Sherlock Series 4: The Six Thatchers


Silva Screen Records 02/01/2017 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.The Stranger2:38
2.59 Missed Calls1:53
3.Murder This Time4:01
4.Agra4:44
5.Absolute Trust2:04
6.Running Away4:04
7.Cheating3:31
8.Sharks3:31
9.Never a Field Agent2:19
10.Gunshot3:58
11.Get Your Attention1:33
 34:16
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Sherlock Series 4: The Six Thatchers - 07/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Britse tv-serie Sherlock, op basis van de verhalen van Sir Arthur Conan Doyle, begon in 2010 met drie afleveringen van speelfilmlengte. De serie is erg goed ontvangen en kreeg een vervolg in seizoen 2 en daarna seizoen 3. Inmiddels is het vierde seizoen vooralsnog het laatste, maar die is wat minder goed ontvangen. Er is sprake van een vijfde serie, maar dat is nog niet duidelijk. De serie heeft vele prijzen gewonnen en ook de hoofdrollen van Benedict Cumberbatch en Martin Freeman als Holmes en Watson vallen goed in de smaak. De verhalen spelen zich niet af in de negentiende eeuw, maar in het hedendaagse Londen, hoewel maar een klein deel van de serie daar opgenomen is. Na de derde serie is er met Sherlock: The Abominable Bride een losse aflevering gemaakt. Ook de daarop volgende vierde serie kent weer drie afleveringen, waarvan The Six Thatchers de eerste is.
Het verhaal draait opnieuw om een aantal moorden, die verband houden met een zestal gipsen afgietsels van de voormalige premier van Groot Brittanië, Margaret Thatcher. In een ervan blijkt een USB-stick te zitten, waarop Holmes en Watson connecties vermoeden met de organisatie A.G.R.A. waar de vrouw van Watson lid van was...

Evenals voor de eerdere series is ook voor deze vierde serie de muziek gecomponeerd door het tweetal David Arnold en Michael Price. Van deze vierde serie is van elke aflevering een apart album uitgebracht met de muziek van de score. Die muziek is steeds orkestraal gecomponeerd, maar wel aangevuld met allerlei effecten en geluiden, zoals de componisten dat ook voor de eerdere afleveringen gecomponeerd hebben.
Het album van The Six Thatchers opent met 'The Stranger', die ons al gelijk in een tamelijk spannend arrangement onderdoopt. Vanaf halverwege volgt een heel aardige melodie op violen en een wat volkse underscore. De track '59 Missed Calls' opent met de fraaie en vlotte, wat zigeunerachtige themamelodie, met viool en klavecimbel in de hoofdrol, tot halverwege een dwarsfluit dit op een fraaie ingetogen manier overneemt. Een heel aardige track.
De track 'Absolute Trust' combineert aangename strijkerharmoniën met een spannend arrangement en doet dat op een fraaie en prettig klinkende manier.
Zo staan er op dit album meer behoorlijk fraaie tracks, of waarvan op z'n minst een flink deel fraai is. Daarbij is 'Gunshot' een mooi samenspel tussen rustige vioolklanken en de lagere celloklanken. Tegelijk geeft dat, vooral in de tweede helft, via het arrangement een bepaalde geladenheid aan de muziek.

Maar als tegenhangers daarvan bevat de score zeker ook een aantal juist meer spannende tracks, waarin ijle of jankende violen of industriële percussieklanken en schelle of juist grimmige koperblazers de hoofdrol spelen. 'AGRA' is daar als langste track van het album een goed voorbeeld van, maar ook delen van 'Running Away' en 'Never a Field Agent'.

Het album sluit af met de track 'Get Your Attention', waarin op een fraaie manier strijkers en piano gecombineerd worden in een rustig, maar licht dramatisch arrangement. De combinatie van de fraai doorlopende strijkers en de kalme enkelvoudige pianoklanken die daar doorheen gestrooid zijn zorgen voor de wat melancholieke sfeer in deze fraaie afsluitende track.

Kortom, met hun muziek voor de aflevering Sherlock: The Six Thatchers hebben David Arnold en Michael Price een score neergezet die uitstekend bij de eerdere afleveringen uit de serie past. De variatie is goed en een redelijk aantal tracks zijn fraai gecomponeerd en prettig beluisterbaar. Een aantal tracks zijn echter vooral spannend, met soms creepy elementen of zijn wat aan de minimalistische kant. Toch hoort de score voor deze aflevering bij de fraaiere uit de serie en krijgt dan ook een waardering van 72 uit 100 punten.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多