該版本的網站仍處於測試階段,因為翻譯需要檢查。如果您想幫助驗證和: 聯繫
 

   Thomas Newman
生日: 20/10/1955
國籍: Amerikaans
住宅: United States of America
官方網站: Internet Movie DataBase
(傳記只有荷蘭語) (updated 2007-12-28)

Thomas Montgomery Newman werd in 1955 geboren in Los Angeles. Hij is de zoon van componist Alfred Newman en heeft een oom, broer [David Newman] en twee neven [Randy en Joey Newman] die ook werkzaam zijn in de Amerikaanse filmmuziekwereld. Thomas studeerde aan de Yale University, en ging zich specialiseren in het bedenken, componeren en schrijven van klassieke stukken en filmmuziek. Zijn eerste officiele score kwam in 1984 uit, Reckless.

10 jaar later pas zou Thomas Newman doorbreken met Little Woman, een beladen klassieke soundtrack en The Shawshank Redemption. In de jaren '90 werd Newman gevraagd voor vele kaskrakers en werd hoog gerecenseerd door critici. In 1999 was het succes compleet met American Beauty, waarmee hij een Grammy Award in de wacht sleepte.

Zijn ongekende succes vierde hoogtij met o.a. de soundtracks voor Meet Joe Black, Road to Perdition, Finding Nemo, Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, Angels in America en Jarhead. Voor de tv-hit Six Feet Under componeerde hij ook muziek, die tevens werd beloond met een Grammy Award.

De stijl van Thomas Newman was in den beginne vooral elektronisch. Newman was dan ook een van de eerste componisten die de synthesizer gebruikte in filmmuziek. Heden ten dage wordt zijn muziek gekenmerkt door groots opgezette orkestrale muziek waarin gebruik wordt gemaakt van ongebruikelijke, maar zeer krachtige instrumenten waaronder draailieren, mandolines, tabla's, xaphonen en sazen.

In de zomer van 2008 zal Thomas Newman het dirigentenstokje van Michael Giacchino overnemen om de nieuwste film van Disney en Pixar Wall-E te voorzien van muziek.

 

更多