Batman v Superman: Dawn Of Justice


电影 | 发布日期: 18/03/2016 | 电影发行: 2016 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Beautiful Lie3:47
2.Their War Here4:34
3.The Red Capes Are Coming3:31
4.Day Of The Dead4:01
5.Must There Be A Superman?3:58
6.New Rules4:02
7.Do You Bleed?4:36
8.Problems Up Here4:25
9.Black and Blue8:30
10.Tuesday4:00
11.Is She With You?5:46
12.This Is My World6:23
13.Men Are Still Good (The Batman Suite)14:02
 71:34
# 跟踪   持续时间
1.Blood Of My Blood (Bonus Track)**4:25
2.Vigilante (Bonus Track)**3:53
3.May I Help You, Mr. Wayne? (Bonus Track)**3:27
4.They Were Hunters (Bonus Track)**2:45
5.Fight Night (Bonus Track)**4:20
 18:49
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Batman v Superman: Dawn Of Justice - 07/10 - 评论 Laurens de Vor, 提交于 (荷兰人)
WAARSCHUWING: DEZE RECENSIE KAN SPOILERS BEVATTEN!

Black and Blue. God versus Man. Day versus Night. Zimmer versus Holkenborg?

Dat Zimmer en Holkenborg goed werk kunnen afleveren hadden ze reeds met Man of Steel (2013) bewezen. Hoewel Zimmers naam op het hoesje pronkt, was Holkenborg nauw betrokken bij het schrijven en de uitvoering van onder meer het elektronische gedeelte en uiteraard de percussie. In verscheidene video’s toonden zij toentertijd trots de opstelling die zij voor het album hadden gecreëerd: een drumcirkel van de beste twaalf drummers ter wereld die ieder hun eigen invloed hadden op de grooves en drumloops die Zimmer en Holkenborg hun voorlegden. Het resultaat mocht er zijn: Man of Steel is een score rijk gevuld met levendige, menselijke percussie, gevoelige thematiek en opzwepende actiethema’s.

Het vervolg op Man of Steel liet niet lang op zich wachten, en voor het eerst in de filmgeschiedenis zouden de twee grootste DC-superhelden het tegen elkaar opnemen in Batman v Superman: Dawn of Justice. Zimmer heeft vaak uiteengezet dat hij zijn nalatenschap aan de Christopher Nolan Batman-reeks niet tekort wilde doen of ondermijnen, en om die reden schakelde hij de hulp in van Tom Holkenborg om het Batman-deel van de score te verzorgen. Maar, zoals de twee in het cd-boekje bekennen, uiteindelijk is alles door nauwe samenwerking tot stand gekomen. Ik zal dus ook niet tot in het oneindige aanstippen wie wat heeft geschreven, maar de score als geheel bespreken en slechts de invloeden benoemen die mij het meest in het oog (of beter: het oor) sprongen.

De eerste schijf opent met het ‘angry Batman theme’ zoals ik het maar even noem: zes (dezelfde) dreunende noten van blaas- en elektronisch slagwerk die niet gelijk aan ’s werelds grootste detective doen denken. Subtiliteit is hierin weinig te vinden, en ik betwijfel het zelfs ten zeerste om het als een volwaardig thema te bestempelen. On a side note: in de filmversie zijn deze meedogenloze tonen weggelaten en begint de track ‘Beautiful Lie’ vanaf 00:15. Dat zou naar mijn mening op schijf tevens beter hebben uitgepakt, maar ach, laat ik verder gaan met de resterende 3 minuten en 32 seconden van de track. Dit is naar mijn mening namelijk direct het beste thema van de hele score: het thema van de jonge Bruce Wayne wiens ouders voor zijn ogen worden doodgeschoten. Een scène die elke Batmankenner en -lezer al tientallen malen heeft zien ontvouwen, maar die nog nooit audiovisueel zo meesterlijk in beeld is gebracht als door Zack Snyder. Ook in dit thema staan de zes noten centraal, al zijn ze veel minder prominent aanwezig en worden ze slechts zachtjes op de piano aangestipt. De track bouwt op dezelfde wijze als Inception’s Time op en komt dicht in de buurt van dat niveau.

‘Their War Here’ is een warm weerzien met het actiemateriaal uit Man of Steel, en komt veelal overeen met de track ‘Acrade’. General Zod’s thema is aanwezig in deze track, niet geheel verwonderlijk aangezien het eindgevecht uit Man of Steel nog eens dunnetjes wordt overgedaan. De percussie lijkt elektronisch dit keer; de elegante en menselijke drums uit Man of Steel maken plaats voor de na Mad Max inmiddels bekende ‘Holkenborg-very-loud-drum-sound’. Het maakt de actie er niet minder ‘kick-ass’ op, maar toch voelt het als een stap terug van het organische Man of Steel. ‘The Red Capes Are Coming’ is erg Zimmer-achtig en is het thema voor Lex Luthor. Het stuk klinkt als het liefdeskind van de Sherlock Holmes en Jack Sparrow-thema’s: een klassiek en mathematisch doch gestoord en onberekenbaar stukje sterke thematiek. Vervolgens is het eindelijk tijd voor een beetje emotionele herkenning: het Clark Kent thema duikt voor het eerst op in ‘Day of the Dead’. Het gevoelige pianomotiefje vloeit vervolgens over in een omineus strijkwerk dat doet denken aan ‘Watch the World Burn’ uit The Dark Knight. De vraag ‘Must there be a Superman?’ uit de titel van de volgende track veranderde bij mijn eerste luisterronde al snel in de vraag ‘Must there be a track like ‘Must there be a Superman?’?’. Dit is een track die voornamelijk leunt op soundscape effecten en zware synthesizer (ongetwijfeld van de hand van Holkenborg), en zonder context is hij moeilijk te beluisteren. Hij doet zijn werk uitstekend in de film, maar op schijf was ik er niet zo van gecharmeerd. Na de film gezien te hebben geef ik de track echter steeds meer waardering. ‘New Rules’ is een variatie op het Batman-thema dat steeds interessanter lijkt te worden naarmate de score vordert. Het blijft een raadsel waarom men bij het samenstellen van deze cd ervoor heeft gekozen om het motief op volle sterkte in de eerste vijftien seconden van het album te proppen. De evolutie ervan is namelijk vele malen interessanter en zou de payoff een stuk groter maken. Want die payoff komt in ‘Do You Bleed?’, hét actiethema van Batman. Hoewel de track niet zo sterk is als bijvoorbeeld ‘Molussus’ of ‘Like a Dog Chasing Cars’, het is een behoorlijk badass actietrack met het ‘angry Batman theme’ prominent aanwezig. Op het witte doek neemt onze caped crusader het namelijk niet meer zo nauw met zijn ‘no guns, no killing’-regel.

Na ‘Problems Up Here’, voornamelijk een variant op het Lex Luthor thema uit ‘Red Capes’ is het tijd voor het duel dat de filmtitel belooft: ‘Black and Blue’. En veel langer dan de 8:33 die de track duurt, duurt het titelgevecht ook niet. Wederom een goed stukje actiemuziek, maar na meer dan tien luistersessies wil het ritmische percussiewerk nog steeds niet blijven hangen. De thematische actiemuziek uit Man of Steel is op deze score nauwelijks aanwezig en dat is toch wel jammer. Heel even domineert het Supermanthema en ook ‘angry Batman’ weet een paar rake klappen uit te delen, maar tot een echte battle tussen de twee lijkt het muzikaal gezien in ieder geval niet te komen. Wat overigens wel blijft hangen is de laatste anderhalve minuut van de track: een reprise van het ‘young Bruce Wayne theme’ uit de openingstrack, dat we naar aanleiding van de film misschien beter het ‘Martha-thema’ kunnen dopen. ‘Tuesday’ vergezelt de onheilspellende geboorte van en het eerste gevecht met de Grottrol uit Lord of the Rings, pardon, Doomsday, en is wederom een track die prima in de film werkt, maar op zichzelf veel aan kwaliteit inboet.

Dan is het eindelijk tijd voor de beste actietrack van het album, en tevens het thema dat je waarschijnlijk in je hooft hebt zitten als je de bioscoopzaal verlaat: ‘Is She With You?’. Gek genoeg is het meest heroïsche, meest catchy en meest gave thema niet gewijd aan een van de titelhelden, maar aan Wonder Woman, die in vol ornaat misschien nog geen kwartier aan screentime heeft. De jankende elektrische cello en het opzwepende riff, vermengd met een korte intermezzo van het ‘normale’ (niet zo angry) Batman-thema, vormt absoluut het dynamische hoogtepunt van de score. Vervolgens is het tijd voor een brok emotie in ‘This Is My World’, dat klein begint met het Clark Kent-thema maar vervolgens orkestraal opbouwt naar een vertraagde maar bijzonder rakende versie van ‘If You Love These People’ uit Man of Steel. Aangezien de momenten uit de twee films enigszins overeenkomen, is het een passende keuze om een muzikale parallel te trekken. De tweede helft vervolgt met een sopraanstem en een ondersteunend strijkorkest die de ultieme opoffering van Superman begeleiden.

De eerste schijf sluit af met ‘Men Are Still Good’, ook wel ‘The Batman Suite’ genoemd, wat eigenlijk een beetje gek is, omdat de Batman Suite pas begint vanaf 4:30. Daarvoor komen nog enkele passages uit Man of Steel voorbij, en een verslagen doch onheilspellende variant van het Lex Luthor-thema. De Batman Suite is een mix tussen een heroïsch en gebroken thema, en geeft een perfecte afspiegeling van de psychologische verharding van Bruce Wayne tegenover de Superman. Het thema explodeert vervolgens in het ‘angry Batman theme’, dat na een kort intermezzo van het ‘Martha-thema’ voor het eerst volledig wordt uitgebouwd en verrassend genoeg bijzonder sterk is. Toch is het niet een thema dat ik direct met Batman zou associëren, waarschijnlijk omdat het zo groots is opgezet. Niet ‘God’, maar ‘Man’ krijgt een onwerelds groot thema mee, en dat is misschien een beetje paradoxaal.

Dan resteren nog de vijf bonustracks die van weinig toegevoegde waarde zijn. Het meeste ervan is underscore met weinig memorabele thematiek; ‘Vigilante’ komt voor de helft overeen met ‘New Rules’ en ‘Fight Night’ is een vermakelijke actietrack, doch niet zo sterk als het vergelijkbare ‘Do You Bleed?’. De release had wat dat betreft wel wat beter samengesteld mogen worden; iets waar Zimmer en Holkenborg kwalitatief gezien uiteraard niets te verwijten valt. De Man of Steel bonus disc was een ware toevoeging, van Hans’ Sketchbook, General Zod’s suite, de Earth suite tot uiteraard 'Arcade'. Deze ‘deluxe editie’ is de één extra euro misschien waard, maar meer ook zeker niet. De tweede schijf is uiteraard wel goed te gebruiken als ‘Batman v Superman-onderzetter’.

Hoewel de score een behoorlijk aantal lichtpuntjes bevat, voelt het toch als een stap terug van het meesterlijke Man of Steel. Het voelt vaak te steriel, te anorganisch en de actietracks zijn nogal inspiratieloos. De echte verademingsmomenten zitten in de gevoelige en rustige tracks en uiteraard het Wonder Woman-thema. Hoewel ik het werk van het duo Zimmer-Holkenborg met een 7,5 beoordeel, zal ik het cijfer voor deze site naar beneden afronden, omdat ik vind dat het solowerk van Holkenborg Mad Max dat ik met een 8 beoordeelde, moet prevaleren.
Batman v Superman: Dawn Of Justice - 07/10 - 评论 Damien , 提交于 (法国)
Il y a trois ans déjà, Warner Bros nous présentait un tout nouveau Superman dépoussiéré, ancré dans le monde réel, comme Christopher Nolan l’avait si bien fait pour Batman dans sa fameuse trilogie. Sans surprise, c’est à Hans Zimmer qu’est revenue la lourde tâche de succéder à John Williams et à ce qui est devenu l’un des plus célèbres thèmes musicaux de l’histoire du cinéma moderne. Pour relever le défi et éviter toute comparaison déplacée, Zimmer et son réalisateur Zack Snyder optèrent pour une approche beaucoup plus intimiste, tout en retenue. Le thème de Superman version 2013, c’est une mélodie douce et simple, quelques notes au piano, sur un arrière-plan musical pur, apaisant, qui évoque les grands espaces. Ce thème musical, développé tout au long de Man Of Steel, finira en une grandiose explosion épique, un hymne puissant, vibrant, épique dont Zimmer a manifestement le secret (« What are you going to do when you’re not saving the world ?»). Les autres pistes de la B.O. de Man Of Steel n’étaient pas en reste. L’équipe musicale (qui comprenait notamment l'ex-DJ hollandais Junkie XL), dirigée par Zimmer, n’a lésiné sur aucun détail, proposant de multiples thèmes secondaires et des morceaux de bravoure à n’en pas finir. Lançant, chemin faisant, la mode des bandes originales violemment percussives, dont Junkie XL a ensuite fait sa marque de fabrique en l’incorporant dans à peu près toutes ses bande originales solo suivantes (Divergent, 300 : Rise of an Empire, Run All Night, Mad Max : Fury Road, Point Break (2015), Deadpool).

Il va sans dire que les attentes placées sur ce deuxième volet étaient titanesques. Le studio Warner Bros espère démarrer un « univers étendu » dans lequel il fera vivre tous ses personnages DC Comics. Pour ce faire, un nouveau Batman est inséré dans l’histoire, seulement quelques années après la saga culte de Christopher Nolan, elle aussi composée par Zimmer.

Ne voulant pas risquer de « trahir » cette trilogie sur laquelle il a travaillé dur pendant près de 10 ans, Zimmer a très vite proposé à son ami Junkie XL de le rejoindre en tant que co-compositeur. Junkie XL se chargerait d’illustrer Batman, et Zimmer se concentrerait sur le personnages de Superman. C’était du moins le plan initial, car une simple écoute suffit à se rendre compte de l’évidence : Zimmer a bel et bien, du moins en partie, écrit le nouveau thème de Batman. Un thème gothique, imposant, porté par des chœurs quasi religieux, en totale opposition avec les sonorités de la trilogie « The Dark Knight ».

Et il faut reconnaître que cela fonctionne plutôt bien. L’ambiance sombre et dramatique voulue par Zack Snyder est traduite à la perfection dans cette bande originale qui ne lésine pas sur le grandiloquent, le « bigger than life », offrant un spectacle sonore à la hauteur du spectacle visuel du film.

Les compositeurs ont développé un thème pour Bruce Wayne (« Beautiful Lie ») et un autre pour Batman (« The Batman Suite »), tous deux basés sur un même rythme, interprété tantôt de manière très délicate, tantôt avec toute la fureur des chœurs déchaînés. C’est au final ce motif, très simple mais efficace, qui frappe le plus lors du visionnage du film, et rebutera plus que probablement les détracteurs de Zimmer. Si la thématique musicale liée à Batman est omniprésente, et bien souvent fondue dans un ouragan de percussions qui rappellent Man Of Steel et le récent Mad Max : Fury Road, cette bande originale contient bien d’autres surprises, et on aurait tort de ne pas s’y intéresser.

Après une reprise du thème « Arcade » de Man Of Steel (« Their War Here »), on découvre le nouveau thème de Lex Luthor dans « The Red Capes Are Coming », morceau barré et dérangé, joué sur un piano désaccordé, et qui semble droit sorti d’un « Sherlock Holmes » ou « Rango ». Si cette idée vous paraît incongrue dans Batman v Superman, je ne peux que vous conseiller de voir le film : ce thème colle à merveille au Lex Luthor réinventé par Snyder : dérangé, sociopathe, cultivé mais, en fin de compte, ridicule.

C’est au tour du thème de Superman de faire sa première apparition, à travers le superbe « Day of the Dead », qui apporte une variation douce au morceau « What are you going to when you’re not saving the world ? » de Man Of Steel. Interprétée au piano puis au violon, cette variation est entendue à plusieurs reprises dans le film et contribue à tisser cette image noble et pure qui entoure Superman.

C’est à partir de la cinquième piste que les choses se corsent : « Must There Be A Superman », quatre minutes de sound design et de distorsions électroniques douloureuses pour l’oreille mais très efficaces à l’écran. « Do You Bleed », piste d’action tonitruante rythmant la première confrontation physique entre les héros, alterne le thème de Batman et un jeu de percussions féroce : de l’adrénaline pure. « Black and Blue », autre piste d’action, se montre beaucoup plus décevante : 8 minutes en forme de montagnes russes, où de petits passages grandioses sont entrecoupés de isound design/i frustrant lors d’une écoute isolée. A l’écran, bien sûr, cette piste rythme à la perfection l’affrontement tant attendu des deux héros.

Si « Tuesday » s’enfonce à nouveau profondément dans le sound design très sombre, l’album atteint son sommet avec la piste « Is She With You ? », morceau guerrier où s'entrecroisent les thèmes de Batman, Superman… et Wonder Woman, pour qui les compositeurs ont mis les petits plats dans les grands en imaginant un riff acéré au violoncelle électrique. Plus de cinq minutes absolument épiques au cours desquelles les morceaux de bravoure se succèdent (mention spéciales au jeu de chœurs et percussions qui se répondent à partir de 3’08’’).

L’émotion est à son comble dans « This Is My World », reprise du démentiel « If You Love These People » de Man Of Steel, qui prend tout son sens accompagnée des images du film. Grandiose et émouvante, cette reprise laisse la place à une deuxième partie sereine, quasi religieuse, qui fait la part belle aux chœurs et n'est pas sans rappeler le final de 'The Dark Knight Rises'. Le morceau s’étire doucement sur 6 minutes, avant de mener à « Men Are Still Good », scène de clôture du film (où pointent le thème de Clark Kent et celui de Lex Luthor notamment) avant de se muer en « The Batman Suite », une tonne de variations sur le thème du personnage, sans trop de fil conducteur.

L’action est féroce, les nouvelles idées font mouche, mais… on termine l’album avec un petit goût d’inachevé. Premièrement, car le thème de Superman, bien que très présent dans le film, est le grand perdant de cette édition qui place Batman au centre de l’attention. Deuxièmement, car ce thème de Superman n’a presque pas été développé depuis Man of Steel, et que Zimmer s’est contenté de le répéter sous (pratiquement) la même forme qu’avant : dommage, quand on sait de quoi le compositeur est habituellement capable en matière d'expansion de sagas (Pirates of the Caribbean 2 et 3 ne sont qu’un exemple). Troisièmement car une place énorme est accordée à des pistes d’ambiance assez peu intéressantes, comme la majorité des « bonus tracks » présents sur le second disque, très franchement dispensables.

Absolument irréprochable au cœur du film (elle est d’ailleurs sur-mixée par rapport aux effets sonores, pour un impact maximum), la bande originale de Batman v Superman est la traduction musicale précise de la vision du réalisateur Zack Snyder. Sur album, elle réserve bien des surprises à l’auditeur, qui devra par contre passer au travers d’une série de pistes d’ambiance qui sont loin d’être les créations les plus intéressantes de Zimmer dans ce domaine, et qui diluent l’appréciation globale de cette édition CD.
Batman v Superman: Dawn Of Justice - 06/10 - 评论 Ignacio Granda, 提交于 (西班牙语)
Hans Zimmer y Tom Holkenborg (Junkie XL) han colaborado de manera regular desde 'El espantatiburones' en scores como 'Madagascar', 'Kung Fu Panda 2', 'El caballero oscuro: la leyenda renace' o 'El hombre de acero'. Ahora se han vuelto a citar en una nueva aventura de dos de los superhéroes más carismáticos, 'Batman vs. Superman: El amanecer de la justicia', que confirma a ambos compositores como auténticos referentes de la música de cine contemporánea. Siguiendo su línea melódica habitual, es decir, sinuosos motivos cuyo patrón es la reiteración casi obsesiva, la partitura toma como referente principal la temática abiertamente oscura, potenciada por la unión habitual entre orquesta y elementos electrónicos, que confieren aún mayor dramatismo al desarrollo del score. 'Batman vs. Superman: El amanecer de la justicia' no aporta nada nuevo a la obra de Zimmer y Holkenborg, pues resulta en más de un momento en exceso conservadora, aunque los momentos épicos nos despiertan del, en ocasiones, poco deseado letargo.
Lo mejor: la conjunción de los compositores.
Lo peor: adolece de previsible.

其他版本 Batman v Superman: Dawn of Justice (2016):

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)
Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多