The Horse Whisperer


Hollywood Records Germany (4029758213728)
Hollywood Records US (0720616213723)
电影 | 发布: 1998 | 电影发行: 1998 | 格式: CD
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Angus 
2.Double Divide 
3.The Whisperers 
4.Accident 
5.There Was Snow (Opening) 
6.Hooking On 
7.Montana 
8.Pilgrim's Progress 
9.Runaway Meadow 
10.Badlands 
11.Voice of God 
12.The Rhythm of The Horse 
13.Rancher's Wife 
14.Iron 
15.Simple Truths 
16.Hereford Cross 
17.Tunnel 
18.Awkward Talk 
19.Your Misfortune (None of My Own) 
20.Hooves 
21.Hobble 
22.The Very Act of Being 
23.Grace 
24.Lacy J 
25.Creek House 
26.The Vast Continent 
27.Percheron Stallion 
28.End Title 
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Horse Whisperer - 06/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De film The Horse Whisperer van regisseur Robert Redford, die ook de hoofdrol voor z'n rekening nam, was een redelijk succesvolle film, maar de productiemaatschappij had er meer van verwacht.
Het verhaal begint met een tragisch ongeval van Grace (Scarlett Johansson) en haar paard, die van een helling af glijden in de winter. Haar vriendin en haar paard komen daarbij om het leven en Grace moet daarmee verder. Maar ook haar paard heeft te lijden onder het ongeval en wordt steeds minder te handhaven. Er wordt besloten dat het paard weg moet. Maar de moeder van Grace wil dat niet, omdat ze de link ziet tussen Grace en haar paard. Ze gaat op zoek en treft een 'paardenfluisteraar' (Redford), die in de bergen van Montana woont. Hij wil haar paard helpen, maar alleen als Grace zelf ook meekomt en meedoet in het proces van heling...

De score is van Thomas Newman, nadat Robert Redford in eerste instantie John Barry had gevraagd, mede omdat hij vaker met Barry had samengewerkt, onder andere voor de Oscarwinnende score voor Out of Africa. Maar meer naar het einde van de negentiger jaren was men niet meer zo gecharmeerd van de romantisch getinte orkestrale muziek voor films die zich in en om de natuur afspelen. De demo's die Barry had gecomponeerd bevielen Redford daarom niet. Hij wilde meer pit in de muziek en vooral niet te zoetig, waarna beide bijna ruzie kregen en Barry boos z'n muziek heeft opgepakt en niet weer is teruggekomen. Barry had alleen demo's gemaakt en er bestaat dan ook geen feitelijke muziek van Barry voor de film. Wel heeft Barry de thema's die hij had gecomponeerd op een verzamelalbum van hem laten zetten.
Vervolgens heeft Redford Thomas Newman gevraagd om de score te componeren, die hier prima in geslaagd is, hoewel ook hij in z'n eigen typerende stijl is blijven hangen. Bij de opnames voor de film is zijn score voor The Shawshank Redemption als tijdelijke muziek (de zogenaamde temp-track) gebruikt, waardoor het ook wel voor de hand lag dat Newman de vervanger van Barry zou worden.

Newman heeft voor de score muziek gecomponeerd in een aantal sterk verschillende stijlen, zoals hij ook deed voor de eerder genoemde Shawshank Redemption.
Sommige muziek is sterk gitaargedreven en neigt naar de kant van de country-muziek. De tracks in die stijl hebben overigens een stevig tempo en klinken stoer. De openingstrack 'Angus' en ook 'Iron' en 'Lazy J' zijn tracks in deze stijl. Soms wordt dit aangevuld met wat meer orkestrale ondersteuning, zoals in 'The Rhythm of the Horse' of 'Hereford Cross'. Dit type tracks is meestal vrij aangenaam om te beluisteren.

Een andere stijl die Newman hanteert is die van de minimalistische aanpak. Een aantal tracks hebben muziek die rustig voortkabbelt met weinig instrumentarium en ook met weinig melodie of een nogal depressieve kleuring. Dit zijn meer sfeerbepalende tracks, die nogal saai zijn om te beluisteren, vooral ook omdat de muziek dan nogal eens afstandelijk overkomt. 'There was Snow', 'Runaway Meadow', 'Simple Truths' of 'Awkward Talk' zijn dergelijke tracks, waarin Newman veelal zijn typerende pianogebruik demonstreert.
Een stijl die hier dicht tegenaan ligt is die van de soundscape. Ook dat is sfeerbepalende muziek, maar dan meer door het gebruik van effecten en met nog minder melodie als de voorgaande stijl. Voorbeelden zijn 'The Whisperers', 'Badlands','Tunnel','Hooves' of 'Hobble'.

Dan is er nog een vierde stijl. Dat is de groots orkestrale sijl, waarmee Newman veelal de wijdse landschappen illustreert. Dit zijn vaak heerlijke melodieën en prachtige, licht romantisch getinte arrangementen, zoals in 'Double Divide', 'Montana' of 'Grace'. Dit zijn op deze score veruit de mooiste tracks, waarin Newman de violen prachtig de beelden op een grootse en warme manier laat inkleuren, samen met de blazers en ander orkestrale instrumenten tot een fraai harmonisch geheel.

Een vijfde stijl is er ook nog. Dat is min of meer een 'light' variant van de voorgaande. De muziek is dan wel melodieus, maar de orkestraties zijn veel beperkter en ook de melodieën zijn niet steeds even aansprekend, soms zelf nogal tragisch gekleurd. 'The very act of Being', 'The Vast Continent' en 'Percheron Stallion' zijn tracks in deze stijl, die vooral naar het einde van de score sterk naar voren komt. En ook binnen andere tracks past Newman deze stijl wel toe. Het is een stijl die Newman veel vaker toepast en het typeert hem dan ook wel.

De score sluit af met een track die eigenlijk als enige een combinatie is van de country-stijl en de meer orkestrale muziek. De kleur van de muziek hangt weliswaar naar de mineur, maar toch weet Newman er een pakkende track van te maken, die de score passend afsluit.

Kortom, met al die verschillende stijlen is de score voor The Horse Whisperer van Thomas Newman eentje die relatief weinig samenhang biedt. Veel tracks kennen maar weinig melodie en specifieke thema's kent de score eigenlijk niet, waardoor al die tracks eigenlijk alleen door die typische algemene 'Newman-stijl' bij elkaar gehouden worden. Als die stijl je ligt, dan vind je dit wellicht een fraaie score. Mij spreekt het minder aan. Vooral met de vele tracks met vrijwel nietszeggende muziek, die een beetje saai voortkabbelt, kan ik niet zoveel. Misschien moet je de muziek in de context van de film beschouwen, maar ik schrijf mijn recensies op basis van luisterwaarde, los van de film. En dan zijn er toch een aantal prachtige tracks met fraaie meer of minder orkestrale muziek en mét melodie. Maar het zijn er slechts een handvol op een score die bijna een uur duurt. Dat is wel wat weinig voor een hogere waardering, die dan ook uitkomt op 63 uit 100 punten.

Als regisseur Redford voor de score van Barry gekozen zou hebben, dan zou je wellicht een ander type film gekregen hebben, die wellicht in de bioscoop tot meer oh's en ah's zou hebben geleid in zijn muzikale begeleiding van de landschappen en gebeurtenissen in de film. Newman heeft een veel ingetogener stijl, maar dat hoeft niet persé tot een betere film te leiden. De film was een redelijk succes, maar niet meer dan dat. Of het met een score van Barry meer succes zou hebben gehad zullen we nooit weten...
The Horse Whisperer - 06/10 - 评论 Tom Daish, 提交于 (英语)
As a director, Robert Redford has made some decent films and The Horse Whisperer was well received and popular, due to its lovely scenery and engaging performances. The mixture of romance, recovery and riding makes it the ideal chick flick for the horsey crowd. Many directors don't seem to have a good grasp of music for films, often being incredibly fussy for no good reason and it is well known that John Barry's score for The Horse Whisperer was thrown out (and it's alleged that Redford didn't like Randy Newman's now famous theme for The Natural, in which he starred - shows what he knows about music really) and Thomas Newman was brought in as a last minute replacement. Nobody seems to be quite sure if Barry's concert album, The Beyondness of Things is actually from his rejected score, but given the timing, it seems a reasonable assumption. In retrospect, Thomas Newman seems an ideal choice for the project and while his score has its moments, the album is too uneven to be truly satisfying.

The bulk of The Horse Whisperer falls fairly squarely into the category of fairly 'normal' Newman scores, with little in the way of outlandish instrumentation (even though a fair few unorthodox instruments are listed in the packaging) and some very tuneful moments. Angus opens the album strongly with acoustic guitar and a mid-west, folksy fiddle tune that bounces along engagingly. The guitar backed material is reprised on a couple of occasions, notably Hereford Cross where some resonant horn chords intrude from time to time, matching the folksy with broader ideas for the expansive and stunningly beautiful Montana countryside. The score's centrepiece, however, is the lively, but more sombre The Rhythm of the Horse, which features the score's most prominent theme, where Newman mixes the guitar with the rest of the orchestra to memorable effect and the material is reprised for the End Title.

There are other short motifs that recur throughout, notably a subtle Copland inspired idea introduced in Double Divide, but a lot of the rest is eerie sustained notes, either on high strings or synthetic tones. Despite being very atmospheric, they do tend to get a little dull after a while and become the score's weak spots. Newman adds one of his trademark piano solos to some of the tracks, but even these are a little unexciting. I've rarely felt a Thomas Newman album was too long, but in this case, The Horse Whisperer is outstays its welcome by a good quarter of an hour. Most of the sustained, but musically uninteresting tracks could have been dropped and the whole thing would be that bit more appealing. However, as it stands, an album worth acquiring for the scattering of fine moments, many of which are as memorable and as good as anything else by Newman.
The Horse Whisperer - 09/10 - 评论 Kristof Janssens, 提交于 (荷兰人)
1998 was een sterk jaar voor Thomas Newman. Niet alleen leverde hij een fenomenale score af voor Meet Joe Black, ook Robert Redford’s verfilming van Nicholas Evans’ boek The Horse Whisperer werd door Newman voorzien van schitterende filmmuziek.

Oorspronkelijk schakelde Robert Redford de Britse componist John Barry in om de muziek voor The Horse Whisperer te componeren. Barry schreef eerder al de muziek voor Out of Africa (met Redford in de hoofdrol), waarvoor hij toen een oscar won, en later verwierf hij nog een ander oscarbeeldje voor Dances with Wolves met Kevin Costner, eveneens een film waarin landschappen een belangrijke rol speelden. De keuze voor Barry als componist voor The Horse Whisperer was dan wel een logische keuze, toch besliste Redford om Barry’s romantische, orkestrale score (die in het verlengde lag van Dances with Wolves ) te ‘rejecten’ en Newman aan te stellen als plaatsvervanger.

De ‘less is more’-stijl en het gebruik van onconventionele muziekinstrumenten, zowat de typische kenmerken van Newman’s stijl, zijn ook op deze score van de partij. Toch biedt deze filmmuziek nog een tikkeltje meer waardoor The Horse Whisperer beschouwd wordt als één van dé meesterwerkjes van deze Amerikaanse componist die ondertussen elf maal genomineerd werd voor een oscar.

Country-achtige, gitaargeoriënteerde composities, waaronder ‘Angus’, ‘Pilgrim’s Progress’, ‘Lady J’ en ‘Iron’, worden afgewisseld met orkestrale thema’s en enkele typische pianotracks zoals ‘There Was Snow’, ‘Hobble’, het prachtige ‘Grace’ en het al even mooie ‘The Vast Continent’. Hét pareltje dat er op deze score uitspringt, is echter het hoofdthema dat te horen is in ‘The Rhythm of the Horse’ en ‘End Title’ en waarop Newman alle registers opengooit.

Het zijn stuk voor stuk tracks die puur genot met zich meebrengen. De indrukwekkende lijst aan instrumenten die Newman aan bod laat komen, spreekt boekdelen: diverse gitaren, waaronder pedal steel gitaar, mandoline, percussie, cello, fluit, oboe, Engelse hoorn, geluiden van de wind, allerhande speciale geluidseffecten en natuurlijk de piano die Newman onder meer zelf bespeeld heeft tijdens de opnames van deze score.

Het merendeel van de orkestraties besteedde Thomas Newman terug uit aan Thomas Pasatieri, een Amerikaanse operacomponist- en orkestrator waarmee Newman al sinds The Great Outdoors (1988) samenwerkt.

Wie van deze componist nog niets in huis heeft gehaald, mag deze score alvast niet vergeten. Newman laat zich hier immers van zijn veelzijdigste kant horen. Een absolute aanrader.
The Horse Whisperer - 08/10 - 评论 Andreas Lindahl, 提交于 (英语)
I can't decide wether I like this score very much, or if I just like it. What I don't like is the more folkish parts of the music, it sounds a little too much like country music sometimes, and... well... that's not my favourite kind of music. What I do like is the more soft, quiet parts with piano and other solo instruments. They're very beautiful and relaxing listening to. I also like the sweeping strings - there should have been more of those, I think. After all the movie takes place in Montana. I kind of missed that Legends of the Fall sound (which also took place in Montana).

Highlights are "Montana" (I haven't seen the film, but I have been told that when we first see Montana, the screen gets wider and this wonderful lush, sweeping music is heard), "The Rythm of the Horse" (which has a wonderful floating and light theme played by woodwinds, and later by the whole orchestra, supported by guitars and percussion.) and "Grace" (a soft cue played by piano, supported by strings and woodwinds).
The Horse Whisperer - 10/10 - 评论 Arvid Fossen, 提交于 (荷兰人)
De score van de Horse Whisperer opent met rustige country gitaar. Voor de wijdse vlakten gebruikt Thomas Newman een atmosferische, semi elektronische benadering zoals in zijn bekendste werk The Shawshank Redemption. De klank ontwikkelt zich door de ost en enkele meer orkestrale volle nummers duiken op. Het is een score die zo sterk samenhangt met de film dat je deze moet gezien hebben om inzicht te krijgen in deze score. Voor Thomas Newman fans is The Horse Whisperer een van zijn beste composities. Deze score is zo sterk, zo emotioneel en gewoon heerlijk ontspannend om naar te luisteren, een absolute must have.
The Horse Whisperer - 10/10 - 评论 Yvette van Kranen, 提交于 (荷兰人)
Ik ben zelf een grote fan van Thomas Newman, dus ben eigenlijk over bijna al zijn werk zeer te spreken. Zo dus ook over deze. Het album bezit over hele mooie klanken waarbij je helemaal kunt wegdromen. En dat is wat ik toch wel heel prettig vind als ik een soundtrack luister. Het kan ook leuk zijn om dan de beelden uit de film weer terug te halen. Maar Newman doet het toch op een manier waarbij je een eigen beeld krijgt bij de muziek. Vooral track 5 springt er voor mij uit. Briljant exemplaar van deze unieke componist.

其他版本 The Horse Whisperer (1998):

Horse Whisperer, The (1998)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多