No Good Deed


电影 | 发布日期: 09/09/2014 | 电影发行: 2014 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.On This Day 
2.The Parole Hearing 
3.The Accident 
4.Leaving For The Weekend 
5.Watching Alexis 
6.17 Creston Lane 
7.It Is All A Game 
8.At The Door 
9.The Unrelaxing Shower 
10.We Have To Leave 
11.The Traffic Stop 
12.Why Are You Doing This? 
13.Your Girlfriend Is Dead 
14.Fight For Life 
15.Terry’s New Beginnings 
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

No Good Deed - 05/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Amerikaanse film No Good Deed is een thriller, die geregisseerd is door Sam Miller, die vooral tv-series en tv-films regisseert. De film was al klaar in 2013, maar de productiemaatschappij stelde de première steeds maar weer uit, tot september 2014. De film was behoorlijk succesvol in de bioscopen, ondanks dat de pers de film behoorlijk negatief beoordeelde.
Het verhaal draait om Colin Evans (Idris Elba), een moordenaar die een verzoek om gratie in de rechtbank wordt afgewezen. Op de terugweg naar de gevangenis weet hij echter te ontsnappen, waarbij hij zijn bewakers ombrengt. Hij zoekt z'n ex-vriendin op en brengt ook haar om, na een ruzie. Hij pikt haar auto, maar krijgt vanwege het slechte weer een ongeluk. Om hulp te krijgen belt aan bij het enige huis in de buurt, dat van Terri Granger (Taraji P. Henson), die daar met haar beide kinderen woont...

De muziek bij de film is van Paul Haslinger, die er een vol elektronische score voor componeerde. De film is een harde, spannende thriller en Haslinger heeft die sfeer willen benadrukken, met vooral soundscape-achtige muziek. Die muziek benadrukt vooral de spanning in de film en heeft daardoor nauwelijk rustmomenten en zou zelfs prima bij een horrorfilm passen.

Het grimmige karakter van de film hoor je duidelijk terug in de score, die een behoorlijk donkere kleuring heeft, met veel grommende geluiden en klanken in het lage spectrum. Ook de percussie zorgt vaak voor een soort drive die de spanning flink opvoert. Daarnaast is Haslinger kwistig met allerlei elektronische effecten, met soms een behoorlijk creepy gehalte.
Melodieën zijn duidelijk ondergeschikt in deze score, die vooral drijft op de sfeer die de muziek creëert. Daarbij heeft elke track weer een iets andere kleuring, waarbij Haslinger in de ene track wat meer werkt met ijle klanken, in een andere meer met opzwepende percussie, in weer een andere met creepy effecten of dreigende klanken. De muziek heeft daarbij constant een soort afstandelijkheid over zich, wat Haslinger gerealiseerd heeft door een soort gedempte galm, alsof de hele score in een grote fabriekshal gespeeld wordt.

Het gebrek aan melodie speelt de score zeker parten, want het maakt de muziek duidelijk minder aansprekend. Nu is de muziek gemaakt voor een harde psychologische thriller, dus je hoeft dan ook geen betoverende melodieën te verwachten, maar in deze score ontbreekt melodie geheel en zelfs wat melodieuze motieven komen nauwelijks voor. Alle muziek blijft hangen in die grimmige en donkere sfeer van angst en spanning en binnen de tracks hoor je maar een enkele keer wat toonwisselingen in de muziek.
Het enige rustmoment in de score hoor je aan het eind, in de track 'Terry's New Beginnings'. Alleen hier is de muziek enigszins melodieus en kabbelt de score rustig naar een einde.
Haslinger heeft ruimschoots ervaring met dit type scores, want ook Shoot 'Em Up, The Takers en vooral Vacancy kennen diezelfde sfeer en grimmigheid die Haslinger in deze score presenteert.

Kortom, met No Good Deed heeft Paul Haslinger een nogal grimmige en donkere elektronische score gecomponeerd, die vooral de sfeer in de film versterkt. En die sfeer is vooral beklemmend en dreigend. Met veel effecten en soundscape-geluiden zet Haslinger die sfeer van angst en spanning neer, waarbij melodie niet aan de orde is. Zelfs enigszins melodieuze motieven komen nauwelijks voor. De variatie tussen de tracks is overigens ruim voldoende om niet saai te worden, zodat de waardering toch nog uitkomt op 47 uit 100 punten.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多