Fair Game


First Born Records (3418155864503)
电影 | 发布: 2001 | 电影发行: 1995 | 格式: CD
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Worner Bros. Logo0:15
2.Main Title3:10
3.Police Station Incident1:04
4.Kate Comes Home1:01
5.Forensics Is Reporting0:49
6.The Safe House1:40
7.Phone Booth Calls / To The Pick-Up Point4:09
8.Parking Garage Shootout3:15
9.Kazak's Call5:17
10.Florida Sunrise0:54
11.Kate In The Computer Store / The Diving Team3:29
12.The KGB Squad Appears0:41
13.Car Breakdown0:48
14.Max's Phot Album1:16
15.Infernal Affairs1:13
16.Freeway Shootout / Railway Chase4:16
17.The Seduction0:25
18.Love Scene / The Chopper6:16
19.To Downs Bay4:18
20.Final Confrontation / Explosion Of The6:52
21.End Credits Reprise5:06
22.Fair Game Suite10:34
23.Silver Pictures Logo0:16
 
Bonus Tracks
24.Training Day: Suite12:45
25.Bait: Main Title1:25
 81:13
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Fair Game - 06/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De thriller Fair Game is gebaseerd op een roman van Paula Gosling. Op hetzelfde verhaal werd ook de film Cobra uit 1986 gebaseerd, waarin Silvester Stallone de hoofdrol had. Daarmee is de film eigenlijk een soort remake, waarin de 'New Order-kring' uit Cobra nu is vervangen door een groep Russische criminelen. Stallone's rol is daarbij overgenomen door William Baldwin. Overigens blijft Fair Game veel dichter bij Goslings boek, maar of dat de film zoveel beter maakt valt te betwijfelen.
Het verhaal draait om een schip, dat door advocate Kate (Cindy Crawford) in beslag wordt genomen vanwege de echtscheiding van een crimineel. Maar die heeft het schip in gebruik gegeven aan de Russische crimineel Kazak met z'n bende. Als Kate vervolgens door een kogel wordt geraakt, komt ze onder bescherming van agent Max (William Baldwin), die vervolgens alle zeilen moet bijzetten om Kate te beschermen en om zelf de Russen van het lijf te houden...
Waar de film Cobra een behoorlijk succes werd, is Fair Game totaal geflopt. Crawford kreeg zelfs een aantal Razzie-nominaties. Dat zegt genoeg.

Mark Mancina verzorgde de score voor deze thriller. Hij zat in die jaren op het hoogtepunt van zijn carrière, met grote successen als Speed van het jaar daarvoor en Twister van het jaar daarna. In 1995 schreef Mancina ook de scores voor Assassins, Money Train en Bad Boys, naast nog een aantal onbekendere films.

Fair Game is een actiethriller en dat is duidelijk aan de score te merken. De muziek lijkt daarbij op die van z'n andere thrillerscores uit die periode. Het thema dat Mancina componeerde is heel aardig. Het is een op een gitaar getokkeld thema, dat gemakkelijk wegluistert. Dit thema komt een paar keer terug tijdens de score en ook in de suite die op het album staat.
De score opent met de 'Main Title', waarin het thema mooi naar voren komt. Dit is een van de mooiere tracks. Wel hoor je gelijk dat de synthesizer eigenlijk het belangrijkste instrument is. De hele score lang komt verreweg de meest muziek uit die elektronische doos. Dat geldt niet alleen voor de melodieën, voor zover die aanwezig zijn, maar vooral ook voor de toegepaste effecten in de muziek. Een groot deel van de underscore is steeds eenzelfde soort elektronische muziek, die klinkt als een soort altviolen, maar dan van plastic. Die underscore kent relatief weinig melodie en glijdt in veel tracks een beetje statisch door, met vaste klankwisselingen, die aanleunen tegen de themamelodie.

Ook de percussie speelt een belangrijke rol in de score. De ene keer is die percussie heftig en overheersend, in andere tracks is de percussie weer meer naar de achtergrond geplaatst als een soort dreiging in de verte. Steeds is de percussie echter vlot en krachtig, waardoor de muziek een zekere stoerheid krijgt.

De muziek is voor een thriller gecomponeerd en dat blijkt duidelijk uit de muziek. De meeste tracks bevatten dreigende en spannende muziek met een hoog actiegehalte. Soms gaat dat naar een heftigheid toe, die Mancina realiseert met zware percussie, donkere klanken van blazers en synthesizer en vooral ook van elektrische gitaren. Die elektrische gitaren spelen in meerdere tracks een flinke rol en de snelheid waarmee ze bespeeld worden, vaak samen met de percussie, geeft de muziek een behoorlijke urgentie en spanning. Toch moeten de melodieën het daarbij ontgelden. Het lijkt meestal vooral om de heftigheid en het tempo van het ritme te draaien.
Een groot deel van de muziek is daarmee vooral bedoeld om een dreigende sfeer te creëren, veelmeer dan om de gevoelens en gedachten van de personages te verklanken. Daarmee is de muziek van deze score bijna geen verlengstuk van menselijke emoties meer, maar eerder een donkere onderhuidse laag in de film, die spanning meegeeft aan de gebeurtenissen.

Dat alles, gecombineerd met een vooral elektronische klank van de muziek, maakt dit niet tot een aantrekkelijke score om te beluisteren. De muziek is met name soundscape-achtig en te weinig melodieus om aan te spreken. Echt chaotisch of atonaal wordt de muziek niet echt, maar prettig beluisterbaar ook niet. Alleen wanneer het thema al tokkelend voorbij komt is de muziek heel aardig, maar dat is veruit onvoldoende om dit tot een aangename luisterervaring te maken. De waardering komt dan ook niet hoger dan 59 uit 100 punten.

De score wordt aan begin en eind omlijst door twee logo-deuntjes die weinig toevoegen. Na de 'Silver Pictures Logo' volgt dan nog een lange suite van de score voor Training Day, een score van Mancina voor de thriller uit 2001, met min of meer vergelijkbare muziek als voor Fair Game, dus in die zin past deze suite prima op dit album. Hetzelfde geldt voor de korte laatste track, uit de film Bait uit 2000.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多