The Return


Lakeshore Records (0780163388824)
电影 | 发布: 2006 | 格式: CD
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.Sweet DreamsPatsy Cline2:38
2.The Girl With Two Souls3:48
3.Collision2:11
4.Present and Past1:04
5.The Red Bar2:14
6.Memory Lane1:18
7.Terry Warms Up2:22
8.A Close Shave1:48
9.Driving to La Salle1:45
10.The Other Woman1:29
11.Griff's Garage1:13
12.Old Things1:34
13.Cornered2:41
14.Annie Dies2:43
15.What Really Happened2:13
16.Sea Horses3:50
 34:51
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

The Return - 05/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
The Return is een psychologische thriller, die gaat over een vrouw die al vanaf haar jeugd doet aan zelfverminking en last heeft van heftige visioenen. Ze woont buiten haar geboortestaat Texas en wil daar ook liever niet naar terug, juist vanwege die visioenen. Maar haar werkgever heeft een belangrijke klant in Texas en zij moet daar naartoe, waar ze schoorvoetend mee akkoord gaat. Op haar reis terug naar Texas nemen de visioenen enorm toe, terwijl de autoradio op elke zender steeds hetzelfde liedje Sweet Dreams van Patsy Cline laat horen. Ook is er een ongeluk gebeurd, waar ze stopt, maar die later niet lijkt te zijn gebeurd. Dan blijkt met alles wat ze meemaakt er een verband met haar verleden te zijn en vooral met dat ongeluk uit het verleden...

De score voor deze thriller is van Dario Marianelli, die we vooral kennen van historische dramascores. Maar dat hij ook het thrillergenre beheerst blijkt uit deze score voor The Return. Hierin vind je niets terug van de mooie symfonische klanken van Atonement of Pride & Prejudice.
Het album opent met de song van Patsy Cline die de vrouw in de film op elke zender van de radio hoorde. Het is een oudje, die niet bij de score van Marianelli past.
De score opent met The Girl With Two Souls, waarmee Marianelli de score direct van een geladen sfeer voorziet. Die geladenheid zal de hele score aanwezig blijven en geeft er een wat ongemakkelijke sfeer aan.
De meeste tracks hebben wel een aardige melodie, waaronder de themamelodie, maar de setting van die melodieën zorgt voor een gespannen atmosfeer. Dat bereikt Marianelli vrijwel niet met dissonanten of andere wanstaltige klanken. Meestal glijden de violen en andere instrumenten rustig voort op een geladen melodie of setting. De underscore speelt hierin een belangrijke rol. Die is vaak donker gekleurd, met veel diepe klanken als tegenmelodie voor de hogere, soms ijle, vioolklanken. Maar vaak ook bestaan de tracks alleen maar uit underscore.
De score bevat een paar tracks die echt een creepy sound hebben, zoals The Other Woman, Griff's Garage of Cornered. Hier past Marianelli weldegelijk horroreffecten toe, die de melodie ondersneeuwen. The Other Woman doet dat door plotselinge muzikale uitbarstingen, Cornered doet dat door snelle en hele lage pianoklanken.
Toch is de score zeker geen horrorscore. Het blijft een thrillerscore, maar wel een met weinig aansprekende melodieën en een hoge mate van spanning in die melodieën.
Nergens in de score is er een moment van verademing, of het zou het tragisch klinkende Annie Dies moeten zijn. Maar dan zit je al tegen het einde van de score, die eigenlijk afsluit met What Really Happened. Dit is de enige echt mooie track, waarin de themamelodie op een melancholieke manier wordt gebracht, als een soort van berusting of opluchting.
De score sluit af met de track Sea Horses, een wat zweverige en geladen track, met vooral violen in de lead.

Kortom, Dario Marianelli heeft met The Return een geladen score gecomponeerd. De hele sfeer van de muziek ademt spanning en dramatiek, waardoor het niet zo gemakkelijk in het gehoor ligt. De enkele horrortracks geven de score een extra sinistere kleuring. Voor een thriller is het een goede score, maar ik beoordeel op beluisterbaarheid en daarom waardeer ik deze score met 52 uit 100 punten.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多