Silent Hill: Revelation 3D


Lakeshore Records (0780163431025)
电影 | 发布日期: 30/10/2012 | 电影发行: 2012 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.Silent Hill RevelationJeff Danna & Akira Yamaoka2:29
2.Early Birthday PresentJeff Danna & Akira Yamaoka5:17
3.Armless/The Missionary AttackJeff Danna & Akira Yamaoka4:20
4.Vincent and Heather Open the BoxJeff Danna & Akira Yamaoka6:13
5.Born and Raised In Silent HillJeff Danna & Akira Yamaoka3:54
6.Heather in the Fog WorldAkira Yamaoka4:09
7.Alessa's Mother/No Ordinary SpiderJeff Danna & Akira Yamaoka5:39
8.Vincent CondemnedJeff Danna1:36
9.Master of the OrderJeff Danna & Akira Yamaoka5:11
10.Red Pyramid/The NursesAkira Yamaoka3:58
11.The Carousel/Red Pyramid Battles the MissionaryJeff Danna & Akira Yamaoka7:43
12.Lost SoulsJeff Danna & Akira Yamaoka4:17
13.Rain of Brass Petals Three Voices EditAkira Yamaoka5:02
14.Silent ScreamAkira Yamaoka5:36
 65:24
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Silent Hill: Revelation 3D - 03/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Amerikaanse horrorfilm Silent Hill: Revelation 3D is de opvolger van de oorspronkelijker Silent Hill film uit 2006. Waar de eerste film geregisseerd is door de Fransman Christophe Gans en een groot succes was, is de tweede geregisseerd door Michael J. Bassett. Deze film is door de critici nogal afgekraakt, maar was toch nog een redelijk succes in de bioscopen. Silent Hill was oorspronkelijk een succesvolle videogameserie en deze tweede film is gebaseerd op de derde game uit die serie.
Het verhaal draait om Heather Mason (Adelaide Clemens) die samen met haar vader (Sean Bean) in elk dorp of stadje waar ze komen zich een andere naam aanmeten. Ze zijn op de vlucht voor de bovennatuurlijke krachten van Silent Hill, waar rituelen plaatsvinden waar Heather eerder deel van uitmaakte, maar dat weet ze niet meer. Haar vader probeert haar zo te beschermen en heeft haar moeder achtergelaten in Silent Hill. Maar de krachten van Silent Hill blijken sterker dan gedacht en Heather blijkt iemand anders dan ze zelf dacht te zijn...

De muziek bij deze horrorfilm is van Jeff Danna. Hij had voor de eerste Silent Hill film de game-muziek van Akira Yamaoka aangepast voor gebruik in de film en zou nu voor deze tweede film min of meer hetzelfde truukje toepassen. Die gamescores van Akira Yamaoka zijn behoorlijk creepy en bestaan voor een groot deel uit klanken en effecten die vooral op de zenuwen werken. Maar Danna had voor deze film de opdracht om de muziek meer melodie mee te geven en muziek van Yamaoka van een extra orkestrale laag te voorzien.

Toch blijft het een nogal zwaar aangezette en weinig prettige ervaring om deze score te beluisteren. Je hoort wel regelmatig een best prettige melodieuze bovenlaag voorbij komen, maar het blijven toch de geluiden en creepy klanken die daar zwaar onderdoor blijven klinken. Dat melodieuze aspect wordt slechts in een paar tracks op een behoorlijke manier doorgevoerd, maar zelfs dan is dat nogal eens tussen de creepy klanken door. Meestal sneeuwt het onder in effecten en angstaanjagende geluiden. Soms gloort er een beetje hoop door al het donkere en duistere kabaal van Yamaoka, wanneer Danna z'n orkestrale krachten iets meer naar voren haalt. Maar het blijft allemaal wat aan de beperkte kant, hoewel Danna's aanvullingen op piano en van strijkers op zich best heel prettig klinken.
Pas tegen het einde van het album lijkt er wat meer melodie in de muziek te komen met 'Lost Souls', de laatste track van Danna. In deze track is afgezien van de onderlaag van Yamaoka, en daarmee is dit een fraaie en redelijk melodieuze en aansprekende track geworden. Helaas wordt die track weer opgevolgd door twee non-muzikale horrorgeluidentracks van Yamaoka.

Kortom, met Silent Hill: Revelation 3D heeft Jeff Danna de gamehorrorscore van Akira Yamaoka van wat meer melodieuze kleur proberen te voorzien, maar dat is maar matig gelukt. Het blijft vooral muziek met een hoog creepy gehalte. De vele geluiden en effecten van Yamaoka blijven duidelijk de boventoon voeren en worden veel te weinig gecompenseerd met wat meer orkestrale en melodieuze motieven, die te beperkt aanwezig zijn. De waardering als luisterscore komt dan ook niet hoger dan 32 uit 100 punten, of je moet al een liefhebber van horrorklanken zijn.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多