Cat's Eye


电影 | 发布: 1985 | 格式: 乙烯基
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
Side 1
1.Cat Trap1:34
2.Here Kitty, Kitty2:32
3.Night Walk0:44
4.Cat Chase (Main Title)2:18
5.On The Edge2:28
6.Cat On Wheels0:53
7.Chimney Sweep3:05
 
Side 2
8.For The Birds2:27
9.Closet Case3:00
10.Nosedive0:57
11.Troll Fight4:00
12.Nite, Nite2:30
 26:28
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Cat's Eye - 03/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
Cat's Eye is een vertelling waarin een kat het verbindende element is tussen drie verschillende verhalen. Die verhalen zijn geschreven door niemand minder dan Stephen King, welbekend om z'n horrorverhalen.
De film begint met een kat die op de vlucht is voor een hond en onderweg hoort hij een meisje roepen om hulp. Hij wordt gevangen en belandt zo in het eerste verhaal, waarin een man van het roken wordt afgeholpen. Dat doet het bedrijf 'Quitters Inc' en werkt middels straf als de man weer gaat roken: zijn vrouw belandt dan in een kooi die onder spanning wordt gezet, terwijl hij moet toekijken...
De kat ontsnapt en het tweede verhaal begint als een man ontvoerd wordt door de criminele echtgenoot van de vrouw waar hij een slippertje mee heeft. Hij wordt gedwongen om buitenom over het randje van het hooggelegen penthouse te lopen. Als het lukt mag hij de vrouw meenemen...
De kat, die ook in de flat was, ontsnapt opnieuw en springt op een trein, die hem naar het roepende meisje brengt. Dan begint het derde verhaal...

In het jaar waarin Alan Silvestri z'n razend populaire score maakte voor Back to the Future, kwam ook Cat's Eye voorbij. Voor deze low-budget film maakte Silvestri een simpele, doeltreffende elektronische score. De muziek komt volledig uit de synthesizer, die in die tachtiger jaren nog behoorlijk naar plastic smaakte, ook in deze score.
Met veel gevoel voor effecten en spannende klanken, galm en staccato-geluiden weet Silvestri de muziek op een niveau te krijgen die voor de film effectief is, maar die voor een luisteraar niet prettig in het gehoor ligt. De muziek klinkt erg gedateerd en de elektronische klanken zijn vaak wel erg simpel.
Met de nodige tremolo's, effectloopjes, staccato geluiden en andere motiefjes is de muziek al gauw een samenraapsel van effecten, zonder eigenlijk echt 'muziek' te worden. Het klinkt allemaal vaak wel spannend, maar het komt erg goedkoop over en smaakt nergens naar.

De score sluit af met een song door Ray Stevens. Deze song is de enige redelijke track, met een hoog jaren tachtig rock-gehalte. Het is een stevige song, met elektronische drums en keyboardklanken. Toch doet de song het goed, vooral met de gezongen tegenmelodie in het refrein.

Kortom, bij Cat's Eye van Alan Silvestri moest alles vooral goedkoop. En dat blijkt ook, vooral, uit de muziek. Nou ja, muziek is een te groot woord voor de verzameling elektronisch klanken en motiefjes. Alleen de song door Ray Stevens is aangenaam, de rest is dat niet. Waardering: 32 uit 100.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多