The Game


Londen Records US (0028945855622)
Londen Records Germany (0028945855622)
电影 | 发布: 1997 | 格式: CD
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Happy Birthday, Nicholas3:00
2.Consumer Recreation Services3:09
3.Harlequin Clown4:28
4.House of Pain5:07
5.Van Orton Mansion2:00
6.Congratulations on Choosing C.R.S.5:56
7.Room 2773:34
8.Illegal Surveillance2:59
9.Reckless Endangerment6:46
10.Attempted Murder5:55
11.Mausoleum3:55
12.Tung Hoy4:34
13.Pulling Back the Curtain4:42
14.White Rabbit (song)2:50
 58:55
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Game - 03/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
The Game is een intrigerende film van David Fincher en gaat over een rijke man die alles al heeft en juist daarom maar uitgenodigd wordt door z'n broer om deel te nemen aan een spel. Hij stemt daarmee in en bezoekt het bedrijf die het spel organiseert. De volgende dag wil hij er toch maar vanaf zien en wil zich uit laten schrijven en gaat naar hetzelfde adres, maar het bedrijf is spoorloos verdwenen en aan het spel is niet meer te ontkomen. Dan raakt de man verzeild in een reeks gebeurtenissen die hij nooit had kunnen vermoeden en die toch ergens 'georganiseerd' moeten zijn. Hij heeft zelfs zijn eigen leven en dat van anderen niet meer in de hand, zo lijkt het...
Als je alle niet te organiseren toevalligheden in de film even opzij zet, dan is dit een geweldige thriller om naar te kijken. Je wordt voordurend op het verkeerde been gezet en je weet steeds niet precies hoe het nou in elkaar zit. Niets is wat het lijkt en dat maakt de film juist zo intrigerend. Een echte aanrader!

De score is van niemand minder dan Howard Shore. Voor The Game heeft hij een bijzonder effectieve score neergezet. De score verklankt eigenlijk wat de hoofdrolspeler meemaakt of juist doormaakt. Het ongrijpbare, onbereikbare, onstuurbare laat Shore via klanken meebeleven, waarbij vooral de piano met ijle tonen een belangrijke component is. De muziek is erg minimalistisch en niet melodieus. De muziek kent daarentegen ook weinig schrikeffecten of grootschalige dissonante orkestklanken. De muziek is eigenlijk vooral afwezig en vooral in de verte hoorbaar. In de film werkt dat perfect. Dus als score voor de film is het zeer geslaagde muziek. Maar als muziek om naar te luisteren moet het wel een beetje je smaak zijn.
Ik recenseer en beoordeel vooral op beluisterbaarheid en naar mijn eigen smaak. En dan is de score voor The Game een stuk minder. Dan gaat de minimalistische, ijle stijl flink tegenstaan. De enkele keer dat Shore iets steviger uitpakt verandert daar niets aan. De muziek blijft vervreemdend werken, precies zoals ook de film dat doet. De klanken zijn afstandelijk en roepen een soort duisternis op van ongrijpbaarheid, die mij niet aanspreekt.

Kortom, voor The Game heeft Howard Shore een perfecte thrillerscore geschreven, die ik eigenlijk met een 9 of een 10 zou moeten waarderen. Maar ik beoordeel op prettige beluisterbaarheid en dan kom ik niet verder dan 32 uit 100. De kilheid en afstandelijkheid spreken me niet aan.
The Game - 08/10 - 评论 Arvid Fossen, 提交于 (荷兰人)
In The Game krijgt de miljonair Nicolas Van Orten (Michael Douglas) een wel heel eigenaardig verjaardagsgeschenk, een spel op ware grote, een samenzwering waar hij niet dreigt uit te geraken. The Game moet je gezien hebben, het hele verhaal en vooral de ontknoping is werkelijk subliem. Howard Shore componeerde een van de voortreffelijkste suspense scores die ik tot nu toe kende. Een onzeker en duister thema voor piano en strijkers houdt je vast in een voortdurende spanning. Uit gelijkaardig werk van Howard Shore, zoals Crash, The Yards en eXistenZ behoort The Game tot een van mijn favorieten.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多