Nowhere to Run


电影 | 发布日期: 04/04/2012 | 电影发行: 1993 | 格式: CD
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Main Title4:34
2.The Escape1:10
3.Billy's Death1:15
4.Sam Finds a Spot to Camp0:54
5.Sam Breaks in for Salt1:06
6.Father's Chest1:07
7.Billy's Car Put to Rest1:43
8.Sam Returns the Salt1:14
9.Cow Fight1:48
10.Clydie Meets Sam0:50
11.Sam Wakes Up the Next Morning (with guitar)1:34
12.Sam Watches Clydie0:53
13.Sam Works on the Motorcycle0:52
14.Barnburning3:16
15.Clydie Overhears Sam and Mookie1:12
16.Clydie Washes Her Horse1:00
17.Home Movies2:02
18.Valley of the Moon2:42
19.Bulldozers1:25
20.The Beating1:11
21.Love Scene3:09
22.Clydie Watches Sam and the Kids0:50
23.Clydie Learns About Sam0:49
24.Sam's Departure2:22
25.Mookie Listens to the Tape1:01
26.The Cop's Suspicions are Aroused1:58
27.Motorbike Chase2:01
28.Spooky Clothesline0:54
29.Hale Pays a Visit1:20
30.Lonnie is Knocked Out1:54
31.Sam Retaliates1:11
32.The Showdown2:19
33.The Resurrection0:51
34.Sam's Farewell4:01
35.End Titles2:56
 
Bonus Tracks
36.Main Title (Alt.)4:14
37.Sam Wakes Up the Next Morning (Without Guitar)1:35
38.End Titles (Short Alt.)0:43
 65:55
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Nowhere to Run - 07/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Amerikaanse actiefilm Nowhere to Run is geregisseerd door Robert Harmon (The Hitcher, They, Highwaymen), die zich na deze film vooral met tv-films bezig heeft gehouden. De film wordt onder Jean-Claude Van Damme fans als een van zijn beste beschouwd, maar is in de pers nogal mager ontvangen. Toch was de film redelijk succesvol in de bioscopen en heeft deze nu bijna een soort cult-status.
Het verhaal draait om Sam Gillen (Van Damme), die in de gevangenis zit vanwege een bankroof, waarbij z'n maat een bankmedewerker doodschoot, maar waarvan hij de schuld heeft gekregen. Een ontsnappingspoging lukt, maar z'n metgezel wordt daarbij gedood. Hij belandt op een boerderij, waar Clydie (Rosanna Arquette) als weduwe met twee kinderen woont. Dan blijkt die boerderij de inzet van een onderhandelingsdeal, die Clydie weigert te tekenen. Projectontwikkelaar Hale (Joss Ackland) wil echter koste wat kost de boerderij in bezit krijgen en stuurt mensen om Clydie onder druk te zetten, maar Sam mept hen van het erf. Hale laat zich echter niet zomaar afschepen en al helemaal niet als ze erachter komen dat Sam een ontsnapte gevangene is...

De muziek bij deze film is van Mark Isham die inmiddels een aantal malen met regisseur Harmon heeft samengewerkt. Hij heeft voor deze actiefilm een hoofdzakelijk orkestrale score gecomponeerd. Op dit album is vrijwel de hele score van Isham opgenomen, ook nog eens in filmvolgorde, dus dat is sowieso een pré.

Het album opent met een rustige, bijna ingetogen 'Main Title', waarin tussen de muziek door al de nodige dreiging doorklinkt. Toch is het eerste deel van deze track fraai, met een prettig tokkelende gitaar op underscore van strijkers. Halverwege echter begint de spanning al flink op te lopen. En die spannings- en actiemuziek loopt door in de track 'The Escape'. Maar de ingetogen gitaar komt in 'Billy's Death' weer prettig terug in een wat tragisch gekleurd arrangement, waarin overigens de nodige dreiging niet ontbreekt.
Die getokkelde gitaar is eigenlijk een beetje een constante factor in de score, want in veel tracks komt dit instrument terug, wat een aangenaam aspect van de score is, hoewel ook de piano een paar keer in de plaats van die gitaar komt.

Voor een Van Damme actiefilm is de score erg ingetogen en deze film staat dan ook bekend als een van de wat serieuzere Van Damme films. Dat heeft Isham goed begrepen en hij houdt veel muziek dan ook kalm en met veel ingehouden underscore. Dat maakt de muziek soms wat saai, vooral wanneer de melodieën niet erg aanspreken of wanneer de muziek een lichte dreiging over zich heeft, maar zorgt ook voor een score die voor een actiefilm gemakkelijk beluisterbaar is.
Toch is ook de spanning regelmatig flink hoorbaar, zoals in tracks als 'Cow Fight', 'Bulldozers', 'Motorbike Chase' of 'The Showdown' waarin Isham flink uitpakt met stevige muziek. Vooral meer naar het einde van de score neemt die spanningsmuziek flink toe en tussen 'Motorbike Chase' en 'The Resurrection' zitten vrijwel alle tracks in die muzikale stijl, waarmee dit een deel van de score is die wat ongemakkelijker in het gehoor ligt.

Maar de score kent ook fraaie tracks met aangename melodieën en arrangementen, die met name betrekking hebben op de relatie tussen Sam en Clydie. Dan komt de tokkelende gitaar prettig naar de voorgrond, met een underscore van vooral strijkers. Toch blijven de arrangementen soms nog wat in de dreiging hangen en spreken dan wat minder aan.
In 'Home Movies' en ook in 'Valley of the Moon' wordt de gitaar vervangen door een piano en ook dat ligt prettig in het gehoor, ondanks de wat mineure setting.
Een van de mooiste tracks is het romantische 'Love Scene', waarin de gitaar prachtig met die strijkers samenwerkt, in een hoopvolle melodie en setting. Naderhand komen hier nog koperblazers bij, die er een echt prachtige track van maken.
Dit liefdesthema dat de koperblazers hier presenteren komt op een nog indrukwekkender manier terug in de fantastische track 'Sam's Farewell', dat daarmee veruit de mooiste track van dit album en van de score is. De prachtige melodie wordt hierin gepresenteerd met piano, strijkers, koperblazers en pauken, die er een geweldige luisterervaring van maken, zelfs tot een van Isham's fraaiste tracks aller tijden!

De 'End Titles' laten het hoofdthema horen en dat is een thema dat het toch net niet helemaal is. Na een minuut wordt de orkestrale kleuring aangenamer en na nog een minuut komt de tokkelende gitaar meer naar de voorgrond en wordt de muziek toch nog fraai.
Daarna volgen nog een drietal bonustracks met alternatieve versies van eerdere tracks. De alternatieve 'Main Title Bonus' is een veel donkerder en dreigender versie dan de track die in de film gekomen is en duidelijk minder aangenaam. Bij de tweede bonustrack is de tokkelende gitaar weggelaten en dat maakt de muziek toch wat saaier. De laatste track van het album is een korte, maar wel fraaie versie van de 'End Titles'.

Kortom, met zijn score voor de Jean-Claude Van Damme actiefilm Nowhere to Run heeft Mark Isham een voor zo'n actiefilm best prettige score gecomponeerd. De muziek bevat veel ingetogen tracks, waarin de getokkelde gitaar de hoofdrol speelt, vaak op een underscore van strijkers. De melodieën spreken lang niet altijd aan, maar door de prettige ingetogen arrangementen van een aantal tracks ligt een behoorlijk deel van de muziek toch best aangenaam in het gehoor. De melodie en het arrangement dat Isham voor het liefdesthema componeerde voor deze score slaat echter alles. Wat een prachtig thema en geweldig gearrangeerd. Met piano, strijkers, koperblazers en pauken in een heerlijk harmonische en hoopvolle setting is dit een thema om steeds opnieuw te beluisteren, vooral in de track 'Sam's Farewell'. Alleen deze track levert al extra punten op, waardoor de waardering op een mooie 73 uit 100 punten komt, wat voor een actiescore best hoog is.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多