The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1


Atlantic US (0075678826207)
电影 | 发布日期: 08/11/2011 | 电影发行: 2011 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.EndtapesThe Joy Formidable4:09
2.Love Will Take YouAngus & Julia Stone4:30
3.It Will RainBruno Mars4:17
4.Turning PageSleeping At Last4:15
5.From Now OnThe Features3:21
6.A Thousand YearsChristina Perri4:45
7.NeighborsTheophilus London3:55
8.I Didn't Mean ItThe Belle Brigade3:32
9.Sister Rosetta (2011 Version)Noisettes2:57
10.Northern LightsCider Sky3:49
11.Flightless Bird, American Mouth (Wedding Version)Iron & Wine4:27
12.Requiem On WaterImperial Mammoth2:23
13.ColdAqualung & Lucy Schwartz3:40
14.LloveraMia Maestro5:12
15.Love Death Birth Carter Burwell6:03
 61:15
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 - 08/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Amerikaanse film The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 is het vierde deel uit de Twilight Saga filmserie over vampiers. De film is geregisseerd door Bill Condon (Kinsey, Mr Holmes, The Good Liar), die ook Breaking Dawn Part 2 zou regisseren. Voor beide films kreeg hij een nominatie voor een Raspberry award als slechtste regisseur (die hij voor het tweede deel ook won). De film is gebaseerd op de boekenreeks van Stephanie Meyer. De film is door de critici slecht ontvangen, maar was een groot succes in de bioscopen.
Het verhaal draait om Bella, die als menselijke vrouw gaat trouwen met vampier Edward Cullen, wat ze ook aan weerwolf Jacob Black vertelt. Vervolgens raakt Bella zwanger op haar huwelijksreis, waarvan Jacob haar al vertelde dat dit wel eens haar dood kon worden. Ze blijkt zwanger van een snel groeiende vampier-baby, die een grote impact blijkt te hebben op haar gezondheid...

Van de film is zowel een soundtrack-album met songs als een album met de instrumentale score van Carter Burwell uitgebracht. Een recensie van dat album vind je hier: The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1. Op het soundtrack-album is alleen de laatste track van de score van Burwell en dat is wel wat karig.
Deze recensie gaat over dit soundtrack-album.

Waar de soundtrack-albums van de vorige film-edities wat aan de kant van de Indie-pop zaten, met soms wat schurende songs, zijn de filmmakers er in dit vierde deel vanaf gestapt en zijn een wat meer poppy-romantiek-kant opgegaan, met vooral songs die wat smeuïger in het gehoor liggen.

Het album opent met de song 'Endtapes', gezongen door de Britse band The Joy Formidable, een heel aardige melodie, die stevig wordt neergezet met elektrische gitaren en percussie, met een mooi britpop geluid. De tweede song is een rustige en aangename ballad, met prettige ingetogen begeleiding en een mooie harmonyzang van Angus en Julia.
De song 'It will Rain' van Bruno Mars is een fraaie rockballad, met een prettige sound en een mooie deels synthesizer begeleiding. De wat ruige stem van Mars klinkt erg goed in deze song.

Met 'Turning Page' zingt Sleeping at Last een rustige ballad, die speciaal voor de film is geschreven, met een mooie begeleiding en wat aparte zang van Ryan O'Neal. Een fraaie song.
Dat geldt veel minder voor de song 'From Now On', die sterk up-tempo is en een behoorlijk britpop-gehalte heeft, maar de melodie is wat mager en het herhalende element stoort een beetje.
Christina Perri maakt dan weer veel goed met haar prachtige song 'A Thousand Years'. Met een erg mooie melodie en heerlijke begeleiding van raspende gitaar en rustige percussie, mede begeleid door een aangename altviool en haar mooie stem is dit zonder meer een van de mooiste songs van dit overwegend prettige soundtrack-album.

'Neighbors' is een rapsong van Theophilus London in een redelijk melodieuze songuitvoering. Toch blijft de song de sfeer van een rapsong houden en daar moet je wel een beetje liefhebber van zijn.
De song van The Belle Brigade is een wat ruigere rocksong met een hoog indie-gehalte en een wat afwijkende song in het geheel van het album. De dame van het broer-zus-duo zingt met een wat scherpe stem, terwijl de melodie nauwelijks aanspreekt. Een van de mindere songs op het album.
En dat laatste geldt ook voor de song 'Sister Rosetta' wat in deze 2011-versie een nogal ruige rocksong is met raggende gitaren en heftige drums. Niet fraai.

'Northern Lights' is weer een fraaie en redelijk rustige popsong met fraaie zangharmonieën van het duo Cider Sky en een mooie instrumentatie, die zelfs soms een wat magische klank heeft. Ook de prettige song van Iron & Wine heeft een hoog easy listening gehalte en soms een folk-achtige kleuring. De Amerikaanse Samuel Beam, die schuilgaat achter Iron & Wine, heeft er een wat dromerige song van gemaakt, die soms net even te dromerig is, waardoor het bijna zeurderig wordt.
Imperial Mammoth is een Amerikaans duo, die op een ingetogen manier zingt, ook weer met een wat folk-achtige kleuring, maar zeker niet zeurderig. Leonard Jackson en Laura Jane Scott zingen op een fraaie close harmony manier hun melodieuze song, die soms wat aan Simon & Garfunkel doet denken. Met alleen een getokkelde gitaar moeten ze het vooral van hun fraaie zang hebben.

'Cold' wordt gezongen door de mannelijke stem van Aqualung en de vrouwelijke stem van Lucy Schwartz. Het is een verhalend klinkende song, waarin de begeleiding van alleen een piano wat sober is. Soms is het bijna à capella, met een hoog close harmony gehalte. Toch spreekt de wat dromerige song niet helemaal aan.
De piano speelt ook een belangrijke rol in 'Llovera', gezongen door de Argentijnse Mía Maestro. De Spaanstalige tekst werkt als een soort lovesong met een melancholiek randje, die ook weer erg dromerig klinkt, maar wel op een fraaie manier en wat zwoel door de zangeres wordt gezongen.

De afsluitende track is van de score van Carter Burwell en het is een instrumentale track die goed bij de songs op het album past. Ook Burwell heeft met deze track 'Love Death Birth' een mooie ingetogen en wat dromerige sfeer neergezet. Waar Burwell in andere scores nogal eens op de minimalistische toer is, met beperkte melodieën en beperkte instrumentaties is dat hier niet zo. De muziek is prettig melodieus en ook de instrumentaties zijn mooi orkestraal neergezet. Het komt allemaal niet meeslepend over, maar het is zonder meer een fraaie track van de score.

Kortom, met dit soundtrack-album van The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 heb je een album in handen met een heel behoorlijk muzikaal gehalte aan songs en een instrumentale track van de score van Carter Burwell die goed in het geheel van het album past. Een flink deel van de tracks zijn stevige rockballads, die gemiddeld zeker fraai zijn. Ook staan er een flink aantal meer ingetogen, soms zelfs wat dromerige songs op het album, die heel aardig zijn. Een paar songs in het middendeel van het album pakken duidelijk minder fraai uit. Gemiddeld komt het album zo op een waardering van 76 uit 100 punten voor songs en scoretrack, wat voor een soundtrack-album met vooral songs best een hoge waardering is.

其他版本 The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011):

Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1, The (2011)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多