Deep Water


电影 | 发布: 2000 | 格式: CD
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Main Titles1:32
2.A Dane In Pain1:26
3.Drying Laundry1:37
4.Suspicious1:13
5.Road To Hellerup0:24
6.Sunday Driving1:27
7.Nim-Phone-Maniac1:20
8.Das Booty1:01
9.Flatline1:44
10.Erasing Evidence3:11
11.Reconciliation3:55
12.Dane-sel In Distress1:11
13.Monday Drive1:39
14.Half Mast1:23
15.Storytime1:23
16.Sarabande2:07
17.Deep Water Overture3:39
18.Dybt Vand Groove2:38
19.9m25:36
 38:25
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Deep Water - 06/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Deense tv-film Dybt Vand (Deep Water) is een thriller die geregisseerd is door Ole Bornedal en op de Deense tv is uitgezonden. De film is ook naar andere landen verkocht.
Het verhaal draait om Niels Bern-Jensen (Jens Jørn Spottag), die als aankomend politicus plotseling de burgemeester van het stadje moet vervangen. Hij is iemand die het beste voorheeft met iedereen, vooral met z'n gezin. Dan blijkt echter dat de inmiddels overleden burgemeester nogal dubieuze afspraken heeft gemaakt met een groot bouwbedrijf, die het niet schuwt om prijsnavraag van concurrenten te doen en daarbij Bern-Jensen onder druk te zetten. Dan wordt ook een collega van Bern-Jensen erbij betrokken, waarbij deze Peter Engdahl (Søren Sætter-Lassen) vervolgens probeert het bouwbedrijf af te persen. Als er doden beginnen te vallen probeert Bern-Jensen uit allemacht nog het tij te keren...

De muziek bij deze thriller is van Marco Beltrami, die er een goede orkestrale score voor componeerde. Maar voor de beluisterbaarheid hangt het er ook vanaf of je een thrillerscore los van de film kunt waarderen. Zelf heb ik daar wat moeite mee.
De score bevat zeker prettig beluisterbare tracks en de muziek is knap gemaakt, maar thrillermuziek is meestal wat minder melodieus en hangt vaak nogal tegen het dissonante spectrum aan en dat is ook hier het geval. De arrangementen en melodieën met veel dreiging en spanning zijn daarbij echter wel gevarieerd, dus dat is zeker een pluspunt.

Het album begint een beetje vreemd. De 'Main Title' track is een nogal electro-rock-achtige track, met snelle percussieritmes, donkere strijker- en koperklanken en violen die een dreigend opzwepende melodie presenteren. Vooral het nogal overheersende percussieritme, wat aan housemuziek doet denken, valt duidelijk minder in de smaak.
De track 'A Dane in Pain' is een veel aardiger, maar wat dreigende track, waarin een solo viool speelt in een beperkte kamerorkest-setting van een paar andere violen en bassen.
Een van de mooiste tracks op het album is 'Drying Laundry', die bijna een soort romantische kleuring heeft en waarin strijkers en houtblazers een heel mooie melodie spelen. Tegen het einde van de track hoor je op een fraaie manier de dreiging weer toenemen. Ook de track 'Das Booty' heeft die fraaie en lieflijke kleuring van een wiegenlied of lullaby. 'Half Mast' is eveneens zo'n fraaie en ingetogen melodieuze track, die heerlijk wegluistert.
Ook 'Reconciliation' is een ingetogen track met een fraaie melodie, als een soort wiegenlied, maar hierin hoor je tussen de klanken door dat er toch een bepaalde dreiging in de muziek hangt. Dit alles geldt ook voor 'Sarabande', waar eveneens iets van een lichte dreiging door het op zich fraaie arrangement heen klinkt.

Een flink deel van de tracks is echter voluit gearrangeerd met thrillermuziek en thrillereffecten. Daarbij werkt Beltrami nogal eens vanaf een relatieve rust op naar een spannende climax, waarin de spanning vervolgens voelbaar blijft. Sommige van die spannende tracks hebben een opvallende uitvoering. Arvid geeft in zijn recensie al aan dat dit in 'Flatliners' goed uitgewerkt is en ook in de track 'Deep Water Overture' wordt de spanning op een wat afwijkende manier fraai vormgegeven.
In de track 'Dybt Vand Groove' worden de elektronische klanken en de snelle ritmes die ook al in de openingstrack te horen waren opnieuw voor het voetlicht gebracht, maar hier hangt er veel meer een elektronische kleuring over de hele track heen, die het niet persé aangenamer maakt.

Het album sluit af met cue '9m2' zonder titel, waardoor het de vraag is of deze cue wel in de film is opgenomen. Het is gelijk de langste track op het album, maar de muziek klinkt nogal onbestemd en twijfelachtig. Daarbij is er voluit dreiging te horen en hangt de muziek voortdurend tegen het dissonante spectrum aan. Ook de melodie laat nogal te wensen over, waardoor dit geen fraaie afsluiter van het album is.

Kortom, met zijn score voor Dybt Vand of Deep Water heeft Marco Beltrami voor deze Deense film een wat wisselende score gecomponeerd, met daarbij toch een redelijk aantal fraaie tracks voor zo'n beklemmende thriller. Die fraaie, zelfs soms lieflijke tracks worden afgewisseld door dreigende of spannende tracks met beperktere melodieën. Toch is de muziek voor een thriller overwegend best goed beluisterbaar, op een paar minder aangename tracks na. Vooral ook de elektronisch gedreven tracks doen het duidelijk minder. De waardering voor het geheel komt zo op een voor een thrillerscore nog heel redelijke 63 uit 100 punten.
Deep Water - 08/10 - 评论 Arvid Fossen, 提交于 (荷兰人)
Deep water is een Deense film van regisseur Ole Bornedal, die al naam heeft gemaakt met zijn remake voor de lijkenthriller Nightwatch. Voor deze film mocht Beltrami al wat muziek componeren, maar het is nooit tot een commerciële soundtrack release gekomen. Hun laatste samenwerking is Deep Water, voor de Denen Dybt Vand. De score is een echte verderzetting van het concept van zijn knappe score voor Mimic. Ingespeeld door het Danish Radio Orchestra krijgen we een zeer orkestrale score die bedrieglijk opent met een discoachtige thriller sequentie, maar eigenlijk is dit een voornamelijk orkestrale score. Deep Water geeft koperblazergedreven actiemuziek afgewisseld met geheimzinnige strijkers. De opbouw van de nummers is ook zeer boeiend, vooral "flatline" is hier een goed voorbeeld van. In een enkel nummer verweeft Marco Beltrami zijn stijl ingenieus met de Psycho stijl van Bernard Hermann.Ondanks dat Deep Water erg goed is, speelt hier de onbekendheid van de film mee die maakt dat er tot nu toe enkel een promotionele release van bestaat, te verkrijgen via een gespecialiseerde soundtrack winkel of rechtstreeks via Intrada.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多