Collide


IM Global Music 24/02/2017 下载
电影 电影发行: 2016
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Collision 
2.Scrap Yard 
3.Leverage 
4.Juliet 
5.The Job 
6.Truck Heist 
7.Unconscious 
8.Warehouse Escape 
9.Into the Village 
10.Foot Chase 
11.Collide 
12.Showdown 
13.Train Station 
14.Interview 
15.Operation 
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Collide - 04/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De actiethriller Collide is geregisseerd door de onbekende Eran Creevy, die ook meeschreef aan het scenario. Ondanks dat Anthony Hopkins en Ben Kingsley eraan meewerkten is de film een flop geworden. Ook in de pers is de film niet goed ontvangen, niet eens vanwege het verhaal of de acteerprestaties, maar vooral vanwege slechte dialogen, gaten in het scenario en gebrekkige artistieke opmaak.
Het verhaal speelt zich af in Duitsland en draait om de Amerikaan Casey (Nicholas Hoult) en zijn vriend Matthias (Marwan Kenzari), die voor drugsbaas Geran (Ben Kingsley) werken als geldezels. Als Casey in een van Geran's bars de Amerikaanse Juliette (Felicity Jones) ontmoet ziet hij haar wel zitten, maar ze wil niet met mensen omgaan die in Geran's drugswereld werken. Casey stopt daar dan mee en de twee krijgen een relatie. Dan wordt Juliette ziek en een operatie kan alleen in Amerika, maar dat kost veel geld...

De muziek bij de film is gecomponeerd door Ilan Eshkeri, die al vaker de muziek voor spannende thrillers gecomponeerd heeft. De score voor deze film is volledig elektronisch en de synthesizer speelt dan ook een hoofdrol.
Van de film is zowel een soundtrack als een score-album uitgekomen. Deze recensie gaat over het score-album, met de muziek van Ilan Eshkeri.

Het album opent met de track 'Collision', die rustig begint en een redelijk aangename sfeer neerzet. Vanaf halverwege wordt de muziek een stuk donkerder en grimmiger en komt ook de percussie erbij om extra spanning te brengen. Maar ondanks de tamelijk beperkte melodieën uit de eerste helft is deze duidelijk aantrekkelijker dan de spannende tweede helft van de track.
In de eerste paar tracks hoor je nog volop die wat meer introverte kant van de score en blijft de spanning toch wat meer onderbelicht. De muziek is redelijk melodieus en je zou sommige tracks of delen daarvan zelfs romantisch kunnen noemen. Ik heb de film niet gezien, maar ze zullen allicht te maken hebben met de beginnende relatie tussen Casey en Juliette. De synthesizer heeft hier een mooie en vrij tijdloze sound, waardoor dit eigenlijk best wel aangename tracks zijn om te beluisteren.

Na die paar fraaiere tracks begint eigenlijk de actie en neemt de spanning in de muziek enorm toe. De melodieën verdwijnen en beperkte motieven komen daarvoor terug. Maar ook de grimmigheid en de donkere kleuring van de muziek worden veel sterker, terwijl de muziek nauwelijks aangename intermezzo's meer kent. De percussie krijgt daarbij de overhand, maar die is vaak behoorlijk overheersend met een ritmiek die een hoog technogehalte heeft. Door de tamelijk grimmige en tegelijk zwaar elektronische kleuring van die percussie en ook in de underscore is de muziek niet aangenaam, waar het hoge elektronische ritme duidelijk aan bijdraagt. Het gebrek aan melodieuze muziek wreekt zich hier en maakt de muziek vooral een inkleuring van de gespannen sfeer in de film. Dat zorgt er dan tegelijk voor dat de muziek los van de film nogal ongemakkelijk in het gehoor ligt.
Gelukkig sluit het album af met een erg fraaie track in de stijl van 'Scrap Yard' en 'Juliet', die weer mooi en melodieus is met z'n heldere en rustige elektronische klanken.

Kortom, met Collide heeft Ilan Eshkeri een volledig elektronische en nogal donkere en rauwe score gecomponeerd. Het begin van het album kent nog wel de nodige tracks die redelijk aangenaam zijn om naar te luisteren, maar de overige tracks zijn vooral percussiegedreven, met een hoog technogehalte. Ze kennen nauwelijks melodie, waardoor ze vooral iets van een spannende sfeer bieden. Los van de film is deze muziek niet erg aangenaam en het beperkte aantal fraaie tracks op dit album kan dat lang niet compenseren. Dit zorgt dan ook voor een vrij lage waardering van slechts 42 uit 100 punten.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多