About Schmidt


New Line Records (5050466442222)
Warner Music (5050466442222)
电影 | 发布日期: 10/12/2002 | 电影发行: 2002 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.The Adventurer1:38
2.Telling Ndugu About the Family3:38
3.About Schmidt1:29
4.Schmidt Went to Denver1:50
5.Randall's Room1:17
6.Guilty Escaping The Rusks1:03
7.Helen Goes; Schmidt Stays2:46
8.Of LIfe After Helen2:26
9.The Fury of Schmidt2:30
10.Shopping with Schmidt2:02
11.Missing Helen1:27
12.Riverside Prayer3:09
13.Dinner with Randall's Relatives1:01
14.Schmidt Revisited His Alma Mater1:26
15.Schmidt at the Wedding1:37
16.Omaha Return3:05
17.Ndugu's Painting1:05
18.What I Really Wanted to Say1:31
19.The End Credits of About Schmidt2:23
20.Constantine & Warren1:30
21.Afrikaan BeatBert Kaemphert2:27
22.Ndugu LetterJack Nicholson6:19
23.Interview with Alexander & Rolfe15:05
 62:43
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

About Schmidt - 08/10 - 评论 Arvid Fossen, 提交于 (荷兰人)
Ontmoet loser Warren Schmidt die er niks beter op vind dan zijn op trouwen staande dochter te gaan opzoeken en zo met zijn woonwagen half Amerika te doorkruisen. Elke nieuwe stap die hij onderneemt loopt uit op een fiasco, zo een beetje als het heel zijn leven al loopt. Op zijn road trip ontmoet hij een handvol van bizarre personages met elk hun eigen verhaal ...
Componist Rolfe Kent levert voor deze film een echt plezierige en tegelijk meelevende score af, met herkenbare en toegankelijke melodieën. Rolfe Kent is zo een van die talentvolle componisten die nog niet velen kennen, maar toch zien we hem geassocieerd met vele recente en bekende films: de laatste 3 jaar componeerde hij voor 10 films muziek waaronder 40 days and 40 nights, The jury, Legally Blonde, Someone Like You en Kate and Leopold. Niet altijd met een score release helaas, wel voor Kate and Leopold, en hier al verraste zijn upbeat en sterk melodisch gedreven stijl me. Het goede aan About Schmidt is dat het muziek is die je aandacht houdt en dus niet snel gaat vervelen, erg varieert en zeer origineel is qua orkestratie. Rolfe Kent componeert in deze films sterk vanuit de karakters en wil daar naar eigen zeggen "nooit de emotie door de muziek teveel opdringen, al was het maar uit respect voor de intelligentie het publiek dat de film bekijkt". Het is inderdaad zo dat de kijker soms als erg idoot bekeken wordt en de muziek een overbodige uitleg wordt bij emoties. Ook zweert hij sterk het "temp tracking" af, dit is de film eerst met bestaande muziek componeren en als componist daar op voort gaan om iets anders te componeren in die stijl. En inderdaad, in zijn muziek die ik van hem tot nu toe hoorde, is originaliteit een sterk punt. De muziek voor About Schmidt is een erg mooie, soms intieme en dan weer lyrische en ook komische score geworden, met een rijke orkestratie voor groot orkest.
About Schmidt - 09/10 - 评论 Joris Kessels, 提交于 (荷兰人)
About Schmidt is een heerlijke frisse vrolijke luchtige score met een behoorlijke dosis aan gekkigheid. Het heeft zelfs soms effect op m’n lachspieren. De rare aboriginal klanken, een kreet op de achtergrond, de bespottelijke klanken van de erhu (Chinese viool), de baslijn door tuba, de westers klinkende yang chin (Chinese zither). Maar ook door de compositie weet Kent erg goed een humoristische ondertoon in het geheel aan te brengen, zoals de overdreven liefelijk derde track en het overdreven Russische thema. In het verloop van de soundtrack wordt de muziek ietwat serieuzer.

Het hoofdthema van de score is echt een hele lekkere. Wat dat betreft heeft Kent ook een streepje bij mij voor, zijn muziek is erg melodieus. Daarnaast heeft de muziek van Kent iets wat je, als je veel naar filmmuziek luistert, bij veel scores mist: Originaliteit. Neem nou het samenspel van bandoneon, erhu en piano op een jazzy baslijn in de dertiende track. De soundtrack is erg leuk om naar te luisteren en blijft ondanks de grote verscheidenheid aan tracks consistent, dit merk je goed als je de niet geheel bijpassende ‘afrikaan beat’ (muziek gebruikt bij de Indische Waterlelies in de Efteling) hoort in één van de laatste tracks.

Rolfe Kent heeft wat weg van George Fenton en Patrick Doyle maar gaat (hier) ietwat meer minimalistisch te werk en is qua originaliteit toch een stuk sterker. Zeker luisteren!
About Schmidt - 09/10 - 评论 Joris Hermy, 提交于 (荷兰人)
Rolfe Kent is een vrij onbekende naam maar met deze score zet hij deze dan ook zonder twijfel op kaart! Het is een erg afwisselende score geworden met een ijzersterk thema dat je gewoon niet loslaat. Er zijn ook erg pakkende cue's bij die heel intiem maar dwingend door harp, piano of guitar worden weergegeven. Maar ook lichtvoetige momenten kleuren deze score. Ook de lokale 'folk'-sound voor de rit die Schmidt maakt zijn erg vindingrijk en met aandacht voor detail en setting. Wie dacht enkel introverte muziek te horen heeft het fout! Zo is er een thema voor de woede-uitbarstingen waar Schmidt ( een schitterende jack nicholson ) mee kampt! Opzwepend en met veel bravoure gebracht! Kent's orkestraties zijn stuk voor stuk erg geraffineerd! Een "must have" dus voor iedere liefhebber van goede filmmuziek! Wie deze kan smaken moet beslist ook de score voor ' Kate & Leopold ' opzoeken ook van Kent! Allebei kenmerkend voor hun opvallende zin voor melodie, harmonie en een vleugje inventiviteit!
About Schmidt - 08/10 - 评论 Do Hann, 提交于 (荷兰人)
Deze score van Rolfe Kent is een goede aanvulling voor de film (About Schmidt). Het dramatische van de muziek wordt goed gebruikt om te laten zien in welke depressieve toestant Warren Schmidt verkeert. Ook weet de muziek de cynische toon, waar sommige delen uit de film mee vol staan, te versterken. Ik ben minder te spreken over de muziek als losstaand gegeven, maar het is zeker niet verkeerd. Zet deze muziek naast de fantastische performance van Jack Nicholson (waar hij een oscarnominatie voor kreeg) en je hebt een mooie belevenis.
About Schmidt - 07/10 - 评论 Rob van den Berg, 提交于 (荷兰人)
Een heel aardige, grappige en ontroerende score. Neemt als het ware als een cameleon de sfeer in de film over.
Mooi hoofdthema. Gelukkig geen over-geproduceerde Hollywood sound maar een eerlijke klank. Mooie acoustische muzikale interpretatie van een aandoenlijk verhaal. Een componist waar ik hoop nog veel van te mogen horen.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多