Ghostbusters II


Sony Classical 13/08/2021 下载
Sony Classical 15/10/2021 CD (0194398370118)
电影 电影发行: 1989
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.A Few Friends Save Manhattan2:00
2.A Baby Carriage Meets Heavy Traffic2:00
3.Venkman's 6th Ave. Strut3:04
4.Order in the Court3:46
5.He's Got Carpathian Eyes2:31
6.The Sensitive Side of Dana4:07
7.In Liberty's Shadow3:47
8.Rooftop Broom Kidnap3:47
9.The Scoleri Brothers2:17
10.Oscar is Quietly Surrounded4:22
11.A Slime Darkened Doorway2:23
12.One Leaky Sewer Faucet1:11
13.Vigo's Last Stand3:01
14.Good With Kids1:22
15.Enlightenment1:32
16.Family Portrait-Finale3:48
 44:58
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Ghostbusters II - 08/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De film Ghostbusters kwam uit in 1984 en bleek een enorm succesvolle film te zijn. Er waren dan al snel plannen voor een opvolger. Die kwam pas vijf jaar later, in 1989, waarbij wel dezelfde mensen meewerkten aan de film, inclusief regisseur Ivan Reitman en hoofdrolspelers Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis, Sigourney Weaver en Rick Moranis. Deze opvolger werd door de critici duidelijk minder hoog gewaardeerd dan het origineel, maar in de bioscopen was deze toch opnieuw een groot succes.
Het verhaal van deze opvolger begint gewoon waar het origineel geëindigd was. Door de acties van de Ghostbusters was er veel schade ontstaan en zij werden hiervoor aansprakelijk gesteld. Daarom zijn ze gestopt met hun werk om geesten uit te schakelen en zijn ieder hun eigen weg gegaan. Maar op een goede (of kwade) dag roept Dana, de ex-vriendin van een van de Busters, hun hulp in. Zij werkt namelijk in een museum, waar ze schilderijen restaureert en op een van die schilderijen blijkt een vloek te rusten, waardoor een medewerker van het museum beheerst raakt...

De muziek voor de eerste film was gecomponeerd door Elmer Bernstein, maar voor de opvolger is toen Randy Edelman gevraagd. Wel kwam de erg bekend geworden titelsong voor de eerste film van Ray Parker Jr. weer tevoorschijn.
Van de score van Bernstein voor de eerste film is later een album uitgebracht, maar van Edelman's score is dat nooit gebeurd. Er kwam alleen een soundtrackalbum uit waarop geen enkele track van Edelman's score was opgenomen. Er circuleerden op het internet wel een aantal bootlegalbums, maar die waren vaak van magere kwaliteit, omdat ze van het DVD-geluidsspoor waren gehaald. In het beste geval hadden de makers geprobeerd om zoveel mogelijk SFX nog te verwijderen, maar het bleef behelpen.
Tot nu toe.

In 2021 heeft Sony Classical de scoremuziek van Edelman bij deze film uitgebracht. Een paar tracks zijn daarvoor opnieuw opgenomen.
Het album opent met de track 'A Few Friends Save Manhattan', die Edelman in een erg fraai, melodieus en vol orkestraal klinkend arrangement heeft gegoten. Dat vol orkestrale komt vervolgens terug in een paar tracks, zoals 'In Liberty's Shadow' en 'Vigo's Last Stand'.

Ook heeft Edelman voorzien in de nodig fraaie en meer ingetogen muziek, die steeds melodieus blijft, met mooie harmonieën. Deze muziek hangt soms zelfs tegen het romantische genre aan en ligt erg prettig in het gehoor, overigens zonder overdreven zoetig te zijn. 'The Sensitive Side of Dana' is daar een mooi voorbeeld van. De fraaie romantisch getinte themamelodie komt ook voorbij in de track 'Oscar is Quietly Surrounded', waarin Edelman de muziek overigens combineert met wat dreigende intermezzo's. Bij veel van die fraaie en ingetogen muziek worden piano en gitaar ingezet, maar ook koorklanken komen soms voorbij.
De komedie-kleuring ontbreekt evenmin, maar gelukkig blijft het op dit album beperkt tot een paar tracks en enkele intermezzo's in andere tracks.

De film is natuurlijk vooral ook spannend en daar heeft Edelman uiteraard rekening mee gehouden, door een flink deel van de muziek behoorlijk in het dreigende of spannende spectrum te houden. Dat maakt dat deze muziek wat minder toegankelijk is, hoewel Edelman dit meestal wel binnen het harmonische houdt. De track 'He's got Carpathian Eyes' is afwisselend spannend en rustig, waarbij de spanning vaak flink bombastisch uitpakt, maar ook laat Edelman zware percussie-achtige slagen horen op een ingetogen ondergrond van de mooie themamelodie. 'The Scoleri Brothers' daarentegen zit vol met elektronische effecten die voor de dreiging en spanning zorgen, maar ook nu wisselt Edelman dat af met rustige klanken, terwijl ook wat meer funky muziek voorbij komt.
De track 'A Slime Darkened Doorway' is vooral grimmig spannend, met veel grommende en lage klanken, terwijl 'One Leaky Sewer Faucet' juist nogal in een wat dreigend staccato arrangement gezet is. In 'Vigo's Last Stand' horen we voor het eerst in de score de theremin even voorbij komen, maar ook de fraaie opgewekte en vol orkestrale klanken van de openingstrack komen voor het voetlicht en zelfs meer ingetogen muziek komt als intermezzo voorbij. Eigenlijk is dit een track die als een soort suite werkt, want allerlei elementen komen in deze track voorbij, waardoor het wat rommelig overkomt.

Op het album staan twee tracks waarin nog kort iets van de themasong van Ray Parker Jr. te horen is. Die elementen heeft Edelman netjes in de muziek verwerkt, om zo nog iets van de vorige score terug te laten komen, maar je moet het dan wel weten om het te horen.

Het album sluit af met de track 'Family Portrait / Finale', waarin opnieuw diverse stijlen voorbij komen. Maar een groot deel van de track bestaat uit de fraaie, melodieuze en vol orkestrale klanken, die Edelman's muziek zo aangenaam maken. Daarmee is dit een mooie afsluiter.

Kortom, met Ghostbusters II heeft Randy Edelman een overwegend fraaie score neergezet. De film is een spannende komedie en dat is in de score duidelijk hoorbaar, maar wordt eigenlijk nergens vervelend en de muziek blijft steeds heel behoorlijk beluisterbaar, omdat Edelman steeds binnen het harmonische spectrum blijft. Maar de score bevat ook fraaie ingetogen, bijna romantische muziek en ook grootse orkestrale pracht ontbreekt niet. Steeds is die muziek volop melodieus en harmonisch, waardoor dat allemaal erg prettig wegluistert. De waardering voor dit album van de score van Edelman komt zo op een mooie 83 uit 100 punten.

其他版本 Ghostbusters II (1989):

Ghostbusters II (2014)
Ghostbusters II (0)
Ghostbusters II (1989)
Ghostbusters II (2021)
Ghostbusters II (2021)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多