The Sims 4


游戏配乐 | 发布日期: 30/09/2014 | 格式: 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.It's the Sims2:15
2.Sul Sul3:08
3.Test Card 442:59
4.Breakfast3:00
5.Circle4:56
6.Milan3:19
7.Take This3:20
8.Josine3:18
9.August3:16
10.Test Card 683:30
11.Topography3:38
12.Here Come the Autumn3:21
13.Beatrix3:35
14.Me Too2:42
15.In the Air3:08
16.December3:13
17.Goodbye MBK2:27
18.Hello Tomorrow2:22
 57:27
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Sims 4 - 08/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
In 2014/2015 kwam de video game The Sims 4 uit, na de eerder succesvolle voorgangers. De 'Sims' is een gameserie waarin spelers het leven van een Sim-personage spelen, waarbij ze allerlei verschillende karakters of stemmingen kunnen krijgen en leven in diverse omgevingen. Ondanks de nodige kritiek op de vierde editie, was ook deze weer een succesvol.
Naderhand werden er nog diverse uitbreidingen toegevoegd.

De muziek bij deze game is gecomponeerd door Ilan Eshkeri, nadat Steve Jablonski die voor de voorganger had gemaakt.
Eshkeri heeft zijn muziek bij deze game gecomponeerd voor een echt orkest, namelijk het London Metropolitan Orchestra, om vooral wat meer romantische en emotionele gameplay mogelijk te maken, wat hij muzikaal mocht invullen.
De game koppelt de muziek aan de belevenissen van de spelpersonages. Het hele leven dat simspelers opbouwen of de huizen die ze bouwen, de gezinnen die ze stichten, het wordt allemaal begeleid door muziek. Ook in vorige Simspellen was dat al zo, maar in deze vierde editie is dat nog verder versterkt, vooral aan de emotionele kant. De personages in de game hebben veel sterkere emoties gekregen, zoals boos worden, in huilen uitbarsten, verliefd worden, allemaal afhankelijk van wat er in de game gebeurt, en de muziek speelt bij die emoties dan ook een veel belangrijker rol dan in vorige games uit de serie. Die emoties in de game hebben daardoor dan ook een veel grotere impact en komen dichter bij het echte leven, omdat de muziek de eigen gevoelens van de speler versterkt.
Muziek heeft die neiging natuurlijk sowieso al en in combinatie met de game komt dat nog veel beter tot uitdrukking, vooral omdat Eshkeri in staat is gebleken emotioneel krachtige muziek te kunnen componeren, zoals in 'The Young Victoria', 'Austenland' of 'Stardust'. Eshkeri heeft daarom niet alleen allerlei achtergrondmuziek gecomponeerd, maar ook zo'n 140 hele korte muzikale tunes om specifieke momenten in de game te versterken.

De meeste games hebben een soort verhaal, waar de speler doorheen gestuurd wordt en waarbij de game-makers een bepaalde kleuring hebben ingebouwd bij veel momenten in de game. Bij The Sims is dat niet het geval, daar is de game open en is er geen verhaal vooraf. Dat verhaal ontstaat via de spelers. Dus Eshkeri had hier geen houvast aan een verhaal, zoals bij het componeren van de score voor een film of andere soort game wel het geval is. Hij heeft zijn muziek dus zonder een bepaald kader moeten maken, waarbij wel allerlei verschillende soorten emoties en gevoelens moesten doorklinken in de diverse tracks, om de speler het gevoel van dat moment te bieden, wat dat ook is.
In een interview gaf Eshkeri aan dat hij toch niet 'zomaar' wat stukjes muziek wilde maken, maar dat ze wel het nodige onderlinge verband moesten hebben, horend bij een bepaald karakter of een bepaalde omgeving.

Als je de score beluistert valt een ding op: de muziek heeft een zonnige kleuring. Dit komt voor een belangrijk deel door de ritmes die Eshkeri toepast in zijn muziek. Vrijwel alle tracks hebben een soort van optimistische poppy glans over zich, zonder dat de muziek overigens kinderlijk overkomt. De drums die in bijna elke track te horen zijn, evenals de min of meer staccato gespeelde strijkers, zorgen voor een bepaalde luchtigheid in de muziek, die heel prettig overkomt.
Toch zijn lang niet alle tracks even zonnig of luchtig, want ook meer gedragen of wat melancholiek getinte tracks komen voorbij. Samen zorgen ze zo voor een mooie gevarieerde mix.

De melodieën zijn vaak vlot en fleurig, waar het poppy karakter van veel tracks natuurlijk stevig aan bijdraagt. Daarnaast weet Eshkeri met wat langzamere tracks toch ook de nodige gevoeligheid in de muziek te leggen, hoewel dat natuurlijk relatief is, want alle tracks passen keurig bij elkaar en hebben een soort alomvattende kleuring van de muziek. Soms komt het niveau wat in de buurt van deuntjesmuziek, maar Eshkeri weet dit steeds net de goede kant op te sturen, zodat de muziek eigenlijk voortdurend prettig overkomt.

Kortom, met The Sims 4 heeft Ilan Eshkeri een vooral vrolijke, zomerse en luchtige score gecomponeerd. Het poppy karakter van veel tracks geeft een soort optimisme aan de muziek, waardoor die erg aangenaam overkomt. De variatie tussen de tracks is voldoende groot, met ook melancholieke of ingetogen tracks, terwijl de hele score toch een specifieke herkenbare stijl heeft. De waardering komt daarmee op 76 uit 100 punten.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多