Dumbo


Walt Disney Records (0946351036922)
电影 | 发布: 2006 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Main Title1:46
2.Look Out For Mister Stork2:17
3.Loading The Train/Casey Junior/Stork On A Cloud/Straight From Heaven/Mother And Baby...4:58
4.Song Of The Roustabouts2:39
5.Circus Parade1:28
6.Bathtime/Hide And Seek1:33
7.Ain't That The Funniest Thing/Berserk/Dumbo Shunned/A Mouse!/Dumbo And Timothy/Dumbo The Great3:23
8.The Pyramid Of Pachyderms2:00
9.No Longer An Elephant/Dumbo's Saddness/A Visit In The Night/Baby Mine3:35
10.Clown Song1:00
11.Hiccups/Firewater/Bubbles/Did You See That?/Pink Elephants On Parade6:08
12.Up A Tree/The Fall/Timothy's Theory1:32
13.When I See An Elephant Fly1:48
14.You Oughta Be Ashamed1:11
15.The Flight Test/When I See An Elephant Fly (Reprise)0:56
16.Save My Child/The Threshold Of Success1:11
17.Dumbo's Triumph/Making History/Finale (When I see an Elephant fly)1:03
18.Spread Your Wings (Demo Recording)2:17
 40:45
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Dumbo - 05/10 - 评论 Sander Neyt, 提交于 (荷兰人)
Timothy Q. Mouse: You all oughta be ashamed of yourselves. A bunch of big guys like you, pickin' on a poor little orphan like him. Suppose you was torn away from your mother when you was just a baby. Nobody to tuck you in at nights. No warm, soft, caressin' trunk to snuggle inta. How would you like being left out alone, in a cold, cruel, heartless woild? And why? I ask ya, why? Just because he's got those big ears, they call him a freak. The laughing stock of the coicus. And when his mother tried to protect him, they threw her into the clink. And on top of that, they made him a clown! Socially he's washed up! Aw, but what's the use of talkin' to you cold-hearted boids? Go ahead! Have your fun! Laugh at him! Kick him now that he's down! Go on! We don't care.

Walt Disney, de man heeft veel kunnen teweeg brengen. Hij is een meesterverteller, hij heeft generaties getekend. Iedereen kent zijn versies van de verhalen, iedereen kent zijn films. Het kan nog erger zelfs. Als we aan tientallen kinderen vragen om het verhaal van Sleeping Beauty te vertellen, dan gaat iedereen afkomen met de Disneyversie.
Zelfs de puristen moeten toegeven dat ze genieten van een Disneyfilm. Je kan ons bombarderen met het feit hoe slecht het bedrijf wel is, maar we kunnen er niet van onder uit. Disney is er altijd geweest en het lijkt alsof het ook altijd zal bestaan. Wij filmmuziekliefhebbers moeten de man en de studio ook dankbaar zijn want het is dankzij Walt Disney dat er soundtracks zijn ontstaan.
Daarom vind uw nederige recensent het belangrijk om het werk van zijn films te eren op muzikaal vlak. Wat ook meteen mijn grote project voor 2015 zal zijn. Uw nederige recensent gaat alle 48 soundtracks van de ‘klassieke Disneyfilms’ bespreken. Enkel de drie kortverhalen uit de oorlogsjaren laat ik er van tussen.
Nog twee kleine details, er zijn al scores uit de lijst reeds besproken, dus als het aan die score is zal ik een link plaatsen aan de voorgaande review. Om ook de normale scores niet uit het oog te verliezen, zal ik één Disney aflevering schrijven per week en één voor een andere nieuwe score. Volg nu uw nederige recensent in de wondere wereld van animatie waar de muziek altijd centraal staat! In een project dat ik graag het DISNEYJAAR noem!

4. DUMBO

Al was Fantasia vrij succesvol, het had niet opgebracht wat Walt Disney voor ogen had. Daarbij komend dat de wereld in staat van oorlog was, moest Walt Disney aan grote besparingen doen. Disney had zijn oog laten vallen op een boek uit de jaren dertig genaamd Dumbo. Het boek bestond maar uit acht tekeningen en een paar zinnen tekst. En daar moest een volledige film van gemaakt worden! Initieel bedoeld als een korte Silly Symphony, maar later uitgroeiend tot een volwaardige animatiefilm. Nochtans is het één van de kortste animatiefilms van de Disney studio’s met een speelduur van slechts 63 minuten. Als je daar nog eens bijtelt dat de achtergronden volledig met waterverf werden gekleurd, zal het u niet verbazen dat dit met zijn $ 950.000, de goedkoopste Disneyfilm ooit is. De film werd heel warm onthaald en bracht toch een mooie $ 1. 600 000 op. Uw nederige recensent moet bekennen dat hij nooit van deze film heeft gehouden. De film vind ik vrij saai en voor zijn korte speelduur is hij heel langdradig. Dus onthoud wat ik toch allemaal doe voor dit kleine project! Maar soit, na de film te hebben herbekeken, moet ik zeggen dat mijn oorspronkelijke mening niet is veranderd. De film is nog altijd saai en zijn simpliciteit is gewoonweg te belachelijk voor woorden. Vele critici vinden dit één van de beste films van Disney, maar zij zien waarschijnlijk iets wat uw nederige recensent niet ziet.
Voor de muziek werd opnieuw gekozen voor Frank Churchill, de songwriter van Snow White. Hij werd bijgestaan door Oliver Wallace die zijn debuut maakte voor de Disney Studio’s. Althans hij volgens sommige bronnen zou hebben meegewerkt aan Pinocchio maar dat trekt uw recensent in twijfel. Wallace zou wel een terugkomende componist worden voor Disney in de komende jaren. Leigh Harline en Paul Smith blinken uit in afwezigheid. Bij het beluisteren van deze score voor Dumbo, merken we meteen dat er terug is gekozen voor de stijl van Snow White in de plaats van die van Pinocchio, en dat hoor je meteen. Laat mij meteen bijzeggen dat deze score één van mijn minst favoriete is. Laten we een vlucht nemen met de vliegende olifant en de score van Dumbo eens van naderbij bekijken.

SONGS

We krijgen maar liefste zeven songs voorgeschoteld. Geen enkel van hen kwam er een moment van herkenning in mij op. De eerste song is genaamd Look Out For Mister Stork. Dumbo wordt gedropt door Mister Stork ofwel de ooievaar. Bij het beluisteren van deze song komt mijn grootste probleem van deze liedjes in mij op. Namelijk het koor. Praktisch alle nummers worden door het koor gezongen. Hier valt de verstaanbaarheid van de tekst nog mee, maar dat is niet altijd het geval. Over Look Out For Mister Stork, kan ik heel kort zijn. Het is een vergeetbare song. Noch de tekst, noch de melodie maken een grote indruk om mij. En dat is wel jammer om dat te zeggen aangezien er zoveel Disney songs zijn die het leven van een kind kan bepalen. Maar het zal dan toch niet met deze song zijn.
Verstopt in de derde track zit Casey Junior en dat is toch wel één van de sterkere songs. De melodie is catchy en ook het idee is vrij leuk te noemen en zeer origineel. Casey is de trein die het circus benuttigd om rond te trekken doorheen de V.S. Het nummer gaat daarover. Wat ik leuk vind aan de melodie is het feit dat je echt de locomotief hoort in de muziek alsof je echt op een trein zit. Maar hier komt dan wel mijn vorig puntje ter sprake, je verstaat nauwelijks de tekst omdat het gezongen wordt door het koor. Een eigenschap wat trouwens voor vele Disney scores zal gelden in de toekomst. Alweer jammer, dit zou wel eens een topsong kunnen geweest zijn….
Song Of The Roustabouts is ook zo’n lied dat je heel snel zult vergeten. De melodie heeft wel een Russische eigenschap over zich heen, maar het koor zingt hier ook terug en hier is de verstaanbaarheid voor uw nederige recensent wel heel miniem. Zonder de lyrics bij de hand te hebben, zou ik er geen fluit van verstaan. Alweer geen memorabele song.
Het volgende is dat wel. Verstopt in de negende track zit Baby Mine. De song die de tranentrekker van deze film accompagneert. Dumbo gaat op bezoek zijn moeder en zij zingt hem een lullaby. Gezongen door Betty Noyes zorgt dit nummer wel degelijk voor de nodige tranen. Het is een melodramatische melodie met melodramatische tekst, maar het werkt, dus wat maakt het uit. Het klinkt goed, het doet zijn werk in de film en zelfs op cd doet het zijn werk. Topsong!
De Clown Song is een leuke verademing maar veel te kort om een deftig oordeel te vellen. Ze zingen maar een kleine 20 seconden. Zo geraken we natuurlijk op 7 songs….
Pink Elephants On Parade zit verstopt in de elfde track en begeleid het meest memorabele segment van de film en toch wel één van de meest controversiële scenes van de film. Dumbo is zat en ziet de roze olifanten. En die roze olifanten zingen dan nog eens een liedje. Pink Elephants On Parade is misschien wel het beste nummer van deze score. De melodie is misschien niet de beste en ook de tekst is niet van het hoogste niveau, maar deze song blijft wel in je hoofd zitten tot het bittere einde, dus het moet toch iets van zijn werk goed doen.
When I See An Elephant Fly is gewoonweg schandelijk om te aanhoren. De film werd een onderwerp van controversie in vorm van racisme en dat is de schuld van dit liedje. En uw nederige recensent begrijpt dat maar al te goed. Het stereotype stroomt zo van de melodie als van de acteerprestaties. Geen nummer dat mijn nederig oor nog zal aanhoren!

SCORE

Okidoki, jullie weten intussen dat de liedjes niet mijn ding zijn. Maar wat over de score? Mijn gedacht: meh. In het eerste nummer Main Titles komt het al voor. Het typische circusgeluid oftewel de circusmuziek. Die ronduit luide muziek, met een zeer cathcy melodie die je hoort als acrobaten of clowns bezigzijn. De upbeat muziek waar spanning, humor en melodie inzit. En het is gewoonweg niet mijn ding. Het hoofdthema die je hoort in de Main Titles is volledig in die stijl uitgeschreven en het is gewoonweg niet leuk om te aanhoren. En jammer genoeg zet deze stijl zich volledig verder in deze score. Steeds dezelfde stijl, dezelfde melodieën. Echt niet voor mij bestemd. Het staat nu op terwijl ik dit neerschrijf en ik wordt er gewoonweg zodanig zenuwachtig van dat een rookpauze even nodig is.
Maar we moeten ook positieve zaken vertellen zowaar. De integratie van de songs in de score is van een uitmuntende kwaliteit, en de eerste Disney score die zo zwaar steunt op de melodieën van zijn songs. Voor uw nederige recensent is dat helemaal geen probleem, het zorgt voor een beter muzikaal narratief. Bijvoorbeeld de gehele track Loading The Train/Casey Junior/Stork On A Cloud/Straight From Heaven/Mother And Baby herbergt de melodie van het lied Casey Junior en dat is een opluchting. Voor de rest is de score een opeenstapeling van Circusmuziek. Wie daar van houdt, zal deze score verslinden, maar geef mij dan maar de klassieke werken van de grootmeesters die op Fantasia staan.

Conclusie
Dumbo is een film die mij op geen enkel vlak kan bekoren. Niet het verhaal, niet de animatie en al zeker niet de muziek. Er staan één of twee echt goede songs op met uitzondering van Baby Mine die echt wel goed te noemen is en ook de instrumentale score is niet voor mijn oor weggelegd. Vernieuwend was de muziek wel, zodoende dat de score een Oscar For Best Original Score heeft gekregen. Verdiend of niet? Dat laat ik liever in het midden. Het is niet mijn ding, maar het zou kunnen zijn dat u het veel beter vindt dan uw nederige recensent. Een magere vijf is het cijfer die deze cd krijgt.

Volgende recensie van Disneyjaar: Bambi

收藏的原声带: Animation

Finding Nemo: Ocean Favorites (2003)
Space Adventure Cobra (1996)
Cobra (1982)
Aida degli Alberi (2001)
Brave Little Toaster, The (2005)
Songs and Story: Monsters, Inc. (2012)
Giant Robo I (2001)
Songs and Story: Cars (2010)
101 Dalmatians (1998)
Hellsing (2006)

收藏的原声带: Disney

Winnie the Pooh and the Honey Tree (1964)
Mickey's 50th (1978)
Jump In! (2007)
Finding Nemo (2003)
Incredibles, The (2004)
Bambi (1997)
Maleficent (2014)
AristoCats, The (2006)
Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas (1997)
Bug's Life, A (1998)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多