The Descent: Part 2


MovieScore Media (700261288000)
电影 | 发布日期: 05/01/2009 | 电影发行: 2009 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Mountain Opening0:54
2.Sarah Freaks Out3:31
3.What Happened1:56
4.Cath and the Crawler2:54
5.Drive to Chapel Mine1:08
6.Exploring the Mine3:14
7.Pursuing Vaines3:36
8.Cath Is Trapped2:16
9.Attack and Fall2:31
10.Alone in the Cave1:10
11.Juno Returns1:40
12.Rios Leaves a Message2:09
13.The Pit3:51
14.The Rock Bridge3:06
15.The Feeding Chamber2:59
16.The Descent: Part 24:03
 40:58
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Descent: Part 2 - 04/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
In 2005 kwam de horrorfilm The Descent uit, die vanwege het succes van die film in 2009 werd opgevolgd door The Descent: Part 2, de film met de meest originele titel van het jaar. Waar de eerste film geregisseerd was door Neil Marshall, is deze opvolger geregisseerd door Jon Harris, voor wie het z'n debuut als regisseur was. Marshall werkte mee als producer. De film is redelijk ontvangen door de critici, maar was een matig succes in de bioscopen.
Het verhaal gaat verder waar deel 1 ophoudt. Sarah (Shauna MacDonald) is als enige van een groep vrouwen ontsnapt uit de grotten van deel 1 en wordt onder het bloed gevonden. De plaatselijke sherrif stelt vervolgens een team samen om in die grotten en gangen te zoeken naar de andere groepsleden, terwijl ook Sarah mee gaat. In de ondergrondse gangen vinden ze het lijk van een van hen, waarbij Sarah een aanval krijgt en daarbij flashbacks van wat er in deel 1 gebeurd is. Door haar paniek moet de groep zich opsplitsen...

De muziek bij deze horrorthriller is van David Julyan, die ook de muziek voor de originele film The Descent componeerde.
De score begint in de openingstrack rustig en met best wel aangename synthesizermuziek die op violen lijkt. Ook de melodie is wel aardig en de muziek kabbelt rustig voort met een soort onderhuidse dreiging. Maar al vanaf 'Sarah Freaks Out' vervallen veel tracks tot een soort etherische soundscape van ijle geluiden. Die geluiden hebben een soort afstandelijkheid over zich, waardoor ze kil en koud aanvoelen. Ook het ritme van de hartslag in sommige tracks zorgt voor een soort extra spanning, maar pakt voor de beluisterbaarheid positief uit.

Daartussen liggen dan nog slechts een paar tracks die wel de wat meer melodieuze aanpak van de openingstrack kennen, maar die toch ook overheerst worden door ijle achtergrondgeluiden. Soms zijn die achtergrondgeluiden extra zacht, als een soort minimalistische soundscape, maar dan komen later in de track de creepy klanken alsnog naar voren in veel luidere passages. Die luide passages komen op gezette tijden terug op een wel erg heftige manier, zoals in 'Juno Returns', die gelijk al daarmee losbarst. Dat zijn vooral de creepy momenten in de score. De vaak kalme, soms wat psychedelische, maar steeds ijzige underscore is vooral dreigend en onheilspellend. Toch zijn dat niet echt de creepy momenten, maar juist de luide en chaotische muziek zorgt daarvoor.
De vaak ijle en soms psychedelische klanken worden af en toe aangevuld met muzikale motieven. Toch blijft het soundscapegehalte erg hoog en sommige tracks bestaan eigenlijk alleen maar uit deze soundscape-achtige geluiden en effecten.

De score kent eigenlijk nauwelijks percussie. Alleen in de voorlaatste track 'The Feeding Chamber' komt de percussie heftig naar voren, wat deze track een beetje een buitenbeentje maakt in het geheel van de score. De spanning neemt dan wel toe, maar maakt het niet prettiger.
Pas in de laatste titeltrack, die als een soort trage, maar spannende climax van orkestrale klanken tevoorschijn komt, wordt de muziek weer melodieus en hoor je het thema terug, die ook al in de originele film te horen was. De muziek in deze track bouwt langzaam en traag op en wordt steeds intenser, wat Julyan goed heeft gedoseerd. Na de climax bouwt de muziek weer langzaam af. De muziek lijkt overigens erg op de titeltrack uit de eerste film.

Kortom, met The Descent: Part 2 heeft David Julyan weer een horrorscore gecomponeerd die vooral bestaat uit melodieloze soundscape, met veel geluiden en effecten. De muziek klinkt onheilspellend, en maar af en toe echt creepy. Toch zijn die vele soundscape-tracks niet echt aantrekkelijk om naar te luisteren. Alleen de afsluitende titeltrack is erg fraai. Het geheel krijgt dan ook een waardering van niet meer dan 38 uit 100 punten.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多