Small Soldiers
The Deluxe Edition


Varèse Sarabande Club 18/06/2018 CD - 3000 副本 (888072062498)
电影 电影发行: 1998
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
The Film Score
1.Globotech0:58
2.He’s Here / Chip Hazard / Just Toys1:00
3.The Assembly Line2:44
4.Alan’s Town1:25
5.The Boxes / Off The Truck2:12
6.Gorgonite Scum / Almost Gold1:36
7.Roll Call4:52
8.Alan And Archer3:01
9.Destruction / Branded3:01
10.Prepare For Assault3:48
11.Special Design (Extended Version)2:38
12.Talk To Me / Not Found3:07
13.Team Gorgonite1:10
14.Phone Wires / Gorgon / Top Of The Stairs1:12
15.Stand Down / Negative Target1:52
16.The New Army / Brain Chip1:14
17.Bombshelley (Franz Waxman)1:21
18.The Wind1:01
19.The Gwendys / Terms Of Surrender1:50
20.The Trojan Box / Rocket Entry1:45
21.Gwendys Attack1:47
22.This Is Fun1:26
23.Toast / Down The River / Lost Battle1:21
24.I’m Scared2:04
25.Negotiations1:10
26.Fire In The Hole3:45
27.Trust Me4:07
28.No Prisoners4:38
29.Chip Dies / Cleaning Up1:39
30.Off To Gorgon4:44
 
Additional Music
31.Globotech (Alternate)0:55
32.Almost Gold (Alternate)1:15
33.The New Army / Brain Chip (Alternates)1:51
34.Toast / Lost Battle (Alternates)1:03
35.Ride Of The Valkyries (Richard Wagner)0:40
36.Also Sprach Zarathustra (Richard Strauss)1:30
 75:42
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Small Soldiers - 08/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Amerikaanse film Small Soldiers is geregisseerd door Joe Dante en is een soort semi-SF-film, als een kruizing tussen game en speelfilm.
Het verhaal draait om een bedrijf die het klaarspeelt om actie-poppen met behulp van geheime militaire elektronica tot intelligente levende poppen te transformeren. Ze leveren twee groepen poppen, de Commando Elite en de Gorgonites, die elkaars vijanden zijn. Ondertussen doet de puber Alan een bestelling van die poppen voor hun speelgoedwinkel, zonder dat z'n vader het weet. Maar als de poppen arriveren gaat het gelijk mis, omdat de Commando Elite groep direct begint met het uitschakelen van de Gorgonites en ze verdenken Alan ervan bij de Gorgonites te horen. En dan wordt ook nog het meisje waar hij verliefd op is bij de strijd betrokken. Samen zoeken ze een uitweg om de poppen uit te kunnen schakelen...

De muziek voor deze film is van Jerry Goldsmith, die al veel vaker had samengewerkt met regisseur Dante, een samenwerking die begon met Twilight Zone: The Movie in 1983. Maar ook bij beide Gremlin-films, Innerspace, The 'Burbs en zo nog een paar, werkte Dante samen met Goldsmith. De meeste van die films hebben toch wel een soort aparte humor over zich, waar Goldsmith prima op aansloot in z'n score voor die films.

Voor deze film componeerde Goldsmith weer een fraai thema, dat in de verte wel iets wegheeft van zijn thema voor The 'Burbs. De speelgoedsoldaten worden omlijst door militair getinte muziek, waarbij Goldsmith deels te rade ging bij z'n eigen score voor de film Patton. En diezelfde film leverde eerder ook al een aantal ideeën voor The 'Burbs. Vandaar ook dat er overeenkomsten hoorbaar zijn tussen beide films. Ook in Small Soldiers is de muziek deels nogal over-the-top gearrangeerd en georkestreerd, waardoor er regelmatig een nogal bombastische klank over de muziek hangt, die erg prettig in het gehoor ligt. Het militaire karakter van veel muziek helpt hier natuurlijk wel aan mee en samen met het fraaie melodieuze thema zorgt dit voor erg genietbare muziek.

De muziek is gearrangeerd voor een groot orkest, maar ook de synthesizer wordt door Goldsmith niet vergeten. In een aantal tracks worden zelfs rare elektronische effecten toegepast als muzikale begeleiding. In een paar tracks valt dit met name op, zoals in 'The Boxes/Off the Truck'. Ook worden soms kunstmatige koorklanken toegevoegd. Dat klinkt wel aardig, maar is het eigenlijk niet helemaal.
Ook in andere tracks worden kunstmatige klanken volop toegepast, wat soms tot verrassende muziek leidt, in de positieve zin. Vooral wanneer de elektrische gitaar meer rechtstreeks wordt toegepast, op een manier die Ennio Morricone vroeger ook toepastte, dan geeft dat een frisse extra kleur aan de muziek.
Behalve gitaren worden ook heftige drums en pauken volop ingezet om de muziek kracht bij te zetten. Dat begint al gelijk in de openingstiteltrack, die met solo snare-drums begint en waarbij halverwege de korte track het orkest invalt. In 'The Assembly Line' komt die percussie en het volle orkest weer terug, terwijl het fraaie thema mooi naar voren komt. En ook in nog andere tracks komt deze combinatie terug.
Een flink deel van de muziek valt overigens in het actiegenre, hoewel Goldsmith ook die actiemuziek nog redelijk goed beluisterbaar heeft gehouden, zonder in allerlei grillige of chaotische klanken te vervallen.

Een fraaie aanvulling die Goldsmith in z'n score heeft verwerkt is de oude soldatensong 'When Johnny comes marching home', die als een soort 'Jan Klaassen was trompetter' op diverse tracks van de score herhaald wordt, wat een grappige gimmick is. Overigens is die soldatensong in veel meer films al eens gebruikt.

Naast de wat militair getinte tracks en de tracks met elektronische effecten heeft Goldsmith ook voorzien in muziek die mooi rustig orkestraal is. Veelal is dit muziek die in tracks tussen het groffere geweld staan, maar ook de mooiste track van de hele score is prachtig orkestraal, namelijk in 'Off to Gorgon', als laatste track van de eigenlijke score. Dit is echt formidabele muziek, die vol orkestraal gebracht wordt en met een prachtige melodie. Daarnaast is klinkt de muziek strak en stevig, waardoor dit heerlijk wegluistert.

Na dit hoogtepunt van de laatste score-track volgen nog een paar alternatieve uitvoeringen van tracks als extra's op het album. Tot slot staan er nog twee korte uitvoeringen van bekende klassieke tracks op. Met name de laatste van Strauss is wel een heel aparte en hippe uitvoering. Deze bonustracks zijn daarmee eigenlijk niet meer dan aardigheidjes.

Kortom, met Small Soldiers heeft Jerry Goldsmith een overwegend fraaie score gecomponeerd. De muziek is groots orkestraal opgezet en klinkt om door een ringetje te halen, zoals eigenlijk altijd bij Goldsmith. Hij zet z'n muziek perfect op en leidt dit met strakke hand zodat er een hoge kwaliteit ontstaat. Naast een fraai thema heeft Goldsmith ook minder fraaie melodieën en actiemuziek in de score verwerkt. De instrumentatie helpt overigens niet altijd mee om de muziek aangenaam te kunnen vinden. Toch staan er op deze De Luxe Edition erg mooie tracks, vooral de afsluitende score-track 'Off to Gorgon'. De extra's zijn grappige aanvullingen die ik voor de waardering niet meetel. Die waardering komt dan op een heel aardige 75 uit 100 punten.

其他版本 Small Soldiers (1998):

Small Soldiers (1998)
Small Soldiers (1998)
Small Soldiers (1998)
Small Soldiers (1998)
Small Soldiers (2010)
Small Soldiers (2020)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多