Hereafter


WaterTower Music (0794043146442)
电影 | 发布日期: 29/10/2010 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Beginning Credits0:43
2.Tsunami1:15
3.Embrace0:52
4.Jason Dies0:39
5.Marie Back Home0:53
6.Sad George0:15
7.Jason's Ashes1:06
8.Mom Leaves1:15
9.Talk Of The Hereafter2:07
10.George Watches Her Go0:31
11.Two Beds0:58
12.Bonjour0:48
13.Marie's Research0:56
14.Without A Partner0:47
15.Multiple Attempts1:57
16.Hat Chase0:49
17.Used To Be Happy3:18
18.George Eats Alone0:21
19.George's Letter0:45
20.Book Signing1:00
21.Marcus Waits0:56
22.Marcus Goes Home1:18
23.A Letter To Marie1:14
24.Marie And George2:09
25.End Credits6:24
 33:16
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Hereafter - 03/10 - 评论 Maurits Petri, 提交于 (荷兰人)
Clint Eastwood heeft inmiddels de gezegende leeftijd van 81 bereikt en nog altijd is de man volop bezig in Hollywood. Zo schopt hij hoge ogen tijdens de aankomende Oscars met zijn Hereafter, waar Dirty Harry weer de regiestoel zit. In zijn nieuwste project zien we een bijna onherkenbare Matt Damon als helderziende in een spookachtige setting, die we eigenlijk nog niet kennen van Eastwood. De trailer alleen al smeekt om een bombastische soundtrack. Helaas laat Eastwood, die werkelijkwaar alles naar zijn hand zet, de muziek een compleet andere richting gaan.

Want ook bij Hereafter komen we weer tot de conclusie dat Eastwood beter iemand anders de muziek kan laten doen. Hereafter heeft dezelfde handicap als Mystic River, Million Dollar Baby, Changeling en Flags of Our Fathers: de minimalistische manier waarop Clint Eastwood de soundtrack schreef nekt alles. Alsof de plaatselijke huisband is opgeroepen, opent de soundtrack met tenenkrommend gitaarspel. Het lijkt erop alsof de muzikant gewoon maar wat in het wilde weg speelt. Met Tsunami, de tweede track, lijkt er een lichtpuntje in de tunnel te zijn. Niets is minder waar, want het is simpelweg een stelletje cello´s die 1 noot spelen. Als je vervolgens verder luistert, kom je tot de conclusie dat 80% van de tracks net een minuut duren. Alles achter elkaar beluisteren is een hels en slaapverwekkend karwei. Geen enkele track is de moeite waard. Zelfs niet de langere suite op het einde. Daarbij is het pianopingeltje, waarmee meerdere tracks starten, ronduit irritant. En daarmee komt een onaangename luisterdeceptie snel ten einde.

Clint Eastwood is een begenadigd filmmaker, een graag geziene gast bij menig studio in Hollywood. Zijn films zijn ontzettend goed, stuk voor stuk. De Oscar Academy nomineert eigenlijk altijd wel een van de films van Eastwood. Laten we dat voor ogen houden: de films zijn magnifiek. Dan vergeten we de wanstaltige soundtracks die erbij horen. Want helaas is ook Hereafter een score die uitblinkt in a-muzikaliteit en on-originaliteit (bestaat dat woord?) Ctrl, Alt, Delete....en rennend naar de bioscoop voor dit nieuwe pareltje van Clint!
Hereafter - 06/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
Clint Eastwood schrijft meestal zelf de muziek voor z'n eigen films, zo ook deze voor de film Hereafter waarin hij op de hem bekende manier de score verzorgd heeft.

Scores van Eastwood hebben een nogal kenmerkende stijl. Die stijl bestaat eruit dat de scores vooral aan de minimalistische kant, maar vaak wel redelijk melodieus zijn.
Ook bij Hereafter is dat weer goed te horen. Het is bij deze score zelfs nogal aan de extreme kant. Veel tracks of delen van tracks kennen een instrumentarium van slechts 1 of 2, hooguit 3 instrumenten. Daarnaast zijn de melodieën nogal langzaam en is er tamelijk weinig afwisseling tussen onderlinge tracks. Dit alles geeft de score een nogal saai karakter. Wat ook nadelig uitpakt is de korte duur van erg veel tracks. Ze zijn afgelopen voor je er erg in hebt - veel tracks van tussen de 30 en 60 sekonden.
Op de score staan een aantal wat langere tracks (...) van 2 minuten of meer. Dat zijn dan meestal ook de tracks met iets meer muzikaliteit, vaak met underscore van violen of synthesizer. Deze tracks zijn vaak wel fraai, ook omdat Clint Eastwood best wel de kunst verstaat om mooie melodieën en harmonieën neer te zetten.

De film Hereafter is best wel een heftige film, terwijl de score juist een hele ingetogen, rustige, soms zelfs lieflijke score is. Dat lijkt niet helemaal te passen; de score had wellicht beter gepast bij een zwijmelfilm. Soms kan een filmmaker er beter voor kiezen om de juiste componist bij het karakter van de film te kiezen, maar Eastwood heeft zich blijkbaar voorgenomen om de muziek bij z'n films zelf te maken. Is op zich niets mis mee, maar dat wringt dan soms een beetje. Zo ook hier.

Als luistermuziek is de score eigenlijk te minimalistisch. Een aantal tracks schieten er positief uit, maar de algehele indruk is een nogal saaie en simpele score.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多