Frankenstein
Mary Sheley's Frankenstein


Epic Soundtrax US (0074646663127)
Epic Soundtrax Austria (5099747798726)
电影 | 发布: 1994 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.To Think Of A Story3:29
2.What's Out There2:51
3.There's An Answer4:37
4.I Won't If You Won't2:00
5.A Perilous Direction3:21
6.A Risk Worth Taking3:22
7.Victor Begins0:54
8.Even If You Die2:16
9.The Creation2:02
10.Evil Stitched To Evil4:46
11.The Escape1:49
12.The Reunion0:48
13.The Journal1:04
14.Friendless2:11
15.William!2:46
16.Death Of Justine/Sea Of Ice3:57
17.Yes I Speak5:39
18.God Forgive Me0:59
19.Please Wait3:21
20.The Honeymoon1:19
21.The Wedding Night2:08
22.Elizabeth4:14
23.She's Beautiful3:37
24.He Was My Father6:10
 69:40
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Frankenstein - 08/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De film is gebaseerd op het beroemde boek Frankenstein van Mary Shelly, dat al in 1818 werd gepubliceerd en verschillende malen is verfilmd, met daarnaast tientallen afgeleide films gerelateerd aan het monster of Frankenstein zelf. In 1994 zat Kenneth Branagh op de regisseursstoel en speelde zelf ook een van de hoofdrollen. Hij bleef heel dicht bij het verhaal van het boek.
Victor Frankenstein is een begaafde student die na de dood van z'n moeder zweert om een manier te vinden om de dood te verslaan en op de universiteit gaat hij aan de slag, maar wordt gewaarschuwd door een van de professoren dat hij gevaarlijk bezig is. Toch zet hij door en stelt uit allerlei lichaamsdelen die hij opduikelt een lichaam samen. Als hij probeert om dat lichaam tot leven te wekken, lukt dat ook nog, maar de schrik slaat Viktor om het hart als hij ziet wat het geworden is. Dan ontsnapt het monster, met alle gevolgen vandien...

Met een film van Kenneth Branagh is de score vrijwel zeker van de hand van Patrick Doyle. Dus ook in dit geval. Sterker nog, Doyle speelde in de film nog een klein rolletje mee als dirigent van het Ballroom orkestje. (Net zoals Howard Shore dat later zou doen in Peter Jackson's King Kong. Spijtig voor Shore was toen wel dat zijn score werd afgewezen en naar James Newton Howard ging, maar hij wel die dirigent bleef...)
Een jaar eerder had Doyle al de score gecomponeerd voor de horrorfilm Needful Things, waarin hij een deel van de score een behoorlijke gothic klank meegaf, met volle orkestraties en grootse koorklanken. Alleen melodieus bleef die score toch wat onder de maat, hoewel voor een horrorfilm dit toch wel erg toegankelijke muziek was.

Ook voor Frankenstein heeft Doyle weer een score gecomponeerd met een stevige gothic kleuring. Ook nu weer veel grootschalige orkestraties. Maar deze keer pakt het beter uit dan bij Needful Things. Eerder had Doyle ook al de score voor Dead Again geschreven en deze drie scores zijn in feite de meest donker gekleurde uit Doyle's cariere, alle drie uit het begin van de negentiger jaren van de vorige eeuw. En het moet gezegd: Frankenstein is van die drie zeker de beste en fraaiste score.

Met grootschalige orkestraties en heftige percussie, samen met voor een horrorfilm vaak prachtige melodieen heeft Doyle er een goed beluisterbare score van gemaakt. De meer romantische klanken waarvan Doyle bekend is, heeft hij voor deze film opgepompt tot vaak ware bombastische muziek die soms gewoon uit de luidsprekers knalt en tegelijk heerlijk blijft klinken. Toch blijft het een horrorthriller en geeft Doyle de muziek de nodige donkerheid mee en zijn dan ook zeker niet alle tracks even toegankelijk. Toch weet Doyle er in die donkerheid van klankkleur vaak weer een draai aan te geven die de muziek gewoonweg prettig in het gehoor laat liggen, met als een van de bombastische hoogtepunten de track 'The Creation'.
Zeker niet alle tracks zijn even fraai. Er zitten een redelijk aantal tracks tussen die net even te onheilspellend klinken of te chaotisch zijn om aangenaam te blijven. Toch worden die meestal weer afgewisseld met prettiger klinkende tracks, die dat weer goedmaken.

Tussen alle massieve klanken weet Doyle ook steeds weer rustpunten toe te voegen. Rustpunten die zijn gelardeerd met kalme en aangename klanken, soms met het fraaie liefdesthema van de film. Dat prachtige thema hoor je in volle glorie in 'The Wedding Night', maar komt ook in een aantal andere tracks terug, soms als rustig intermezzo, soms als melodielijn met zware orkestrale heftigheid. Vooral tracks die op dit mooie thema zijn gebaseerd klinken erg aangenaam en tillen de hele score daarmee naar een hoger niveau.
Naast dit mooie thema is er nog een ander thema dat ook regelmatig terugkeert, maar dit thema voor het monster is veel tragischer getoonset en komt vaker terug via koperblazers.
Wanneer Doyle muziek tracks componeert waarin de beklemming of de obsessie in de film verklankt moet worden doet hij dat door de muziek een hoog tempo te geven, met veel percussie en pulserende strijkers. Daardoor krijgen die tracks een vaart en stuwen ze de score en daarmee de film naar een gevoel van hoge urgentie en spanning. En dat voel je ook als je de score beluistert, want veel tracks hebben dat hoge tempo. Zelfs wanneer een track rustig en relatief ontspannen begint, weet Doyle de spanning toch weer op te voeren en de muziek verklankt dan ook heel goed het verhaal van de film. Vooral als naar het einde van zo'n track dan ook nog de muzikale impact wordt opgevoerd en soms ook het tempo, dan wordt je als luisteraar meegezogen met de muziek tot aan de climax van zo'n track toe.

Patrick Doyle heeft voor nota bene een horrorfilm een grootse score gecomponeerd. En het was helemaal 'af' geweest als de volle klank van de muziek nog voller had geklonken met een groot koor. Misschien helaas heeft Doyle daar niet voor gekozen. In ieder geval is de muziek ruimschoots bombastisch, en heeft Doyle een fraaie gothic score gecomponeerd. Want deze bombastische stijl van componeren, samen met de romantisch getinte melodieen waarin Doyle een grootmeester is, maken de score tot een voor een horrorscore bijzonder aangename, donker gekleurde bombastische score. En dat meer dan een uur lang.
De waardering is dan ook hoog, 84 uit 100 punten.
Frankenstein - 10/10 - 评论 Chris R., 提交于 (英语)
This is what may be the pinnacle of Doyle's lyrical style in a score that is a once so monumentally gothic and powerful, to light, romantic, and tragic. The score opens up with To Think of A Story which doesn't really give us so much an introduction to a theme so much as it sets the mood for the rest of the score. Settled in much after that is the romantic theme for both Victor and Elizabeth, which while chromatic in motion, is one of the highlights if the score. Written before the film began, the theme when presented is played on strings in the cue The Wedding Night which is one of the most beautiful pieces of music I have ever heard from Doyle. Though the theme plays both before and after, this cue is the most developed of them. The shame is that when it plays again it is in a disjointed form when he tries to bring her back to life. Now as for the creature, his theme is played on brass and horn, in such force that in a single listening can be a bit overwhelming at times. That coupled with the fact that this score has one of the wettest mixes I have ever heard, makes listening to it at full volume almost crazy. Which is a shame because if there is any fault it is that because of this mixing I am caught having to change the volume constantly between the soft romantic music and the gothic monstrosity that is this score. This is one of those listening experiences that one must listen to before they die. While the mixing with the sheep power of the gothic elements are great, they at times may become overwhelming to those unprepared for them. Much like the novels themselves this work of art is a masterpiece.
Frankenstein - 09/10 - 评论 Citizen Cancre, 提交于 (法国)
Patrick Doyle retrouve le réalisateur Kenneth Branagh pour une nouvelle adaptation de ce monstre sacré qu'est Frankenstein.

Shakespearien de formation, Branagh, probablement sous l'influence de Francis Ford Coppola (qui réalisa quelque chose de similaire pour Dracula deux ans auparavant et est ici au poste de producteur), livre une version plus tragique qu'horrifique dans ce film dur à fortes remontées théâtrales, gardant toutefois l'essence même de l'ouvrage dont il est tiré, là où les précédentes adaptations s'attardaient plus sur le côté monstre de la Créature que son côté maudit.

Dans cette optique, P. Doyle compose une musique très romantique couvrant l'intégralité du métrage (Doyle n'a jamais été avare en durée musicale). Il alterne avec brio les moments graves et légers, le tout mené par un thème mystérieux, alerte et désespéré. 'The Creation' et 'The Wedding Night' en sont l'exemple même.

En bref, une partition 100 % Doyle, à recommander vivement aux fans du compositeur britannique et de musique classique.
Frankenstein - 09/10 - 评论 stijn van hoof, 提交于 (荷兰人)
Patrick Doyle bewees ook met andere soundtracks (zoals het ook heel straffe donny brasco en zeker carlito's way) dat hij minstens de evenknie is van john williams en andere John Barry's in de wereld van de symfonische filmmuziek. In frankenstein zitten echte parels van thema's die op onnavolgbare wijze werden georchestreerd, en de sterke blazerssectie (niet alleen trps maar ook de hoorns, trombones en tuba's vlammen met momenten) maakt de sound ronduit indrukwekkend. Ik kan er in komen dat voor sommige mensen enkele delen te krachtig zijn en zo misschien de bovenhand nemen op de beelden van de film. Maar is dit te wijten aan de kracht van de muziek of eerder aan de relatieve zwakheid van het beeldmateriaal in sommige scene's?
Voor alle liefhebbers van filmmuziek à la robin hood prince of thieves, dances with wolves, enz en echte topper!
Frankenstein - 06/10 - 评论 Arvid Fossen, 提交于 (荷兰人)
Frankenstein, het verhaal is de meeste wel bekend. Victor Frankenstein creëert leven in zijn laboratorium. Dit akelige verhaal wordt begeleidt door Doyle's monsterlijke klanken: onheilspellende mysterieuze blazers, vaak te agressief. De overdaad waarmee deze blazers tekeer gaan bij "the creation" bijvoorbeeld is rondomuit belachelijk en door deze overscore verliest Doyle het gotische element dat deze scène moet uitstralen.
Op deze cd is het dan ook voornamelijk het prachtige lyrisch liefdesthema dat de aandacht trekt. Vertolkt door een strijkerensemble wordt dit thema zeer ingenieus ontwikkeld over verschillende tracks en komt in zijn volle glorie naar boven in "the wedding night".


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多