Chocolat


Sony Classical (0696998947221)
Sony Classical (5099708947224)
电影 | 发布: 2001 | 电影发行: 2000 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Minor Swing (Django Reinhardt/Stephane Grappelli)2:14
2.Main Titles3:08
3.The Story of Grandmere4:09
4.Vianne Sets Up Shop1:59
5.Three Women1:02
6.Vianne Confronts the Comte1:22
7.Other Possibilities1:35
8.Guillaume's Confession1:30
9.Passage of Time2:33
10.Boycott Immorality4:39
11.Party Preparations1:29
12.Chocolate Sauce0:49
13.Fire2:38
14.Vianne Gazes at the River1:07
15.Mayan Bowl Breaks2:15
16.Taste of Chocolate3:09
17.Ashes to the Wind/ Roux Returns2:19
18.Caravan (Duke Ellington/Juan Tizol)3:43
 41:40
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Chocolat - 07/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
Als Vianne aankomt in een klein Frans stadje opent ze er een chocolaterie. Maar door haar handelen overtreedt ze allerlei ongeschreven regels in het stadje, waartegen de notabelen in het geweer komen, met de burgemeester en de pastoor voorop. Het enige wapen dat ze heeft zijn haar verrukkelijke delicatessen en menig inwoner kan de verleiding niet weerstaan. Maar als dan ook nog een groepje vagebonden op boten aanmeert bij het stadje en Vianne contact met hen zoekt zijn de rapen helemaal gaar.
De spanning in de film zit in de vraag of het de inwoners, met de burgemeester voorop, lukt om de chocolaterie gesloten te krijgen, of dat het Vianne en een paar medestanders lukt om de schijnheiligheid van de andere inwoners voldoende te kijk te zetten dat ze overstag gaan. En dat weet je pas helemaal aan het einde van de film...

Deze bijzondere en charmante, bijna magische film heeft een fraai passende score van Rachel Portman meegekregen. De toonzetting van de score is wat melancholiek, maar bij vlagen ook vrolijk en uitbundig of juist dreigend. Portman heeft er een iets Frans sfeertje aan gegeven door veelvuldig gebruik te maken van solo viool en diverse fluiten of andere rustige blaasinstrumenten als klarinet of hobo, op mooie underscore van vooral gitaren of strijkers. Ook de accordeon zorgt voor dat Franse sfeertje.
De ene keer zijn de melodieën vlot, dan weer kabbelen ze traag voort. Ook zijn de ene keer de tracks mooi licht orkestraal, dan weer heel minimalistisch met twee nstrumenten, waarmee de score ruimschoots variatie biedt. Gemiddeld lijkt de score gemaakt door iets van een klein kamerorkestje.
Toch lijken de tracks wat los van elkaar te hangen, omdat een mooi herkenbaar thema ontbreekt. De tracks hebben wel min of meer dezelfde toonzetting en sfeer, maar dat is niet voldoende om er een samenhangende score van te maken voor de luisteraar. Let wel, voor de film past de score prachtig bij elke scene (en daar gaat het om). Het is jammer dat de toonzetting van de mooiste twee tracks (Vianne sets up shop en Party Preparations) niet wat meer in de score terugkomt.
De hoofdtoon in de score is melancholie, wat in veel tracks leidt tot een wat droefgeestige kleur, terwijl de film in feite een tragi-comedy is. Die wat droevige kleur heeft Portman dan in nogal minimale klanken verpakt bij teveel tracks. Zeker zijn een aantal tracks erg mooi gemaakt, maar vooral naar het einde van de score wordt het allemaal wel erg droevig, als je de muziek beluistert, terwijl dat in het verhaal van de film best meevalt.

Kortom, Rachel Portman heeft met Chocolat een score gemaakt die enerzijds apart en vrolijk is, maar anderzijds wat minimalistisch en droefgeestig van toon is. En beide houden elkaar niet goed in evenwicht. Daarnaast ontbreekt een mooi herkenbaar thema, wat de score veel meer samenhang zou hebben gegeven. Nu hangen de tracks alleen door de klankkleur aan elkaar vast.
Chocolat - 10/10 - 评论 Arvid Fossen, 提交于 (荷兰人)
Het nieuwe jaar is nog niet begonnen of Sony Classical komt met de meest verleidelijke scores naar buiten. Ongetwijfeld de allermooiste is Chocolat. Chocolat is een film die thema's als verleiding, onderdrukking en vrije meningsuiting naar voor brengt in de vorm van een komische fabel. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van een pittoreske Frans dorpje waar Vianne (Juliette Binoche) de passies en angsten in het dorp naar boven brengt door het openen van haar onweerstaanbare, mysterieuze chocoladewinkel. Roux (Johnny Depp), een bootreiziger, houdt halt in het dorpje en valt nogal in de smaak van Vianne, .... De fabel vertelt hoe door het proeven van een enkel plezier, je hele leven kan veranderen ...
Componiste Rachel Portman is door Hollywood ontdekt met haar oscar voor Emma, maar haar meest memorabele nominatie was de prachtige score voor The Cider House Rules. Haar stijl is heel warm en kleurrijk, wendingen zijn soepel, en de opbouw van haar scores is enorm consistent. Dit zijn ongetwijfeld de succesfactoren, want haar muziek klinkt meteen goed, zonder overdreven te zijn, is eens dramatisch dan weer opzwepend romantisch en haar aanpak geeft ook de underscoring een volledig nieuwe dimensie.
Rachel Portman blijft haar stijl behouden, en toch is Chocolat helemaal anders, vernieuwend en zeer melodisch. In Chocolat druipt de verleiding als karamel van de noten af. Uiteraard is hoogtepunt "Chocolate Sause", waar de strijkers met klarinet solo de muziek in de mond doen smelten. Naast de verleidelijke pralinésaus weet Rachel Portman in haar score ook heel wat folkloristische trekjes te verwerken, samen met de gypsy achtige muziek voor Roux, wat een gezellig pittoreske effect geeft. Ruimte is er ook voor drama, fluit en klarinet nemen hier het voortouw om een droevig realisme te uiten. Nu al reken ik de score voor Chocolat tot mijn absolute favorieten, en ik zie dat vele andere recensenten deze score alleen maar toejuichen. Rachel Portman ontving al een verdiende nominatie voor de Golden Globes ... wordt ongetwijfeld vervolgd ...
Chocolat - 08/10 - 评论 Andreas Lindahl, 提交于 (英语)
Rachel Portman had quite a year in 2000 (well in 1999 as well, for that matter, thinking about her score for The Cider House Rules) with two succesful and praised scores for The Legend of Bagger Vance and Lasse Hallström's latest film, Chocolat. The latter earning her an Academy Award nomination, but lost to Tan Dun, who surprisingly won a golden guy for his music for the hyped Crouching Tiger, Hidden Dragon.

Portman's score for Chocolat is in the same vein as her score for Emma and her other romantic comedy scores (there's a hint of Only You in there, as well) - it has the traditional Portman sound, with the strong strings, and soft woodwinds. But Chocolat also has some French influences mixed in, which really is the largest reason this score is the lovely score I think it is - I find it easier to enjoy her music for Chocolat than her recent score for The Legend of Bagger Vance (which of course doesn't mean that I think the latter score is bad).

Chocolat makes me happy, with its upbeat strings and woodwinds, and its playful quitar, violin, accordion, and ethnic flutes ("Vianne Sets Up Shop"). And let's not forget the charming main theme - a simple, but very lovely little ditty, it's hard not to like. The ensemble is mostly kept quite small, which creates an intimate score, with a very pastorale sound. It's really only in the last cues that Portman makes use of the sound of the full sympony orchestra.

"Passage of Time" is a lovely little piece, performed mainly by light, bouncy strings, lively flute and supporting harpsichord. Very classical in its sound, this is one of the most entertaining cues on the soundtrack. The already mentioned "Vianne Sets Up Shop" is also very nice, with its ethinc influence, as is "Party Preparations" and the opening "Minor Swing".

Whether Chocolat should have earned Rachel Portman an Oscar I don't know, as I yet have to see the film, but it sure is a excellent, charming and lovely score on CD, that fans of Portman's previous scores will have no difficulties enjoying.
Chocolat - 10/10 - 评论 Joris Kessels, 提交于 (荷兰人)
Schitterend! Rachel Portman weet precies hoe je gevoel in de muziek moet leggen. De soundtrack is wel even wat anders dan het concept dat ze gebruikte voor The Legend Of The Bagger Vance en de Cider House Rules. Zoals in Emma klinkt het allemaal een stuk minimalistischer en minder zweverig, maar blijft het wel lieflijk.

Voor Chocolat gebruikt Rachel Portman veelvuldig gebruik van de dwarsfluit, ook andersoortige fluiten worden rijkelijk ingezet zoals de hobo en de klarinet. Het meest mooie geluid komt echter van de panfluit die het verlangen naar doorreizen beoogd. De muziek zit qua structuur en opbouw uitstekend in elkaar. Petje af voor Rachel Portman. Zeer belangrijk in de soundtrack zijn de vier levendige tracks waarin de gitaar een rol speelt (‘guillaume’s confession’ niet meegerekend), twee daarvan zijn trouwens niet door Rachel Portman gecomponeerd. Alle vier vind ik één voor één top, de track ‘Vianne sets up shop’ nog het meest. Het klinkt allemaal erg lekker, de vlot spelende gitaren en de accordeon op de achtergrond, de heldere viool met melodie op de voorgrond en de verschillende panfluiten die daar doorheen weven.

Een uitermate goed gestructureerde en welluidende soundtrack!
Chocolat - 07/10 - 评论 Yvette van Kranen, 提交于 (荷兰人)
Zeker een aangenaam album om te beluisteren. Gevoelige pianostukjes, af en toe een lekker ritmisch nummertje. Aardige soundtrack.
Chocolat - 10/10 - 评论 chris wils, 提交于 (荷兰人)
uitstekend
Golden Globes: Best Original Score (提名)
Oscars: Best Original Score (提名)
World Soundtrack Awards: Soundtrack Composer of the Year (提名)

其他版本 Chocolat (2000):

Chocolat (2016)
Chocolat (2019)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多