La Piovra


电影 | 发布: 1991 | 格式: CD
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.Mille Ecchi3:20
2.My Heart and IAmii Stewart5:11
3.Giuzstisia2:42
4.Tentativo D'Amore5:11
5.Agguato5:04
6.Canzone Per La Sera3:50
7.Arresto2:33
8.Nel Covo2:14
9.IntimamenteEdda dell'Orso3:18
10.Esther4:10
11.Contro Tutti2:58
12.Strana Bambina3:54
13.Notturno Per Una Citta4:50
14.Una Pietra Sopra3:20
15.Stazione di palermo2:30
16.Morto di Un Giusto2:04
17.Troppo Tardi3:22
18.Morale2:06
19.La Morale Dell' Immorale4:28
20.Concentrazione3:18
21.Silenzi Dopo Silenzi3:27
 73:49
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

La Piovra - 07/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Italiaanse tv-serie La Piovra heeft maar liefst 15 jaren gelopen in 10 series met in totaal 48 afleveringen. De titel betekent 'De Octopus', wat betrekking heeft heeft op de Italiaanse maffia met z'n tentakels. De serie was in Italië en ook elders een groot succes op de televisie. De series 1 tm 7 volgen de ontwikkelingen van de strijd tegen de maffia in chronologische volgorde. Daarna volgen 2 series die hieraan voorafgaan en de laatste serie is weer een vervolg op serie 7.
Het verhaal draait om de strijd van de politie, en dan speciaal die ene commissaris, tegen de met name Siciliaanse maffia en wordt in realistische en rauwe beelden vertoond.

De muziek bij deze serie is gecomponeerd door niemand minder dan Ennio Morricone. Aanvankelijk was Riz Ortolani de componist, die dan ook de muziek voor de eerste serie componeerde. Daarna nam Morricone het stokje over vanaf de tweede serie en zijn muziek wordt erg gewaardeerd en heeft de serie een behoorlijke meerwaarde gegeven.

Dit album bevat een (klein) deel van de muziek van serie 2 tot en met 5, en dan met name van serie 2 en 4, maar geeft een goede indruk en laat meerdere hoogtepunten horen. De serie is natuurlijk een thriller en een flink deel van de muziek is dan ook vooral spannend. Maar spannende muziek is niet altijd prettig beluisterbaar en dat geldt zeker ook voor spannende muziek van Morricone en daarmee ook voor de spannende tracks op dit album.
Maar Morricone zou Morricone niet zijn als hij niet toch de nodige meeslepende muziek voor de serie gemaakt zou hebben. Het album opent en sluit met twee van die meeslepende typische Morricone-tracks. Met violen die de melodie spelen op underscore van eveneens violen en ook cello's en andere strijkers weet hij hier weer prachtige en emotioneel geladen muziek te componeren. De melodieën zijn pakkend en kennen hun kippenvelmomenten.

Het thema voor de serie vinden we pas meer naar het einde van het album, met de tracks 'Morale' en 'La Morale dell'Immorale'. Ook dit zijn fraaie tracks, maar kennen toch een duidelijk spannender arrangement, terwijl met name de eerste en de laatste track veel lieflijker en wat melancholiek klinken.

Het album bevat ook een song. Deze tweede track 'My Heart and I' wordt gevoelig gezongen door Amii Stewart en is een mooie melodie, waarbij de begeleiding vooral uit strijkers bestaat. Maar ook lichte percussie en koperblazers werken mee in deze wat trage, maar erg mooie song.
Een andere track waarin een vrouwenstem een flink aandeel heeft is 'Intimamente'. De bekende operazangeres Edda Dell'Orso zingt hier echter geen tekst, maar gebruikt haar stem als instrument in deze verder instrumentale track. De muziek krijgt daardoor een extra dimensie, die er bijna iets zweverigs aan geeft, terwijl de melodie vooral melancholiek is, met een tragische ondertoon, die door de strijkers en piano nog versterkt worden.

Zo zitten er in deze 'original score' zeker een aantal pareltjes. En ook maakt Morricone weer gebruik van aparte instrumenten of klanken, variërend van elektronische muziek tot orgelmuziek en van belletjes tot hoge pieptonen of klanken die bijna niet thuis te brengen zijn. Morricone componeert voor zijn scores nog wel eens non-muzikale tracks, die alleen bestaan uit vreemde en vervreemdende klanken, maar dat komt op dit album niet voor, al twijfel ik er niet aan dat hij dit soort 'muziek' ook voor deze tv-serie gemaakt zal hebben.

Kortom, met La Piovra heeft Ennio Morricone een flink stempel op de tv-serie gedrukt, in positieve zin. Die serie is vooral spannend en die muziek voert dan ook de boventoon op dit album. Dit is dan wel weer muziek die wat minder gemakkelijk in het gehoor ligt en soms zelfs vervreemdend of zelfs wat psychedelisch klinkt. Toch bevat het album zonder meer een aantal bijzonder fraaie tracks, en dan met name de openingstrack en de afsluitende track. Maar ook de song is fraai en er staan zo nog een aantal tracks op dit album die aangenaam beluisterbaar zijn. Het geheel van dit album krijgt daarmee een waardering voor de beluisterbaarheid van 66 uit 100 punten.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多