Genesis


Virgin Music (724386671202)
电影 | 发布: 2004 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Genesis2:33
2.Désir, mon beau désir1:39
3.L'amour des araignées2:58
4.Les hippocampes2:18
5.Les bulles de savon1:20
6.Le conteur1:55
7.L'armée des crabes1:28
8.Le fleuve rouge2:05
9.Désir, mon beau désir (version quatuor)1:37
10.Les inséparables1:08
11.La conquète des terres2:29
12.Les caméléons2:05
13.Les crabes violonistes2:01
14.Les embryons3:30
15.Le poisson pécheur2:28
16.La flèche du temps3:18
17.La pirogue2:57
18.La fanfare de la vie4:07
 41:55
# 跟踪   持续时间
DVD
1.Documentaire, Genesis côté musique, les coulisses de la création26:30
 26:30
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Genesis - 06/10 - 评论 Arvid Fossen, 提交于 (荷兰人)
Dit jaar hebben er al heel wat documentaires op de affiche in de bioscopen gestaan, waaronder Fahrenheit 9/11, Deep Blue enz. en de nieuwste is Genesis, een film van de makers van Microcosmos, Claude Nuridsany en Marie Perennou. Waar Microcosmos een film was die knappe close-ups en slow motions toonde van insecten, is de opzet van deze Genesis veel ruimer. Genesis gaat, zoals de titel zelf aan aangaf, over het ontstaan van het leven. In deze ruimere scope komen zowel de dieren als de natuur aan bod.

De muziek werd gecomponeerd door Bruno Coulais. Hij is vooral bekend geworden met zijn muziek voor Microcosmos uit 1996, waarvoor hij een jaar later de César prijs ontving voor beste muziek. Van dan af zien we zijn naam verschijnen bij grote Franse producties als Rivières Pourpres, Belphegor, Vidocq, Harrison’s Flowers, Don Juan, Himalaya en Le Peuple Migrateur.

De muziek die Bruno Coulais voor Genesis componeerde is toch wel speciaal te noemen. Al met het openingsnummer valt het chaotische thema voor piano op, met een strijkers begeleiding en synthesizer effecten. Verder is de hele score zeer sterk op solo instrumenten gebaseerd, gaande van piano, klavecimbel, viool, cello tot accordeon met telkens minimalistische ritmes, onder een orkestrale begeleiding van voornamelijk strijkers. Meest bijzondere is de percussie, die vaak nogal Afrikaans klinkt en een soort rituele functie geeft aan de beelden. Ook gebruikt hij een fanfare in sommige tracks, met een koor. Door de vele variatie aan de instrumentatie en sfeer wordt de score zowat een muzikaal patchwork. Het zijn de thema’s die zorgen voor de rode draad, waar meest naar voren le thème du désir komt dat enkele keren in de soundtrack terugkomt. De Genesis score doet soms denken aan Philip Glass’ score voor de documentaire Koyaanisqatsi, zeker in bepaalde de minimalistische thema’s, maar dan in de eigen stijl van Bruno Coulais. Genesis is totaal niet te vergelijken met de stijl van de epische orkestrale scores die doorgaans voor de grote documentaire films worden gecomponeerd, zoals bijvoorbeeld The Blue Planet van componist George Fenton.

Bij de cd zit ook een dvd, met een video van 26 minuten over het maken van de score. Het toont Bruno Coulais die vertelt hoe hij nauwgezet de beelden heeft bekeken, en sterk naar deze toe had gecomponeerd. Hij zit in de studio met de muzikanten waar de score systematisch laag per laag wordt opgenomen en opgebouwd. Interessant is te zien welke speciale instrumenten er allemaal werden gebruikt, waar zelfs de piano snaren onder handen worden genomen om een totaal nieuwe klank te verkrijgen.

Deze Genesis is een soundtrack die echt op de scènes van de film gemaakt is, en los van de film minder van zijn betekenis vrijgeeft. Aan originaliteit ontbreekt Genesis niks, alleen vind ik de muziek toch iets extra ‘inspirerend’ missen, zoals wel in een The Blue Planet van George Fenton of in Philip Glass’ muziek terug te vinden was.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多