Laws of Attraction


La-La Land Records (826924101926)
电影 | 发布日期: 11/05/2004 | 格式: CD
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.MaybeDana Glover4:01
2.When Sick, Is It Tea You WantTemple House2:26
3.Main Title3:31
4.Meet Mr. Rafferty1:36
5.Chinatown2:18
6.Ambush0:45
7.A Kiss In The Rain1:35
8.Daniel In The Limelight2:01
9.Thorne And Serena0:43
10.A Trip To Ireland0:56
11.Idyll1:54
12.Caravan Romance1:22
13.The Castle1:29
14.An Irish Tale2:31
15.Man About The House2:07
16.Audrey's Ring1:28
17.Daniel Asleep2:29
18.Daniel In The Doorway2:14
19.Love At Last3:29
20.Coda2:14
 41:09
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Laws of Attraction - 08/10 - 评论 Mitchell Tijsen, 提交于 (荷兰人)
Komedie films, altijd aangename films om naar te kijken.
Of er nu goeie acteurs inzitten of er een goeie regisseur in de regisseursstoel zit is natuurlijk erg belangrijk, iets anders wat erg belangrijk is is de componist. Want wat voor sfeer geef je een komediefilm nou? Animatiefilms en komediefilms lijken mij erg moeilijk te componeren. Hans Zimmer liet ons zien dat hij heel goed overweg kan met zowel animatie en komedie (The Holiday) maar wat doet Ed Shearmur nu met deze score?

Edward Shearmur is een componistennaam die niet iedereen kent, en dat terwijl ik zijn werk vaak groots vind. Hij heeft grote filmprojecten gehad zoals Johnny English, waar hij een prachtig James Bond-achtig Theme uit de kast toverde maar dus ook kleinere projecten zoals Laws of Attraction. En deze komedie film heeft iets leuks over zich heen, een leuk en goed gecomponeerd hoofdthema en een goeie Cast. En over de 1ste ben ik heel tevreden (de muziek), Shearmur zat duidelijk goed in zijn vel toen hij deze score schreef want veel drama kan je er niet in vinden. Ook de film is een topper om te kijken met Brosnan. Een leuke film, en daarbij hoort natuurlijk leuke muziek. Ik ken Shearmur ook van Reign of Fire en van de Sky Captain film met Jude Law. Maar dit project was iets totaal anders, en wat Shearmur hier heeft gedaan is gewoon echt super goed.

De filmmuziek maakt de film gewoon iets leuker, er zijn een paar tracks die gewoontjes zijn maar ook een paar tracks die er echt uitspringen. Zo zijn de Main Titles geweldig met dat leuke hoofdthema van de film. Track 5 heeft ook wel wat speciaals over zich heen, een leuk chinees tintje met rond de 1:42 minuten een leuk snel tintje met strijkers, een piano en de klarinet. Leuke combinatie die goed in mijn oren klinkt. Soms hoor je in bepaalde tracks de hoofdthema weer terug, en dat thema ondersteunt de film erg goed naar mijn mening.

Main Titles,
Toch even een apart kopje voor deze opening van de film.
Natuurlijk is het niet de opening van de score, dat zijn 2 tracks die me juist niet goed in de oren klinken. De opening begint heel mooi met het hoofdthema gespeeld op verschillende instrumenten, de xylofoon komt hier ook nog even bij kijken. Het beste nummer van deze soundtrack is echt dit nummer. In de film valt het me gelijk ook op hoe bepalend de muziek is. Ik weet zeker dat Hans Zimmer of John Powell dit ook goed hadden gekund, maar wat Shearmur heeft gedaan is er zijn eigen draai aan gegeven. Met leuke instrumenten als bijvoorbeeld klarinetten, een piano en soms wat rustige strijkers er tussen door. Dit is geen score met een spetterend hoofdthema, maar dat hoeft ook helemaal niet. Deze film had een speels thema nodig met de nodige variatie, een theme wat je in de loop van de film zeker nog een paar keer terug kan laten komen. En gelukkig dat Shearmur dan ook zo’n thema componeerde en het thema keerde inderdaad verschillende keren terug. En dat was leuk om te horen.

Love at last,
Het begin is zo Chinees en zo mooi en vredevol dat het me doet denken aan de Kung Fu Panda score van Zimmer en Powell. Daarna hoor je weer de leuke deuntjes van Shearmur, allemaal heel rustig uitgevoerd door het orkest. Rond de 1:25 minuten hoor je een zachte piano op de achtergrond die langzaam naar de voorgrond treed. Rond de 1:47 voegen de strijkers zich toe aan het orkest en vormt het een leuk geheel. Deze 2 tracks (opening en einde) vind ik de mooiste tracks van de soundtrack. Vooral ook omdat ze zo origineel zijn gecomponeerd door Shearmur. Van mij mag Shearmur vaker zo’n project als deze aanpakken want hij heeft ons laten zien dat hij wel degelijk om kan gaan met actiefilms maar dus ook met een tikkeltje komedie erbij.

Een cijfer geven is altijd moeilijk, de ene keer gaat het me alleen wat makkelijker af dan de andere keer. Gelukkig dat het bij deze score niet moeilijk is. Mede door het leuke hoofdthema wat je de gehele film hoort een verdiende 8. The Holiday is mooi, maar Laws of Attraction is een score die zeker niet mag ontbreken als je het hebt over komedie scores!
Laws of Attraction - 07/10 - 评论 Tom Daish, 提交于 (英语)
Laws of Attraction is one of those albums that's been floating around my desk for a not inconsiderable time. On the plus side, it is composed by Edward Shearmur whose work I always look forward to, but every time I pick it up, it's 'hmmmm, another romantic comedy score, can I really be bothered? Well, it is Ed Shearmur... Sky Captain it is...' Laws of Attraction stars Pierce Brosnan and Julianne Moore in another of Brosnan's between Bond duds - one review describes it as 'like watching a couple of chimps square off for a game of chess' although, if I'm honest, I'd pay real money to watch chimps play chess. If Shearmur doesn't do much to buck the genre conventions here, he does - as usual - produce music that is plentifully tuneful and constantly engaging.

The album rather neatly divides into two halves. The first is dominated by the main theme introduced, unsurprisingly, in the Main Title. It puts to mind a jazzy version of his trancey theme to K-Pax - kind of Rachel Portman vs. Ed Shearmur (as the pop chart writers would have it). However, the melody is put through its paces and, impressively, Shearmur makes each style and tone seem just right, although the upbeat style of the opening is the most toe tapping. At around the halfway point, the variations are perhaps wearing a little thin (although, let's face it, romantic comedy scores hardly give wide opportunities for composers to dive off in radical new directions) and a timely change of mode occurs with A Trip to Ireland; out come the fiddles, Uillean Pipes and Whistles for a bit of Celtic fiddling. These passages are perhaps a little more cliché than the earlier material, but remain appealing and the main theme works surprisingly well as a rollocking fiddle tune.

Laws of Attraction was never likely to go down as one of Shearmur's greatest musical achievements, there simply isn't the scope. That the film is rather screwball comedy and the drama fairly insubstantial, it's a miracle that the score is as engaging as it is. Having such a fine main theme which is then put through so many witty and inventive variations is a bonus and even in the mildly romantic moments, Shearmur never lays it on too thickly and maintains the light feel, resolutely refusing to allow things to become mawkish. At a touch over half an hour of score (the album is topped with a decent jazz ballad performed by Dana Glover and a little authentic blarny from Temple House), Laws of Attraction is just the perfect length for the material. Fans of the composer and of light, frothy scoring will find much to enjoy here. Fine fluff.
Laws of Attraction - 07/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De comedy Laws Of Attraction is van muziek voorzien door Edward Shearmur. En hij doet dit niet onverdienstelijk.
Edward Shearmur heeft de score eigenlijk opgedeeld in twee delen: track 3 tm 7 en track 8 tm 20 met elk een verschillende thematiek en stijl. In het tweede deel zijn er een paar tracks waarin het thema en de stijl van deel 1 terugkomt.
De score van deze film opent met het prachtige symfonische Maybe, gezongen door Dana Glover.
Het verschil met track 2 is groot. Dit is een track in de beste Ierse country-music traditie. Ook in een paar andere tracks komen die Ierse invloeden voorbij.
Vanaf track 3 begin Shearmur met een soort licht jazzy thema. Het is een wat saai thema dat ook in een paar tracks van deel 2 terugkomt. De begeleiding bij deze tracks is wel typerend voor comedy muziek: wat sneller, meer staccato, meer kort aangeslagen vioolklanken in plaats van mooie glijdende klanken. Samen met het saaie thema spreekt dit gedeelte van de score mij niet aan.
Dat is heel anders met het tweede deel van de score: het romantische deel. Dit begint bij de mooie track 8 (Daniel In The Limelight) en loopt via het intermezzo van 'Thorne And Serena' met de thematiek van deel 1, naar 'A Trip To Ireland' en 'Idylle'. In beide tracks (uiteraard) weer de nodige Ierse Folk.
Vanaf de tweede helft van 'Idylle' gaat Shearmur op de romantische toer. En ook in dit tweede deel van de score komen steeds weer die Ierse folk-klanken voorbij.
Het thema van dit tweede deel is veel melodieuzer en mooier dan het saaie thema uit het eerste deel. Dit melodieuze thema wordt regelmatig prachtig gebracht met mooie hobo-, klarinet- en vioolpartijen. En ook de harp komt op een mooie manier voorbij. Jammer dat een paar tracks nog weer de stijl van deel 1 hebben.

In mijn beoordeling zijn er 8 tracks die bij mij niet in de smaak vallen. De overige 12 tracks doen dat juist wel en vind ik erg mooi. Die halen de waardering flink omhoog, waardoor ik als geheel toch op een dikke 7 uitkom.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多