Emmanuelle II : L'anti Vierge


Play Time 08/12/2020 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!



 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.L'amour d'aimerFrancis Lai, Sylvia Kristel2:23
2.Le thème d'Emmanuelle5:35
3.Le ressouvenir d'Ingrid1:14
4.Emmanuelle et Anna Marie2:33
5.La seconde rencontre de Jean2:10
6.La maison de rendez-vous3:39
7.La séduction de l'île de BaliFrancis Lai, Sylvia Kristel2:06
8.Emmanuelle au Hong Kong1:11
9.La vierge Anna Marie6:00
10.La fantaise d'Emmanuelle3:33
11.Une soirée orientale1:40
12.Le plaisir d'amour3:45
13.L'amour d'aimer (Reprise)Francis Lai, Sylvia Kristel2:19
 38:07
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Emmanuelle II : L'anti Vierge - 07/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
Dit is de 27ste recensie uit de Francis Lai serie.

Vorige: Love Story
Volgende: Un Homme Libre

De Franse film Emmanuelle 2 heeft in het Frans de subtitel L'Antivierge en in het Engels The Joy of a Woman en is feitelijk een soort soft-pornofilm. De film is geregisseerd door Francis Giacobetti, die ook meeschreef aan het scenario, dat overigens niet veel om lijf had. Het was de opvolger van de succesvolle eerste film, waarin de Nederlandse Sylvia Kristel terugkeerde in de hoofdrol. Het is de vraag of dat aan haar acteerprestaties lag of aan andere prestaties... Toch was ze erg succesvol in haar rol, waardoor ze nog een paar keer terugkeerde in de hoofdrol.
Het verhaal speelt zich vooral af in Oostelijk Azië, dat met name als decor moest dienen voor exotische erotische uitstapjes. Emmanuelle reist per schip naar haar man in Hong Kong. Ze ontmoet ze Anna Marie, die nog maagd is en Emmanuelle vindt dat daar nodig iets aan gedaan moet worden... Tsja.

Pierre Bachelet componeerde score voor de eerste film, maar Francis Lai is voor deze tweede gevraagd. Hij verwerkte elementen uit de score van Bachelet in zijn eigen muziek. Later is Bachelet weer gevraagd om muziek voor deel zeven of acht van de serie te componeren.
Deze nieuwe editie van de score is een enorme verbetering ten opzichte van de oude langspeelplaat, waarop de Emmanuelle 2 Original Score uitgekomen is. Mijn versie van de opname daarvan jengelde nogal. Deze nieuwe versie is iets langer, vooral omdat er een reprise van de openingssong op het album is meegenomen, maar de cues van de score zijn anders gemixt, waardoor de tracks een andere samenstelling en lengte hebben gekregen, die zeker niet slechter uitpakt.

Lai heeft voor de film een aantal thema's gecomponeerd, waarvan eigenlijk vooral het hoofdthema erg fraai is, maar de overige melodieën duidelijk minder. Hij heeft de piano voor de meeste tracks als leidend instrument gekozen en dat pakt goed uit, hoewel magere tracks er niet speciaal beter van worden.
In de tracks waarin het hoofdthema de melodie bepaalt, heeft Lai vooral orkestrale klanken als begeleiding en wordt de melodie deels door een klarinet gespeeld, terwijl de piano daar omheen speelt met fraaie klanken, die er een prettige kleuring aan geven.
In 'Emmanuelle au Hong Kong' wordt het thema uitsluitend op de piano gespeeld, met een keyboard in de tegenmelodie en een basgitaar voor de lage tonen. Ook deze track pakt goed uit.
Het thema komt terug in de volgende en langste track 'La Vierge Anna Marie', met een prachtig vol orkestraal arrangement. Maar hier hebben de producenten van het album kennelijk de jengel niet helemaal uit de muziek kunnen krijgen, want dit is weliswaar de langste track, maar deze heeft ook verreweg de minste kwaliteit.

De tracks waarin andere melodieën dan het hoofdthema gepresenteerd worden hebben vaak een wat poppy karakter, waarin de muziek met nodige elektronische klanken aangevuld is. Soms pakt dat in het arrangement best heel aardig uit en klinkt het nog wel wat sprankelend, maar meestal zijn de melodieën erg aan de magere kant, waardoor die tracks vaak nogal saai overkomen.
Een aparte track is 'Une Soirée Orientale', wat eigenlijk een soort sourcetrack is, met uitsluitende Oosterse klanken, die nauwelijks aanspreken. Melodie is hier niet relevant. Deze track ontbreekt op de Original Score.

Het album opent met de themamelodie in een orkestrale versie, waarop Sylvia Kristel samen met Francis Lai zingt. De afsluitende track is een reprise van deze song, die best aardig is, maar wel laat horen dat Kristel en Lai geen professionele zangers zijn. Kristel doet wellicht haar best om zwoel te klinken, maar het helpt niet echt. De muziek op dit album wil maar niet zwoel worden.

Kortom, met zijn muziek voor Emmanuelle 2 heeft Francis Lai een mooie themamelodie gecomponeerd, die een aantal keren in een fraai orkestraal arrangement voorbij komt. Ook de song die dit album opent en afsluit heeft die themamelodie en is heel aardig, hoewel de zang van Kristel en Lai wat tegenvalt. Een flink aantal tracks zijn nauwelijks orkestraal, maar worden veelal door een band gespeeld, waardoor die muziek nogal poppy klinkt, terwijl ook de melodieën nogal te wensen overlaten. De kwaliteit van het Original Score album was nogal mager, maar dat is enorm verbeterd op deze nieuwe en iets uitgebreidere editie, die daardoor een waardering krijgt van 71 uit 100 punten.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 

更多