Auto Focus


Sanctuary Records (5050159016327)
电影 | 发布: 2003 | 电影发行: 2002 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.SnapBuster Poindexter2:48
2.Jazz Club Angelo Badalamenti2:25
3.Psychotic ReactionCount Five3:03
4.Yes I´m ReadyBarbara Mason3:06
5.HelplessThe Four Tops2:41
6.PsychoThe Sonics2:16
7.I Got a Line on YouSpirit2:48
8.(I´m a) Girl WatcherThe O´Kaysions2:37
9.Real Gone LoverThe Reverend Horton Heat and Beth Garner3:06
10.Give It What You GotBT Express3:53
11.It Ain´t The Meat (It´s The Motion)King Cotton & His Can Cutters featuring Donnie Gerrard2:46
12.Feelin´Down Angelo Badalamenti3:17
13.If I Were a CarpenterTree Adams2:25
14.Movin´Brass Construction3:49
15.A Song for Bob CraneClem Snide2:16
16.Snap (instrumental) Angelo Badalamenti4:49
 48:04
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Auto Focus - 06/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De film Auto Focus is een biopic over het leven van Bob Crane, een Hollywood acteur die het niet gelukt is om te slagen in het leven. Hij had succes in de tv-serie Hogan's Heroes, maar toen de serie stopte kon hij z'n draai niet vinden en zakte af naar de filmmarkt voor sexvideo's, waar hij samen met z'n maatje John Henry Carpenter voor produceerde, totdat hij vermoord werd...

De soundtrack bevat een groot aantal songs uit de film, hoewel zeker niet allemaal. Het zijn vrijwel allemaal songs met een hoog jaren '60 of '70 gehalte. De pop- en rocksongs klinken daarmee nogal gedateerd. De stijl van de songs varieert nogal, maar appelleren wel enigszins aan het verhaal van de film.
Er zitten songs bij die wat meer jazzy zijn, zoals 'Yes, I'm ready', of funky, zoals 'Give it what you got'. Veel songs zitten echter in het wat softere popgenre van de zestiger jaren, met The Four Tops, King Cotton en Tree Adams.
Zeker niet alle songs zijn even fraai, maar overwegend zijn ze prima te pruimen. Er zitten echter geen uitschieters tussen, niet naar boven, maar ook niet naar beneden.
De openingssong van deze soundtrack is toepasselijk getiteld 'Snap' en is geschreven door regisseur Paul Schrader en Badalamenti samen, waarbij Buster Poindexter (ofwel David Johansen) de wat rauwe vertolker van de songtekst is. Dit is een meer jazzy song met een hoog big-band gehalte.

Dan bevat het album ook nog drie instrumentale tracks van de score van Angelo Badalamenti.
De eerste track is getiteld 'Jazz Club' en die titel doet de muziek eer aan, want het is een volwaardige jazz track. Moet je wel van houden.
Na negen songs volgt de tweede track van Badalamenti, 'Feelin' Down'. Een mooie rustige, wat traag voortkabbelende track. Met houtblazers in de lead, lichte gitaarklanken en percussie is dit een erg fraaie track. Alleen misstaat de muziek een beetje tussen alle songs.
De afsluitende track is identiek getiteld als de openingssong en is dan ook de instrumentale versie hiervan. Het is echte vlotte big-band muziek, met vooral blazers en jazzy percussie, waarbij een saxofoon een rol speelt, terwijl trompetten de hoofdrol spelen.

Daarmee is dit soundtrackalbum toch wat een allegaartje geworden met een hoog zestiger jaren gehalte, met songs in veel pop-achtige stijlen en een paar score-tracks. De fraaiste track van het album is een van de score van Badalamenti, 'Feelin' Down', maar deze past niet goed bij de sfeer van het album en is daarmee toch wat een buitenbeentje. Wel een fraai buitenbeentje en reden om eens naar de score te gaan zoeken.
De waardering voor dit overwegende songalbum is 63 uit 100 punten.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多