Sherlock Series 4: The Lying Detective


Silva Screen Records 09/01/2017 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Stopped Lying Down3:36
2.Too Heavy2:24
3.Window Deduction2:20
4.Anyone3:49
5.Favourite Room3:13
6.You Look Different4:23
7.No Charges2:31
8.Who I Want to Be2:42
9.In the Tower2:50
 27:48
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Sherlock Series 4: The Lying Detective - 06/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Britse tv-serie Sherlock, op basis van de verhalen van Sir Arthur Conan Doyle, begon in 2010, met drie afleveringen van speelfilmlengte. De serie is erg goed ontvangen en kreeg een vervolg in seizoen 2 en daarna seizoen 3. Vervolgens is een losse aflevering gemaakt met de titel Sherlock: The Abominable Bride. Inmiddels is het vierde seizoen vooralsnog het laatste, maar die is
wat minder goed ontvangen. De serie heeft vele prijzen gewonnen een ook de hoofdrollen van Benedict Cumberbatch en Martin Freeman als Holmes en Watson vallen goed in de smaak. De verhalen spelen zich niet af in de negentiende eeuw, maar in het hedendaagse Londen, hoewel maar een klein deel van de serie daar opgenomen is. Ook de vierde serie kent weer drie afleveringen, waarvan The Lying Detective de tweede is, na Sherlock Series 4: The Six Thatchers.
Het verhaal draait opnieuw om een aantal moorden. Bij de eerste is er een ondernemer die zijn collega's en dochter bij zich heeft geroepen. Hij vertelt dat hij een moord gaat plegen, maar dwingt vervolgens elke aanwezige, inclusief z'n dochter om een medicijn in te nemen waardoor ze alles weer vergeten. Maar de dochter weet zich kort iets te herinneren, wat ze snel opschrijft. Vervolgens gaat ze naar Holmes, die 's nachts verdoofd met haar door Londen dwaalt...

De muziek voor alle afleveringen van deze vierde serie is gecomponeerd door David Arnold en Michael Price. Van elke aflevering van deze vierde serie is een apart album uitgebracht met de muziek van de score, die in alle afleveringen min of meer dezelfde stijl en kleuring heeft meegekregen en hoofdzakelijk orkestraal is gecomponeerd. Daarbij is elke aflevering, waar nodig voor het verhaal, ook nog aangevuld met allerlei effecten en geluiden, vaak akoestisch, maar zeker ook elektronisch.

Het album van The Lying Detective opent met de fraaie track 'Stopped Lying Down', die begint met een vrouwenstem die een gedragen melodie zingt op een rustige underscore, maar wel in een licht dreigende setting. Vervolgens neemt een altviool de zang over en volgen best heel aardige harmonieën van rustig voortkabbelende strijkers, waarna aan het eind de vrouwenstem weer terugkomt.
In 'Too Heavy' neemt de spanning al flink toe, geïllustreerd door staccato strijkerklanken op scherpe underscore van violen. Maar halverwege wordt de track vlot en fraai orkestraal en neemt de dreiging af.
'Window Deduction' begint met pizzicato strijkers en een dulcimer, waarbij lepels op de snaren van een soort luit slaan, wat een iets snerpende percussieklank geeft als een xylofoon. Het is overigens best een heel aardige track.
Dat laatste geldt duidelijk veel minder voor de volgende tracks, te beginnen bij 'Anyone', wat vooral een spannende track is, met pompende lage blazers in de hoofdrol en een hoop behoorlijk creepy geluiden en klanken, die zo in een horrorfilm zouden passen. Ook 'Favourite Room' is hoofdzakelijk een spannende track, met veel effectmuziek en donkere en grimmige underscore. Zo zijn nog een aantal tracks vooral voorzien van spannende of zelfs horrorachtige muziek, met relatief weinig melodie, hooguit wat melodieuze motieven. Maar tussendoor komen dan ook wel weer fraaie stukjes voorbij met meer harmonieuze klanken of hooguit een lichte dreiging.

Eigenlijk pas bij de track 'Who I Want to Be' kom je weer de fraaiere muziek van de openingstrack tegen, waarbij ook de vrouwenstem terugkomt. De gedragen strijkers doen in een mooie harmonieuze melodie de rest, waardoor dit, samen met de openingstrack, de fraaiste van het album is.
Het album sluit af met de spannende track 'In the Tower', die aanvankelijk rustig begint, maar al snel aan spanning wint, om vanaf halverwege naar bijna creepy proporties uit te lopen. De track sluit af met een spannende climax van steeds luider spelende strijkers.

Kortom, de muziek voor de aflevering Sherlock: The Lying Detective van David Arnold en Michael Price past uitstekend bij de eerdere afleveringen uit de serie en is opnieuw behoorlijk gevarieerd. Een aantal tracks zijn erg fraai en gemiddeld is de score goed beluisterbaar, maar het middendeel van het album bevat toch vooral spannende tracks, waarbij regelmatig ook horrorachtige gedeelten passeren, die duidelijk niet erg prettig klinken. Zoals in elke Sherlock score ontbreekt ook de minimalistische muziek niet in gedeelten van sommige tracks, maar het aandeel daarvan is erg beperkt. Qua beluisterbaarheid komt deze aflevering duidelijk lager uit dan de vorige en krijgt een waardering van 64 uit 100 punten.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多