Wild at Heart


London Records (042284512824)
电影 | 发布: 1990 | 电影发行: 1990 | 格式: CD
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.Im Abendrot (excerpt) Richard Strauss1:47
2.SlaughterhousePowermad5:22
3.Cool Cat Walk Angelo Badalamenti3:27
4.Love MeNicolas Cage2:56
5.Baby Please Don't GoThem2:41
6.Up in FlamesKoko Taylor6:16
7.Wicked GameChris Isaak4:07
8.Be-Bop a LulaGene Vincent and the Blue Caps2:38
9.Smoke RingsGlen Gray and the Casa Loma Orchestra3:03
10.PerditaRubber City4:13
11.Blue Spanish SkyChris Isaak3:59
12.Dark Spanish Symphony (edited / string version) Angelo Badalamenti2:36
13.Dark Spanish Symphony (50's version) Angelo Badalamenti2:43
14.Dark Lolita Angelo Badalamenti2:16
15.Love Me TenderNicolas Cage3:00
 51:04
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Wild at Heart - 06/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
Wild at Heart is een film van David Lynch en gaat over Lula (Diane Ladd) en Sailor (Nicolas Cage). Ze hebben een relatie, zeer tegen de zin van haar moeder, die Sailor uit de weg wil laten ruimen...

De score is van de hand van Angelo Badalamenti, de vaste componist van Lynch, maar dit album is een soundtrack, met vooral songs uit de film en slechts drie tracks van de score. Wel zijn een aantal van die songs voor de film geschreven, door zowel David Lynch als door Angelo Badalamenti en horen een paar instrumentale tracks in feite bij de score, hoewel niet van de hand van Badalamenti.

Het album opent met een prachtige klassieke track van Richard Strauss, gespeeld met groot orkest.
Direct daarop volgt de kater, want de track 'Slaughterhouse' is een soort hardrock/metal-track van de band Powermad.
Badalamenti componeerde de derde track, die als een soort Pink Panther melodietje voortkabbelt, in een lazy jazz kleuring. Heel aardig, maar het herhaalt zich een aantal malen, waardoor het uiteindelijk toch saai wordt.
Nicolas Cage zingt 'Love Me' niet onverdienstelijk. Hij doet dat in een trage vijftiger jaren stijl van de vorige eeuw, compleet met de close harmony tegenmelodie van een paar mannenstemmen.
De eerste bekende song is de vijfde track. De snelle, wat ruige funkrocksong 'Baby Please Don't Go' van Them was een redelijk hit in de zestiger jaren.
'Up in Flames' is een erg irritante zeursong, waarin Koko Taylor in steeds dezelfde melodie haar zinnetjes afwerkt. Ook de jankende instrumentatie maakt het er niet beter op. Overigens is deze song speciaal voor de film gemaakt met tekst van David Lynch en muziek van Badalamenti.
Dan is de volgende song aanzienlijk beter. Ook dit is weer een hele bekende song uit de tachtiger jaren van Chris Isaak. Vooral de bijzonder mooie gitaarklanken doen het goed.
Nog een bekende uit de wat oudere doos is 'Be-Bop A Lula', door Gene Vincent, ook bekend van veel andere artiesten, waaronder Elvis Presley.
'Smoke Rings' kringelen uit de koperblaasinstrumenten van het Casa Loma Orchestra, een jazz-band, die deze heel aardige track fraai brengt, met een hoofdrol voor de saxofoon.
Ook 'Perdita' is een jazz getinte track, die wat sloom voorkabbelt en waarin hawaï gitaar een grote rol speelt, naast opnieuw de saxofoon. Voor de film gecomponeerd door David Lynch en David Slusser.
Voor de tweede keer komt vervolgens Chris Isaak voorbij, nu met de wat trage, melancholieke en meer jazz getinte song 'Blue Spanish Sky'. Zoals hijzelf al zingt: 'It's a slow sad Spanish song', en dat klopt. Toch is deze song best prettig beluisterbaar.

Badalamenti brengt vervolgens z'n prachtige 'Dark Spanish Symphony', een erg mooie melodie gespeeld door uitsluitend strijkers, in die typerende, wat trage Badalamenti-stijl. Maar de muziek ervan luistert heerlijk weg en klinkt bijna een beetje etherisch.
De melodie van deze track sijpelt door in de track 'Dark Symphony', ook van de hand van Badalamenti, alleen in een meer vijftiger jaren stijl. Ook nu weer traag voortkabbelende muziek, maar de melodie is prachtig, evenals de gitaarklanken waarop deze klinkt, begeleidt door vooral piano.
'Dark Lolita' heeft ook weer dezelfde melodie van Badalamenti als basis, waarbij nu de piano bijna solo de muziek brengt.

De soundtrack sluit af met een door Nicolas Cage gezongen 'Love me tender', wereldberoemd geworden door Elvis Presley. Ook nu weer zingt Cage dit best wel goed, als crooner van deze song met weinig instrumentatie.

Deze soundtrack geeft wat gemengde gevoelens. Het drietal score-tracks aan het einde van dit album zijn prachtig, maar de songs zijn overwegend niet zo geweldig, evenals de overige instrumentale tracks. De eerste track is ook erg mooi, maar is een klassiek muziekstuk.
Dat brengt mij op een totale waardering voor dit album van 61 uit 100 punten.

其他版本 Wild at Heart (1990):

Angelo Badalamenti: Music for Film and Television (2010)
Wild at Heart (1999)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多