Continuum


电视剧/电视剧 | 发布日期: 19/04/2013 | 格式: 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Kagame's Manifesto2:25
2.Kiera at the Atm1:37
3.Rooftop Battle2:03
4.Kagame's Vision of the City2:05
5.Kiera Gets Her Tech1:44
6.Kiera Remembers the Future2:16
7.The Year 20123:52
8.The Linear Collider1:56
9.Liber82:29
10.Good News 20772:26
11.The Protector1:36
12.Kiera Meets Alec1:20
13.I Don't Have Dreams2:01
14.Under the Bridge2:53
15.Carlos Lied2:03
16.A View to the Past3:25
17.A Working Time Machine2:33
18.The Game Simulation1:34
19.All About the Money2:53
 43:10
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Continuum - 06/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Canadese tv-serie Continuum vertelt een science-fictionverhaal, dat geregisseerd is door Simon Barry, die zich vooral bezig houdt met het schrijven en produceren van tv-series. Hij heeft slechts drie grotere films op z'n naam staan. Deze tv-serie heeft vier seizoenen, die in Canada op tv zijn uitgezonden van 2012 tot 2015. Het eerste seizoen van 2012 heeft tien afleveringen en de serie is goed ontvangen in de pers en goed bekeken op tv. Internationaal is de serie opgepakt en uitgezonden op Syfy-channel.
Het verhaal van de serie begint in het jaar 2077, in de Canadese stad Vancouver, waar een onderdrukkend regime heerst van grote bedrijven die het voor het zeggen hebben. Een politiemacht die van alle benodigde apparatuur is voorzien houdt de bevolking onder controle, maar kan niet voorkomen dat een groep vrijheidsstrijders aan hun executie weet te ontkomen door via een tijdsprong naar het huidige Vancouver van 2012 te vluchten. Ze weten niet dat ze daarbij politieagente Kiera Cameron meenemen naar het verleden. Zij probeert vervolgens in 2012, met hulp van de politie van Vancouver en haar eigen geavanceerde middelen, om de vrijheidsstrijders, die zij terroristen noemt, uit te schakelen. Die mogen uiteraard niet weten dat zij met hen meegekomen is vanuit de toekomst. Maar is die toekomst daarna nog wel hetzelfde?...

De muziek bij de tv-serie is van Jeff Danna en zijn score wordt door veel liefhebbers van de serie hoog gewaardeerd. Danna heeft het voor zijn muziek gezocht in een combinatie van orkestrale en elektronische muziek, waarbij de orkestrale muziek vooral hoort bij de mensen en gebeurtenissen in het heden van 2012, terwijl de elektronische klanken vooral gekoppeld zijn aan de mensen en zaken die uit de toekomst gekomen zijn, of gebeurtenissen die zich daar nog afspelen. Omdat veel elementen in de serie een combinatie zijn, is ook de muziek vaak een combinatie van zowel orkestrale als elektronische muziek.

Het album opent met 'Kagame's Manifesto', waarbij Kagame de leider is van de vrijheidsstrijders, die zich Liber8 noemen. De track verklankt al een beetje de sfeer van de muziek op het album, en dat is vooral een sfeer van gespannen dreiging. De track begint met strijkers die een soort van melodie of melodieus motief spelen, op underscore van elektronische geluiden. Na bijna anderhalve minuut slaat de sfeer om en zorgt een stevige, snelle percussie voor een soort urgentie, alsof er een achtervolging gaande is.
Ook in de track 'Kiera at the ATM' spelen de strijkers weer een grote rol en bestaat de underscore vooral uit elektronische klanken en geluiden. De muziek is redelijk rustig, maar de melodie spreekt niet echt aan. Daarvoor blijft de muziek teveel in die dreigende kleuring hangen. En dat geldt eigenlijk voor verreweg de meeste tracks op dit album.

In andere recensies wordt de muziek wel als 'ambient' omschreven, maar verwacht geen trage etherische klanken of ingetogen en aangename melodieën, daarvoor ademt de muziek veel teveel een sfeer van voortdurende dreiging. Op het album staan wel een paar tracks die wat meer 'ambient' zijn, zoals 'Kagame's Vision of the City', 'Good News 2077' of 'I don't have Dreams'.
De track 'Kiera Remembers the Future' is voor een groot deel redelijk ingetogen en ook een van de wat meer melodieuze tracks, met getokkelde gitaren, strijkers en pianoklanken in de hoofdrol, op een underscore van elektronische klanken. Naar het eind toe neemt de dreiging weer sterk toe met stevige percussie en allerlei ondefinieerbare geluiden. Ook 'Kiera meets Alec' is een behoorlijk ingetogen track, waarin ook weer fraaie strijkers en piano de belangrijkste rol spelen.

Echte thematische melodieën kent de score niet en sowieso is de score tamelijk arm aan echte melodieën die eruit springen. Veel muziek is wel wat melodieus, maar het zijn veelal meer wat melodieuze motieven dan echte melodieën. Dat gevoel wordt versterkt doordat veel muziek van de score in mineur staat, wat zorgt voor een wat meer tragische of dramatische sfeer. Vrijwel nergens op het album komt in een track iets van een gevoel van hoop naar boven, met muziek in majeur. Het blijft steeds in die dreigende dramatiek hangen, met erg beperkte melodieën.

Echt spannende muziek zul je op dit album niet vinden. Er komen wel wat spannende elementen voor in de score, met name waar de percussie naar de hoogste versnelling gaat, zoals je bij een achtervolging zou kunnen verwachten, maar het is erg beperkt. Dreiging is er des te meer in de muziek te horen, want vrijwel de hele score is toch wel een beetje doordrenkt van dreiging, wat er dan gelijk voor zorgt dat de melodieën nauwelijks uit de verf komen of zich überhaupt ontwikkelen kunnen.

Kortom, met zijn score voor dit eerste seizoen van de tv-serie Continuum heeft Jeff Danna een goede poging gedaan om de sfeer in de serie een flinke portie dreiging mee te geven. Voor fraaie melodieën hoef je deze score niet te gaan zoeken, want de score kent hooguit wat melodieuze motieven, die zich eigenlijk nergens ontwikkelen tot echte melodieën. De muziek is een combinatie van orkestrale en elektronische klanken en die mix komt eigenlijk best goed over en de muziek past naadloos in elkaar. Het is overigens geen muziek om ontspannen naar te luisteren, want daarvoor is de dreiging die steeds in de muziek doorklinkt te nadrukkelijk aanwezig. Enkele tracks zijn best fraai, vooral waar strijkers en piano samen spelen, maar de waardering voor het geheel van dit album komt als muziek om prettig naar te luisteren niet hoger dan 63 uit 100 punten.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多