Hannibal


Decca Records (0028946769621)
(0028946769621)
电影 | 发布: 2001 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.Dear Clarice (dialogue by Sir Anthony Hopkins)6:02
2.Aria da Capo (Composed by J.S. Bach, from Goldberg Variations, BWV 988Glenn Gould1:48
3.The Capponi Library1:14
4.Gourmet Vaise Tartare (Composed by Klaus Badelt)6:50
5.Avarice3:54
6.For a Small Stipend0:55
7.Firenze Di Notte (Composed by Martin Tillman and Mel Wesson)3:09
8.Virtue4:37
9.Let My Home Be My Gallows (dialogue by Sir Anthony Hopkins)10:00
10.The Burning Heart (dialogue by Sir Anthony Hopkins)4:24
11.To Every Captive Soul6:55
12.Vide Cor Meum (Composed by Patrick Cassady/Libretto from Dante's "La Vita Nuova" - dialogue by Sir Anthony Hopkins)4:20
 54:07
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Hannibal - 09/10 - 评论 Sander Neyt, 提交于 (荷兰人)
Hannibal Lecter: On a similar note I must confess to you, I'm giving very serious thought... to eating your wife.

Hannibal lecter. Het is en blijft toch één van de meest iconische personages uit de filmwereld. Een geniale psychiater dat een kannibaal en moordenaar blijkt te zijn. Het personage is het centrale figuur geweest gedurende vijf films. Eerst was er Manhunter, waar het personage gespeeld werd door Brian Cox. Je hebt Hannibal Rising dat dient als een prequel, maar het is toch de fantastische interpretatie door Sir Anthony Hopkins dat het personage gemaakt heeft tot wat het vandaag de dag is. Hij speelt het personage perfect in Red Dragon, The Silence Of The Lambs en deze Hannibal.
Hannibal is de sequel op The Silence Of The Lambs en verteld dus het verhaal van Hannibal Lecter na zijn lugubere ontsnapping. De film is geregisseerd door Ridley Scott, wat toch niet de minste regisseur is. Hij maakte van Hannibal een ijzerspannende thriller, maar dat toch af en toe onsamenhangend is. Scott riep de hulp in van componist Hans Zimmer om de score te schrijven. Hans Zimmer is natuurlijk bekend van zijn grootschalige blockbuster scores. Dus bij sommige nieuwkomers in de wereld van de filmmuziek kan het zien van de naam Hans Zimmer op de hoes tot verwarring leiden. Habitués in de wereld van de filmmuziek weten dat Zimmer maar al te goed in staat is tot het schrijven van ijzingwekkende en spannende scores. Dat bewijst hij nog maar eens met deze Hannibal. Laten we de score eens van dichter bekijken.

Eerste en vooral hebben we natuurlijk de thema’s. Hans Zimmer schreef voor deze score twee grote thema’s die gedurende de score worden gebruikt. Je kan denken, maar twee? Ja, het zijn er maar twee, maar ze zijn wel zodanig belangrijk en ze worden zoveel gebruikt dat het meer dan genoeg is.
Eerst en vooral heb je het thema van Clarice Starling. Te horen in de eerste track “Dear Clarice”. Het is een prachtig sfeeropwekkend thema. Vooral in de eerste track, waar het koor erbij komt. Het is misschien maar een klein en simpel thema, maar het werkt maar al te goed. Het is eng, romantisch en avontuurlijk tegelijk. Het is zelf een tikkeltje donker op sommige momenten. Dat het personage perfect omzet in muziek. Want het personage heeft ook haar donker kantje. Prominent te aanhoren in de score, maar het thema is niet zo gemakkelijk te vinden. Je moet al een luisterend oor hebben om het in sommige composities terug te vinden. Maar het is terug te vinden in de meeste tracks.
Een tweed thema is dat van Hannibal zelf natuurlijk. Het is iets minder lyrisch dan dat van Clarice. Het wordt meestal gespeeld door de strijkers en de laatste noten met de piano. Het thema is minder kwaadaardig dat je zou vermoeden. Het heeft eigenlijk meer weg van iets tragisch. Je zou bijna medelijden krijgen met de monsterachtige seriemoordenaar. Ook dit thema is te horen in verschillende tracks, maar ook in Dear Clarice krijg je de mooiste versie te horen.

Dit waren de voornaamste thema’s die in de score voorkomen. Maar deze score moet het vooral hebben van de beschrijvende muziek. En er zijn twee grote soorten sfeeropwekkende muziek. Eerst en vooral heb je de thrillermuziek, deze film heeft dat natuurlijk nodig. Vooral twee tracks springen uit op dit gebied. Dat zijn de tracks “The Capponi Library” en Firenze Di Notte. Laat ik het zo zeggen. Dit zijn tracks die je niet wilt beluisteren als je ’s nachts alleen loopt. Ze zijn onheilspellend en gewoonweg zeer eng om te beluisteren. Niet dat ik zo’n fan ben van deze muziek, maar ik moet toegeven dat het Zimmer aardig gelukt is om angstaanjagende muziek te schrijven. Desondanks zal ik deze twee tracks snel overskippen.
Maar deze score is op zijn best als de twee andere facetten komen kijken. Je hebt namelijk de fantastische strijkerspassages. Neem nu “To every Captive Soul”. Is het een track dat je zou verwachten op een thriller score? Helemaal niet. Maar liefhebbers der filmmuziek, het is prachtig. Het doet misschien wel wat denken aan de klassieke werken van onder andere Dmitri Shostakovich, of van Erik Satie. Maar stoort dit, helemaal niet. To every Captive Soul is misschien wel de beste track naar Vide Cor Meum.
We hebben nog een ander aspect van de score en dat is de ietwat verrassende religieuze toon in de muziek. In de film worden er inderdaad af en toe verwijzingen gemaakt naar God en religie, maar ik schrok ervan dat Zimmer zoveel religieuze elementen in zijn score heeft gestoken. Vooral goed te horen in Avarice. Wat mij ook direct opvalt is dat deze muziek goed op de muziek van The Da Vinci Code en Angels & Demons lijkt. De track begint met religieuze aandoende belletjes die een hele mooie melodie spelen. Vraag mij trouwens niet waar het precies afspeelt in de film, daar kan ik u niet op antwoorden. Wat ik wel weet is dat het een klein meesterwerk is van Hans Zimmer. Zeker als later op de track het thema van Hannibal komt aanzetten in een hele mooie versie. Dan kan je horen dat Zimmer zeker tot de topcomponisten behoort van Hollywood.

Een voorlaatste puntje wil ik zeggen over het feit dat Anthony Hopkins te horen is gedurende de score. Veel luisteraars vinden het hatelijk om dialoog te horen bij de muziek, en meestal ben ik ook van die mening, maar hier werkt het wonderbaarlijk. Het heeft de score nog meer facet en klasse mee. Neem bijvoorbeeld de track “Let My Home Be My Gallows”. Het is trouwens ook een zeer religieus getinte track, met heel veel koor. Maar in de muziek zit een bepaalde dreiging. Dreiging die ook in de film te voelen is gedurende dit stuk. Maar als dan de iconische stem van Anthony Hopkins te horen is, dan wordt die dreiging zoveel malen sterker. Je weet als luisteraar dat die stem komt van Hannibal en je weet hoe zijn personage in elkaar zit. Dat maakt de sfeer nog zo veel beter. Daarom ben ik voorstander dat Hopkins te horen is. Ik heb de muziek beluisterd zonder de stem van Hopkins en het is maar half zo sterk als met de versie met de stem.

Een laatste puntje dat ik natuurlijk moet bespreken tijdens Hannibal is Vide Cor Meum.
Deze track is verbonden met deze score, je kan er niet omheen. Een operastuk geschreven door Patrick Cassidy en geproduceerd door Hans Zimmer. Is deze track de beste van deze score? Jep, dat is het. Het is gewoonweg prachtig. Dé track op deze score. Vele mensen hebben deze score gekocht, puur voor dat nummer. En die reden is verstaanbaar, want het werkt zodanig goed in de film dat dit nummer één van de vele aspecten is die je het meest bijblijven. Over de track zelf. Je kan het op verschillende manieren bekijken. Het is een vrij emotionele en beklijvende melodie. Het kan je traankanalen zo open zetten. Dat heb ik bewezen zelfs tijdens een presentatie voor een examen. Ik werk nogal graag met muziek, en ik heb mijn publiek aan het wenen gekregen puur door deze muziek te laten afspelen. Vide Cor Meum is gedurende zijn complete speelduur prachtig om te aanhoren. Het verveelt geen seconde, en de knop om terug te spoelen zal versleten zijn na een halfuur. Hoewel dit nummer niet de enige reden is om deze score aan te schaffen, is het wel de beste reden.

Conclusie
Hannibal is één van de zeldzame projecten waar Hans Zimmer zich kan uitleven buiten zijn bekende stijl. Verwacht hier geen grote passages met synthesizers, neen dit is een score met prachtige orkestraties, dat gespeeld wordt door een live orkest. Hannibal is zeker een klein meesterwerkje van de man, dat iedere liefhebber toch eenmaal heeft moeten beluisteren. Niet dat deze score iedereen kan bekoren. De liefhebbers van pop die af en toe eens een uitstapje maken naar Zimmer zullen walgen van deze score. Maar voor de mensen die eens een andere zijde van Zimmer willen zien, dit is het moment! Ja, het is een vrij zware score om te beluisteren, maar het is een prachtige score om te beluisteren! Een mooie 9 voor deze score, die toch behoord tot zijn beste maar net niet kan tippen aan de beste scores van de man.

Score aanschaffen
 Als je een ander aspect van Zimmer wilt leren kennen
 Als je een voorliefde hebt voor prachtige orkestrale composities.
 Als je Vide Cor Meum op cd wilt

Score links laten ligen
 Als je de grootschalige bombastische muziek van Zimmer verkiest
 Als je compleet geen affectie toont voor mooie rustgevende muziek
 Als je haat om naar moeilijk beluisterbare scores te luisteren.

Beste tracks
 Dear Clarice
 To every Captive Soul
 Vide Cor Meum.

Clearly this new assignment is not your choice rather I suppose it is a part of the bargain but you accepted it Clarice. Your job is to craft my doom. So I am not sure how well I should wish you but I'm sure we'll have a lot of fun. Tata, H.
Hannibal - 06/10 - 评论 Tom Daish, 提交于 (英语)
Although Silence of the Lambs was, in effect, a sequel to Manhunter which was the first movie based on Thomas Harris' Hannibal Lecter, Hannibal was deliberately conceived as a sequel to Jonathan Demme's hugely successful and Oscar winning film. Thomas Harris had to be coaxed into writing a book and after various negotiations, Anthony Hopkins was persuaded to reprise his role as everyone's favourite cannibal, but with Julianne Moore replacing Jodie Foster who decided to say Ta Ta, Clarice. After their work together on Gladiator, director Ridley Scott seems to have found in Hans Zimmer, some combination of Vangelis and Jerry Goldsmith. Both of those composers have worked with Scott in the past and in the case of Goldsmith at least, with results that were excellent despite seemingly being unappreciated by the director and/or the studio. Zimmer can do the 'proper' symphonic scoring of Goldsmith (up to a point at least) and also the new-age Vangelis thing. Zimmer seems a good choice, at least in terms of what Scott wants in terms of music for his films.

It took me several attempts to actually get more than a few tracks into Hannibal. The one track I most wanted to hear was not by Zimmer at all, but a sumptuous Aria that featured in the film and was written by Patrick Cassidy. To my (and many other people's) eternal delight, it is featured as the closing track on the album. I'm not really much of an opera expert and am not terribly fond of the genre, but this one is sheer bliss, beautifully written and powerfully performed. My best guess would be that it suggests Verdi more than anything, certainly more dramatic than Puccini, yet less weighty than Wagner. Apparently Cassidy is going to write an entire opera based around the piece and I'll certainly be queueing up for a copy. Almost worth the price of the album alone.

What of Zimmer's score? A mixed bag is the answer. Firstly, to the annoyance of many, the album features dialogue excerpts. However, they are read by Sir Anthony Hopkins, an actor who, as Mr Southall pointed out, could make reading the telephone directory mesmerising. In all honesty, the music under the dialogue isn't anything special, Zimmer often favouring synthetic twittering in these sections and evidently considered the album would be perked up with Hopkins' dulcet tones. However, during the later sections such as Virtue and Let My Home Be My Gallows show the score for how could it might all have been. Virtue contains some eloquent string writing and the Libera Boys Choir also providing a haunting contribution of their own, the same going for Let Me Home Be My Gallows. Firenze Di Notte sounds like an action Zimmer cue gone wrong and isn't by Zimmer at all, but is synthetic percussion with eerie noises overlaid. Not terribly interesting stuff.

Valse Tartare is an arrangement of some of the some of the Blue Danube Waltzes by Strauss, but never quite turns into the psychotic, twisted arrangement it seems to threaten to do. The selection from the ever popular Goldberg variations works fine enough, even though I've never been a great fan of that particular part of Bach's output. At its best, Zimmer's music is somewhat similar to Shore's music for Silence of the Lambs being low and intense, but the eclectic selection of music on the album coupled with quite a number of fairly uninteresting cues yield the entire endeavor a little less than the sum of its parts. The best sections are well worth hearing and often superb, such a shame that much of it is surrounded by meandering nothingness.
Hannibal - 06/10 - 评论 Andreas Lindahl, 提交于 (英语)
Hannibal the Cannibal returns after ten years of silence, once again doing scary Hannibal stuff, supported by a dark and sinister score by Hans Zimmer. Performed mostly by dark strings, with dashes of boys choir, cello solos and bells, this is a score that relies more on classical influences than the electronical ramblings of the Media Ventures composers. To be honest, I would never have guessed that the score for Hannibal is composed by Hans Zimmer, even if the music at times shares musical ideas with the composers' score for The Tin Red Line - the dark, slow strings and the long, lyrical themes, although missing the great emotional impact of that score. And while The Thin Red Line was more beautiful and relaxing, Hannibal is really rather depressive, which makes it hard to really enjoy at times, even if some cues are more upbeat than others, such as Klaus Badelt's "Gourmet Valse Tartare", which draws on the sound of the great waltzes by the Strauss family, especially "An die schönen blauen Donau". It's actually quite bizarre to hear this piece burst out in the middle of Zimmer's dark score. It sort of doesn't fit with the rest of the music featured on the soundtrack.

What certainly doesn't fit with the rest of the music on the soundtrack is the voice of Anthony Hopkins found in a couple of the cues, such as the opening track, "Dear Clarice". I have said it before and I'll say it again - if I want to hear clips from the film when listening to the music, I'll just watch the film instead. As simple as that. It would be really interesting to know if the voice of Hopkins really causes more people to actually buy the soundtrack. I hope not. While these sound clips certainly doesn't ruin the music, they are somewhat distracting and disturbing, and this recent trend of including sound clips on soundtracks, over the music, scares me more than that lunatic Hannibal ever will. Sure, it's okay on discs such as "More Music from Gladiator" or "More Music from Braveheart" with much of the music often already included on the original release, but it's not okay when the dialogue ruins music not already available.

Closing the album is the opera piece "Vide Cor Meum", composed by Patrick Cassidy. In the style of the great romantic operas, this is a highly sought after piece among moviegoers and many just don't realize that it's written especially for the film. It's really quite beautiful, peformed by orchestra, choir and soloists, with a surprising little "twist" at the very end.

I really don't know what to think about Zimmer's score for Hannibal. It's quite beautiful and effective, but incredibly dark and depressing, making it hard to fully appreciate it. And did I forgot to mention that it is actually quite scary, as well? Hannibal is more than other scores music that you will either like or dislike, based on the mood you are currently in.
Hannibal - 10/10 - 评论 Maurits Petri, 提交于 (荷兰人)
De bloedstollende film Hannibal zorgt bij veel mensen nog voor nachtmerries. Geen wonder, de bloeddorstige en vaak kannibalistische scenes zijn niet bestemd voor mensen met een zwak gestel. Een van de beste acteurs die op deze wereld rondloopt, Anthony Hopkins, vertolkte de rol van Hannibal Lecter op een manier die vanaf de release van Silence Of The Lambs legendarisch is geworden. Zijn stevige oneliners, bizarre acties en enge geluiden (ts ts ts ts ts!) zijn tot op de dag van vandaag voer voor imitators en filmliefhebbers. Dat Hans Zimmer de muziek mocht componeren voor deze film van Ridley Scott (Gladiator, Alien) is natuurlijk een leuke bijkomstigheid. Veel verzamelaars en critici beschouwen Hannibal als een van de beste soundtracks van Zimmer. De aangrijpende en bloedstollende muziek, het gebruik van een koor en de stem van Anthony Hopkins zorgen voor koude rillingen over je rug. In de track Dear Clarice leest Hopkins onder de schitterende underscore van Zimmer een brief voor die Lecter in de film naar het personage van Julianne Moore schrijft. En uiteraard hebben we het nummer Vide Cor Meum, een heus operastuk geproduceerd door Zimmer. Dit prachtige nummer werd ook gebruikt in Kingdom Of Heaven tijdens een dramatische sterfscene.
Hannibal is een legendarische film en soundtrack die je zeker in huis moet hebben. Voor het gebruik van elektronische instrumenten of die soms wat irritante Media Ventures-sound hoef je niet bang te zijn, het album is voor 90% opgenomen met een echt orkest. En dat werpt vanaf de eerste klanken zijn vruchten af. Hans Zimmer was in topvorm tijdens het produceren van dit album. Een aanrader voor iedereen!
Hannibal - 10/10 - 评论 Arvid Fossen, 提交于 (荷兰人)
Hannibal, de recentste box office resultaten liegen er niet om, dit kan wel de kaskraker van dit jaar worden, alleen al dan door het succes van Silence of the Lambs. Na de film gezien te hebben blijft me vooral de knappe suspense muziek bij, iets waar ik the Silence of the Lambs minder in vond scoren. De score voor Hannibal is alvast huiveringwekkend spannend, maar dan op een heel andere manier dan doorgaans: de toonaard is steeds zeer mysterieus en weerspiegeld tegelijk de klasse van het karakter Hannibal Lector (Anthony Hopkins). In de film horen we de analyses van Lector via een brief aan Clarice (Julianne Moore) en een telefoongesprek. Deze sequenties werden over sommige tracks van de muziek gemonteerd en zo laat Anthony Hopkins je de sfeer van de film terug opsnuiven ... .
Hannibal ligt niet in de lijn van eender welke andere score van Hans Zimmer, dus verwacht je niet aan lange uitgestreken gesynthetiseerde tonen. Atmosfeer daarentegen is het waar het hier om draait, bekomen door elektronische effecten, koor, piano en vooral veel veel warme strijkers. Thematisch vond ik de muziek in de film goed uitgewerkt. Daarnaast staat ook alle source music uit de film op de cd.
De verklaring dat Hans Zimmer (en niet opnieuw Howard Shore) de muziek voor Hannibal componeerde, is niet ver te zoeken. Samen met regisseur Ridley Scott werkte hij al samen voor Gladiator. Als liefhebber van horrorscores is mijn honger gestild met deze fantastische score ... .
Hannibal - 09/10 - 评论 Joris Kessels, 提交于 (荷兰人)
Dit is nou wat ik noem vermakelijke suspense. Het is dan ook niet de doorsnee muziek die je verwacht voor het creëren van spanning. Hans Zimmer heeft namelijk mooie vloeiende kalme niet opzichtige thema’s uitgewerkt die vooral als droefgeestig te kenmerken zijn. Hans Zimmer maakt maar zeer sporadisch gebruik van lelijke geluiden om spanning te creëren, zoals bijvoorbeeld aan het einde van ‘let my home be my gallows’ en in de track ‘firenze di notte’. Dit is een uitermate unieke soundtrack, die echt prachtig in elkaar zit.

Hoewel ik zo m’n bedenkingen heb wat betreft de film, wist ik na de film dat ik deze soundtrack moest hebben, alleen al voor het operastuk ‘vide cor meum’. Nu na 4 jaar ben ik nog steeds content met deze aankoop. In de soundtrack wordt veel gebruik gemaakt van een grote partij cello’s en droefgeestig gezang. Daarnaast vind ik de tweede en vijfde track geniaal. De eerste is een Goldberg variatie voor piano gecomponeerd door Johan Sebastiaan Bach. De tweede is een extreem goed klinkende variatie op de ‘an der schönen, blauen Donau waltz’ van Strauss gecomponeerd door, jawel, Klaus Badelt!! De toevoeging van de stem van Hannibal (Anthony Hopkins) vind ik wel wat hebben, zo behoud je de band met de film beter. Het ontbreken van zijn stem in ‘let my home be my gallows’ zou zelfs afbreuk doen op het geheel.

Verwacht geen standaard Zimmer of horror score, dit is nog beter!!
Hannibal - 09/10 - 评论 Gudo Tienhooven, 提交于 (荷兰人)
De minste film uit de Lecter-reeks, maar zonder enige twijfel met de beste filmmuziek van de drie. Hans Zimmer maakte een griezelige cocktail van sobere, soms melancholische thema's in combinatie met merkwaardige geluidseffecten en moderne trekjes. Zimmer is altijd op zijn best wanneer hij risico's neemt. Hannibal is daar geen uitzondering op. Enige minpuntje zijn de toegevoegde stukjes dialoog uit de film...je hebt toch de muziek in huis gehaald om ervan te genietn zonder de rest te horen?
Hannibal - 08/10 - 评论 Yvette van Kranen, 提交于 (荷兰人)
Erg duister, spannend en toch ook weer droevig. En dat is precies wat deze film nodig heeft. Toch vind ik het heel fijn om deze soundtrack te luisteren. Vooral het operastuk aan het einde van de rit vind ik geweldig. Ik vind alleen dat Zimmer hierin niet echt te herkennen is. Wat op zich toch best goed is zou je zeggen. Iedere componist zou toch eens een expirimenteel exemplaar moeten uitbrengen om interessant te blijven voor de luisteraar denk ik.
Hannibal - 10/10 - 评论 Peter Van Riet, 提交于 (荷兰人)
Van de reeks uit de Hannibal serie, moet ik zeggen dat deze er toch uitschiet, "anders" dan de rest uit de serie, laten we zeggen "artistieker" : ). En dan ook wat de muziek betreft. Hans Zimmer laat zich hier op aan z'n gevoeligste kant zien, de muziek is absoluut emotioneel, maar kan ook vreselijk angstwekkend zijn.. 'k vind het eigenlijk niet zo erg deze keer dat er dialoog tussen zit.. Dit vind ik persoonlijk toch ééntje van z'n betere..
Hannibal - 08/10 - 评论 Uranus , 提交于 (荷兰人)
Goeie, duistere, soms beklemmende muziek. De rillingen liepen over de rug toen Hopkins een fragment Latijn (toch?) ging spreken in track 9: Let My Home Be My Gallows.
Hannibal - 06/10 - 评论 bert w., 提交于 (荷兰人)
Een beetje wat saaie en duistere soundtrack is mijn oordeel.
Hans je kan beter!
Hannibal - 10/10 - 评论 christine blijweert, 提交于 (荷兰人)
heel mooi,en eigenlijk in contradictie van de film rustgevend.
World Soundtrack Awards: Best Original Soundtrack of the Year (提名)
World Soundtrack Awards: Soundtrack Composer of the Year (提名)

收藏的原声带: Hannibal Lecter

Hannibal (2001)
Silence of the Lambs, The (1990)
Red Dragon (2002)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多