Unforgiven


Colosseum (4005939538026)
Varèse Sarabande (0030206538021)
电影 | 发布日期: 11/08/1992 | 电影发行: 1992 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.Claudia's Theme Clint Eastwood1:00
2.Will Looks Off0:32
3.Davey Leading Horses0:49
4.Pony For The Lady1:30
5.Bucket Of Water0:41
6.Claudia's Theme0:41
7.Bill Clips Bob2:07
8.Headstone And Flowers0:41
9.Claudia's Theme Clint Eastwood1:04
10.Give It To Him1:11
11.It's Self Defense0:51
12.Claudia's Theme Clint Eastwood0:58
13.Get Up1:35
14.Reload This1:00
15.Claudia's Theme Clint Eastwood1:02
16.Shave And A Haircut1:09
17.Will Rides In1:04
18.Claudia's Theme Clint Eastwood1:01
19.Villainous Friends1:01
20.He Oughta Get Shot2:17
21.Claudia's Theme Clint Eastwood1:07
22.Ned's Body / Shotgun Appears3:41
23.Burn His House Down2:09
24.Claudia's Theme Clint Eastwood5:41
 34:52
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Unforgiven - 06/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Amerikaanse film Unforgiven is een western die geregisseerd is door Clint Eastwood (The Bridges of Madison County, Mystic River, Changeling, Flags of our Fathers), die de film ook produceerde en de hoofdrol voor z'n rekening nam. De film is door de critici met lof ontvangen en kreeg negen Oscarnominatie, waarvan er vier werden verzilverd, waaronder Beste film en Beste regie. Ook bij de Golden Globes won Eastwood de prijs voor Beste regie. Gene Hackman won een Oscar en Globe en nog een aantal prijzen als beste bijrol. Het publiek kon de film ook zeer waarderen want het werd een groot succes.
Het verhaal draait om William Munny (Eastwood), die varkensboer is geworden, na een leven als bandiet en pistolenheld. Daar probeert hij als weduwnaar met moeite z'n twee kinderen op te voeden. Dan komt iemand, de 'Scofield Kid' (Jaimz Woolvett) Munny vragen of hij wil helpen om twee gangsters te pakken, op wiens hoofd een beloning is gezet. Hij twijfelt, maar gaat er samen met vriend Ned Logan (Morgan Freeman) op in. Intussen wil ook 'English Bob' (Richard Harris) die beloning en is aangekomen in het stadje waar sherriff Dagget (Gene Hackman) de lakens uitdeelt en pistolen verboden heeft. Dagget mept hem in elkaar en gooit hem de stad uit. Wanneer ook Munny, Logan en Kid in het stadje aankomen, treft Dagget alleen Munny in de saloon, met pistool en mept ook hem half dood de stad uit. Als het trio weer bij elkaar is en Munny is opgelapt gaan ze op zoek naar de gangsters, maar niet alles is meer hetzelfde als vroeger...

De muziek bij deze western is gecomponeerd door Lennie Niehaus, die hiervoor een aantal thema's gebruikte die Eastwood zelf gecomponeerd heeft. Die thema's zijn ook steeds in de verschillende tracks terug te horen. Maar Niehaus paste ook z'n eigen melodieën toe, waarbij hij deels Eastwood's thema's geïntegreerd heeft, al valt het soms nauwelijks op.

Het album opent met 'Claudia's Theme', een track die begint met het prettige hoofdthema van de film, solo getokkeld op gitaar, met aan het eind wat hele lichte toevoeging van strijkers. Dat thema is een melodie, die eigenlijk wel een beetje typerend is voor de stijl van Eastwood en herkenbaar in zijn andere scores. Dit thema voor Claudia komt nog een aantal malen terug op het album in vergelijkbare, getokkelde uitvoeringen, met meer of minder orkestrale begeleiding.
De negende track is een erg fraaie symfonische uitvoering van dit op zich al prettige thema. Met strijkers en koperblazers heeft Niehaus er een bijzonder mooi arrangement van gemaakt.
Daarentegen is de 21ste track een nogal dreigende, wat tragische uitvoering, die op een keyboard gespeeld wordt. Niet zo fraai.
Het thema sluit als langste track van het album deze ook af in een mooie combinatie van getokkelde en symfonisch orkestrale klanken.

Vanaf de tweede track is de muziek vooral van Niehaus, die er een nogal dreigende, vaak zelfs spannende score voor componeerde. Sommige tracks liggen nog redelijk aangenaam in het gehoor en een enkele track heeft dan zelfs nog iets van een Americana-achtige stijl in een prettig orkestraal arrangement, maar dit is toch wel erg beperkt. Verreweg de meeste tracks hebben die spannende, af en toe zelfs creepy stijl. Met name tracks als 'Bill Clips Bob' of 'It's Self Defense' zijn spannende tracks, waarin melodie nauwelijks een rol speelt. De grommende en grimmige klanken, worden begeleid door vibrerende violen, die dan hun toon vasthouden. De track 'Give it to Him' is een horrorachtige soundscape track, die vrijwel niet muzikaal is, maar vooral bestaat uit geluiden en klanken in een erg creepy atmosfeer.
Vanwege die overheersende stijl van spanning en dreiging, die soms nogal creepy proporties aanneemt, liggen veel tracks toch duidelijk wat lastig in het gehoor. Daar horen ook de langere tracks 'Ned's Body/Shotgun Appears' en 'Burn his House Down' bij, waarmee de eigenlijke score van Niehaus nogal dreigend en grimmig afsluit.

Een afwijkende track is 'Shave and Haircut', waarin een honkytonk piano bespeeld wordt. De melodie is aardig, maar het komt over als een source-track.

Het album bevat 24 tracks, maar duurt slechts iets meer dan een half uur. De meeste tracks hebben dan ook een lengte van rond een minuut. Alleen de laatste drie tracks steken daar flink bovenuit.

Kortom, met zijn score voor Unforgiven heeft Lennie Niehaus een donkere en dreigende score gecomponeerd, met veel grimmige en nauwelijks melodieuze tracks. Een aantal liggen dicht aan tegen een stijl van nogal creepy soundscape van geluiden en klanken die toch wel erg lastig in het gehoor liggen. Een verademing is dan het steeds terugkerende thema van Clint Eastwood, dat juist wel melodieus is en zelfs een licht romantisch tintje heeft. De getokkelde gitaar speelt meestal de hoofdrol, maar Niehaus vult dit nogal eens aan met aangename symfonische klanken en heeft zelfs een erg fraaie volledig orkestrale versie gecomponeerd op basis van deze melodie van Eastwood. Het album sluit af met een mooie combinatie van beide. Toch overheerst de spanning en dreiging dermate, dat die aangename intermezzo's van Eastwood's thema de waardering niet hoger krijgen dan slechts 61 uit 100 punten.

其他版本 Unforgiven (1992):

Unforgiven (1993)
Unforgiven (2017)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多