 2 (John Murphy) kwam deze wat minder populaire Body of Evidence, een erotische thriller met Willem Dafoe en Madonna in de hoofdrollen.

Het verbaasde me eerst en vooral dat de zangeres zélf niet op de cd aan bod kwam. Alle muziek is van de hand van Graeme Revell (The crow, chronicles of Riddick, ...).
Voor de tweede maal werd ik verbaasd, deze maal door de melodieuze muziek die ik te horen kreeg. DIt is toch iets wat we niet echt gewoon zijn van deze componist. Hij heeft het heel wat beter vanaf gebracht dan collega John Murphy voor Basic Instinct 2, alhoewel deze laatste wel te kampen had met de ondankbare taak om maestro Goldsmith op te volgen. Maar dat is een ander verhaal.
Wat me vooral opvalt is dus de stijl die Revell hier laat horen. De muziek druipt over van erotisme. Meestal hanteert de man een percussie gedreven stijl, maar die laat hij volledig achterwege en opteert hij voor thematiek en melodie zonder enige andere collega-componist te kopiëren. Het enige dat ons een beetje kan doen denken aan een andere componist is het gebruik van de basgitaar op de voorgrond, zoals Eric Serra dat gewoon is. Maar Revell doet dit op zijn eigen manier.
Hij gebruikt alle soorten instrumenten en zelfs een klein vocaal ensemble, zoals in 'Handcuffs'. Hier en daar horen we thema's terug keren en Revell gebruikt genoeg afwisseling om niet te gaan vervelen. Maar tóch schiet hij tekort om het even goed vanaf te brengen als Jerry Goldsmith. Maar ja, wie niet?

Kortom, wie eens een andere kant wil horen van Graeme Revell moet deze score zeker in huis halen.
Een dik verdiende 74/100.

Andere Veröffentlichungen von Body of Evidence (1993):

Body of Evidence (1993)
Body Of Evidence (1993)


Melden Sie einen Fehler oder senden Sie uns zusätzliche Informationen!: Einloggen

 



Mehr