Just Cause


Colosseum (4005939559625)
Varèse Sarabande (0030206559620)
电影 | 发布日期: 14/02/1995 | 格式: CD
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Main Titles1:36
2.Searching For Clues1:54
3.Bobby Earl In The Elevator1:19
4.That's Lauries Car2:22
5.Finding The Scimitar2:25
6.Bobby's Confession3:02
7.Ida Remembers3:04
8.Read The Signs2:49
9.Sullivan Phones2:10
10.The Execution3:43
11.Conviction Oveturned1:39
12.Phony Message1:58
13.Case Closed2:46
 30:46
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Just Cause - 07/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
Harvard professor Armstrong (Sean Connery) gaat naar Florida om te onderzoeken of Bobby Earl Ferguson, die in de dodencel zit, wel de moord heeft gepleegd waarvan hij beschuldigd wordt. Armstrong is een tegenstander van de doodstraf en probeert hem eruit te krijgen en gelooft dat de bekentenis van Ferguson afgedwongen was. Dat lijkt te kloppen als hij de detective spreekt die de ondervraging deed. Ferguson vertelt Armstrong dat de moord eigenlijk gepleegd is door iemand die ook voor andere moorden in dezelfde dodenrij zit. Hij ondervraagt deze Sullivan, die hem de plek van het wapen vertelt. En dat blijkt te kloppen, waardoor Armstrong uiteindelijk Ferguson uit de gevangenis krijgt. Niet veel later krijgt Armstrong een telefoontje van Sullivan. Dan blijkt de werkelijkheid heel anders te zijn dan Armstrong ooit had kunnen denken...

Just Cause is een regelrechte thriller, waarvoor James Newton Howard de muziek componeerde. Dat deed Howard met verve, want het is een bijzonder geladen score geworden. Dat Howard een erg goede componist is blijkt wel uit de manier waarop hij de spanning in de muziek brengt. Hij doet dat met volle orkestrale klanken en melodieën, waar veel anderen juist muziek weglaten of met eentonige melodieën komen.
De score opent met een mooie en rustige harmonische Main Titles. En prettige melodie op mooie orkestrale instrumentaties. Ook Searching for Clues is nog een rustige track, al neemt de spanning toe. Pas in de derde track zit je volop in de thrillerscore, die z'n spanning en geladenheid krijgt door de melodie die soms onder je huid kruipt. De orkestraties zijn vol en vloeiend en volop melodieus. Atonale klanken ontbreken vrijwel in de score, waardoor de muziek goed behapbaar blijft, al is het natuurlijk wel een thrillerscore, waardoor de muziek nou niet direkt warm aanvoelt.
Sommige tracks in de score zijn heftig, compleet met schrikeffecten en al en zware percussie doet ook een flinke duit in de zak. Toch spelen violen steeds de hoofdrol in de muziek, die ook de melodielijn brengen. Daardoor heeft de muziek een soort van valse lieflijkheid over zich, net zoals in de film. Schijn bedriegt immers...

De score kent een paar tracks met muziek die lekker wegluistert. De openingstrack Main Titles is daar een van, en ook Conviction Overturned en Case Closed zijn tracks die een grote mate van ontspanning kennen. Maar bij Case Closed zit er een flinke angel aan het einde van de track. Eerst luistert deze track heerlijk weg, met een licht geladen themamelodie, om in de laatste minuut compleet om te slaan naar een zeer heftig einde van de score, met zelfs een staand slot.

Kortom, James Newton Howard heeft met Just Cause getoond dat hij een meester is in het maken van thrillerscores met inhoud. De muziek is zeer geladen melodieus en op zich goed beluisterbaar, al blijft het natuurlijk spanningsmuziek, die niet bedoeld is om lekker achteroverleunend in de luie stoel te beluisteren. Maar de muziek 'pakt' wel. De score opent rustig, want er is immers nog niets aan de hand, en ook tussendoor zit er af en toe een rustig moment in de score. Om daarna des te spannender uit te pakken. Voor de film is de score zeer effectief, om te beluisteren is al veel lastiger, ook al is het voor een thrillerscore zeker wel goed te doen. De mooiere harmonische tracks trekken de score ook omhoog in de waardering, waardoor deze toch nog op 69 uit 100 komt.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多