The Emperor's New Groove


Walt Disney Records (0050086068975)
Walt Disney Records (0094637110720)
Edel Germany (4029758227824)
电影 | 发布: 2000 | 电影发行: 2000 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.Perfect WorldTom Jones2:21
2.My Funny Friend And MeSting4:38
3.Snuff Out The Light (Yzma's Song)Earth Kitt3:37
4.Walk The Llama LlamaRascal Flatts2:02
5.Perfect World (Reprise)Tom Jones2:33
6.Run Llama Run2:24
7.One Day She'll Love MeSting & Shawn Colvin4:11
8.A New Hope1:46
9.Beware The Groove8:14
10.The Jungle Rescue3:17
11.Pacha's Homecoming The Blue Plate Special7:32
12.The Great Battle Friends Forever6:19
 48:54
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Emperor's New Groove - 06/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Amerikaanse animatiefilm The Emperor's New Groove zou aanvankelijk uitkomen als een heel andere film, met de titel Kingdom of the Sun. Deze laatste film was al een heel eind op weg in de studio's van Disney Animation en een deel van de songs was al klaar, toen het besluit van de managers kwam dat de film over een heel andere boeg moest. Een groot deel van de oorspronkelijke film ging op de schop en de meeste songs werden geschrapt. De nieuwe film kreeg een andere titel en veel personages werden totaal veranderd, terwijl er ook nieuwe songs moesten komen. Regisseur Mark Dindal bleef, maar schrijver Roger Allers niet. Hij werd vervangen door David Reynolds. De nieuwe film had een hoger tempo, meer grappen en een minder cultureel betrokken verhaal. The Emperor's New Groove werd een succes.
Het verhaal draait om een jonge en egocentrische koning van de Inca's, die vindt dat iedereen het hem naar de zin moet maken. Hij wil het paleis slopen en nog groter bouwen en ontslaat iedereen die het niet met hem eens is. Ook zijn raadsvrouw moet het ontgelden, maar zij besluit dat ze samen met haar helper hem wil vergiftigen. Maar ze gebruiken het verkeerde brouwsel, waardoor de koning in een lama verandert, die vervolgens ontsnapt...

De film is voorzien van een aantal songs, waarvan er een paar op dit soundtrack album zijn opgenomen. Sting had ook al voor 'Kingdom' een paar songs geschreven en is opnieuw gevraagd voor de nieuwe versie. 'My funny Friend and Me' is daarvan de belangrijkste, die dan ook als themasong een oscarnominatie kreeg. Een andere song van Sting is 'Perfect World', die voor de film is uitgevoerd door Tom Jones, die er een stampende song van maakte. Voor 'Kingdom' had Sting al 'One Day She'll Love Me' geschreven, die ook is meegekomen op dit album. Dit is een aardige, wat softe ballad.
'Snuff out the Light' is een song met een hoog Zuid-Amerika-gehalte. De stem van Eartha Kitt is diep en soulvol, maar je moet wel van haar intonatie houden.
Dan is er nog de song 'Walk the Llama Llama', wat een vlotte, wat poppy-rock-achtige song is, met een licht zestiger jaren gehalte. Toch wel een aanstekelijke song.

De score voor de film is van John Debney, een oude rot in het scoren van komedies en animatiefilms.
De eerste track van Debney's score is Run Llama Run, wat een soort BigBand-achtige track is met een Zuid-Amerikaans tintje. Het is een vlotte track, waarbij ook de stemmen van de muzikanten voorbij komen.
Dan volgt met 'A New Hope' een van de fraaiste tracks van de score, die eigenlijk veel te kort is. Dit is een prachtige, rustige, melodieuze track, waarin de violen de hoofdrol spelen. De melodie laat een fraai thema tevoorschijn komen, dat nog weer terugkomt.
'Beware the Groove' is de langste track van het album en heeft een vrij hoog comedy-gehalte. Er zitten fraaie gedeelten in de track, maar het comedy-gehalte overheerst nogal en dat maakt de muziek er niet aantrekkelijker op.
Spannende muziek heeft Debney ook gecomponeerd en is volop te horen in het vol orkestrale, wat grillige geweld van 'The Jungle Rescues', met af en toe kleine hints naar Jaws van John Williams.
De fraaie en rustige symfonische klanken komen terug in 'Pasha's Homecoming'. Met violen, hobo, dwarsfluit en gitaarklanken weeft Debney hier een fraai muziekpalet op de heerlijke themamelodie, die we eerder ook al hoorden. Dit is de eerste helft van deze track, die in de tweede helft 'The Blue Plate Special' heet. Daarin komen de comedy-klanken weer terug, die een tamelijk hoog slap-stick-gehalte hebben, gecombineerd met wat spanningseffecten en wat zeurderige ontspanningsmomenten.
Deze komediemuziek loopt door in het eerste deel van de laatste track 'The Great Battle', die regelmatig ook spannende muziek laat horen tussen de komedieklanken door. Maar ja, de titel van dit trackdeel zegt al genoeg. Pas de laatste pakweg anderhalve minuut komt het trackdeel 'Friends Forever' voor het voetlicht en dat is eigenlijk veel te laat, want dan heb je jezelf al door bijna vier minuten comedymuziek, afgewisseld met spanningsmomenten moeten worstelen. Dat valt nog niet mee, maar die laatste ruime minuut maakt weer wat goed, want hier komt weer de bijzonder fraaie en harmonische muziek tevoorschijn die heerlijk wegluistert. Alleen duurt het nu maar kort, waardoor deze track als afsluiter toch wat karig overkomt.

Kortom, met The Emperor's New Groove heeft John Debney een score gecomponeerd met drie gezichten. Enerzijds de comedymuziek, anderzijds de spanningsmuziek en beide spreken nauwelijks aan. Als derde stijl is er dan de bijzonder fraaie tegenhanger in de prachtige harmonische klanken van het melodieuze thema van de film. Vooral die laatste maakt deze score toch nog tot een beluisterbaar geheel met een waardering van 67 punten. De songs vallen nog niet mee, tenzij je natuurlijk een fan van Sting bent, en leveren een waardering op van 60 punten. Dat brengt het geheel van songs en score op dit album tot een waardering van 63 uit 100 punten.

其他版本 The Emperor's New Groove (2000):

Emperor's New Groove, The (2000)

收藏的原声带: Animation

Pinocchio (1992)
Toward the Terra (2003)
Letzte Einhorn, Das (1982)
Meet the Robinsons (2007)
Gunwolf (2013)
Azur et Asmar (2006)
Chicken Little (2005)
Farewell to Space Battleship Yamato: In the Name of Love (1978)
Jetsons: The Movie / Jonny's Golden Quest (1995)
Magic Pudding, The (2001)

收藏的原声带: Disney

Cinderella (2005)
Cinderella (1996)
Island at the Top of the World, The (2012)
Hunchback of Notre Dame, The (1996)
Hercules (1997)
Mulan (1998)
Winnie the Pooh and the Honey Tree (1964)
Pinocchio (1992)
Mulan II (2005)
Gnomeo and Juliet (2011)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多