The Breakfast Club


A&M Records 1991 CD (075021329423)
A&M Records 1985 CD (075021504526)
A&M Records 1985 CD (082839504522)
A&M Records 05/09/1987 CD (4988012268334)
电影 电影发行: 1985
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.Don't You (Forget About Me)Simple Minds4:21
2.WaitingElizabeth Daily4:39
3.Fire in the TwilightWang Chung3:52
4.I'm the DudeKeith Forsey2:10
5.Heart Too Hot to HoldJesse Johnson en Stephanie Spruill4:25
6.Dream MontageGary Chang2:38
7.We Are Not AloneKarla DeVito3:37
8.The ReggaeKeith Forsey3:07
9.Didn't I Tell YouJoyce Kennedy4:47
10.Love ThemeKeith Forsey4:29
 38:04
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Breakfast Club - 06/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
Dit is een van de beroemdste opgroeifilms aller tijden, waarin jongeren toegroeien naar volwassenheid. John Hughes schreef en regisseerde de film, die gaat over 3 jongens en 2 meiden die voor straf op school een zaterdag moeten doorbrengen. Ze komen alle 5 uit een andere subgroep op school en kennen elkaar slechts oppervlakkig. De vooroordelen over elkaar spelen aan het begin van de film dan ook een grote rol, maar gaandeweg de zaterdag leren ze elkaar echt kennen en durven ze zich voor elkaar open te stellen. Zo ontstaat er begrip voor elkaars handelen en spreken vanuit hun eigenheid en verleden. En daardoor ontstaat er tussen hen toch respect voor elkaar en een blijvende vriendschap.

De muziek voor deze film is voor het grootste deel gecomponeerd door Keith Forsey, die bekend is geworden als producer en (mede)componist met Billy Idol en Giorgio Moroder. Ook had hij een grote rol bij de muziek voor de films Flashdance en Beverly Hills Cop II, waarvoor hij verschillende prijzen won.
De soundtrack van The Breakfast Club opent met de door Forsey (en Schiff) geschreven wereldhit van de Simple Minds Don't You Forget About Me. Een sterke song, die toch goed de stijl en sfeer van de film pakt.
Veel songs op deze soundtrack zijn door Forsey geschreven, overigens vaak samen met Steve Schiff, zowel de muziek als de teksten en een aantal heeft hij ook nog geproduceerd. En dat alles is op dit album zeer verdienstelijk geproduceerd. Maar of het daarmee fraaie songs en scoretracks zijn...

Er zitten zeker een paar songs bij die heel behoorlijk zijn, waarvan de openingstrack van de Simple Minds absoluut de fraaiste is. De overige songs hebben een nogal gedateerd, tachtiger jaren gehalte en een hoog gehalte aan een soort pop-rock-disco combinatiemuziek. Behalve Don't You Forget hebben alle overige songs ongeveer diezelfde stijl. Vroeger zouden al die songs wel de nodige hitpotentie hebben gehad, maar tegenwoordig valt dat niet meer zo mee.
Daar komt nog bij dat Karla DeVito ook wat onvast zingt, alsof ze nogal zenuwachtig is...

De scoretracks liggen een beetje in het verlengde van de songs. Er is qua melodie maar een fraaie track en dat is het afsluitende Love Theme, waaraan Forsey een hele aardige melodie heeft gegeven, met fraaie effecten daaraan toegevoegd. Maar het geheel klinkt net te klinisch om echt heel mooi te zijn.
The Dude is een snelle, niet zo fraaie track, die veel weg heeft van de muziek van Wang Chung, wat vooral komt door de snelle drum die er onder zit en de gitaarloopjes. The Reggae heeft wel het percussietempo en iets van de stijl van reggae muziek, maar niet de instrumentatie. Die bestaat nogal uit doorhalende elektronische gitaren en keyboard.
Overigen is er nog een instrumentale track van Gary Chang, Dream Montage. Dit is een wat psychedelische gitaartrack. Niet fraai.

Kortom, deze soundtrack van The Breakfast Club is een typische exponent van de jaren 80 muziek, met een nogal grote invloed van de disco-stijl uit die jaren. Daar moet je wel wat van houden, want het klinkt nogal gedateerd. Behalve Don't You Forget About Me hebben eigenlijk alle songs en scoretracks daar last van.

其他版本 The Breakfast Club (1985):

Breakfast Club, The (1985)
Breakfast Club, The (2012)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多