Kick-Ass


电影 | 发布: 2010 | 格式: 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.The Armenian SuperheroHenry Jackman2:00
2.Stand UpThe Prodigy3:32
3. ForcefieldMarius De Vries1:05
4.WatchingHenry Jackman1:02
5.Man In The MirrorHenry Jackman1:08
6.A Punch In The ChestMarius De Vries0:46
7.Roof JumpMarius De Vries1:32
8.Time To EngageHenry Jackman0:27
9.Stabbing-MorphineMarius De Vries1:57
10.I'm Kick AssHenry Jackman1:17
11.FamousMarius De Vries2:22
12.A Friend Like YouMarius De Vries0:43
13.Walk To Rasul'sDanny Elfman 0:59
14.Trick Or Treat?Marius De Vries2:44
15.Leaving Rasul'sJohn Murphy1:19
16.Hit Girl & Big DaddyMarius De Vries2:39
17.Damon & Marcus Comic BookHenry Jackman3:34
18.I Miss You BothIlan Eshkeri 1:41
19.Hunting Kick AssHenry Jackman1:05
20.MistMobileHenry Jackman1:40
21.Big Daddy KillsHenry Jackman2:50
22.One Last Time Marius De Vries0:58
23.SleepoverMarius De Vries1:57
24.To Brooklyn Bridge Marius De Vries1:42
25.Safehouse / AmbushJohn Murphy 2:35
26.Showtime Pt 2. (It's Only The End Of The World)John Murphy 2:25
27.NightvisionJohn Murphy 1:58
28.Strobe (Adagio in D Minor)John Murphy 2:03
29.Big Daddy DiesHenry Jackman1:33
30.Hit Girl Drives Home John Murphy 1:42
31.MarshmallowsHenry Jackman1:12
32.Choose Your WeaponIlan Eshkeri1:26
33.You Got Five MinutesMarius De Vries0:36
34.No Power, No ResponsibilityHenry Jackman1:16
35.The CorridorJohn Murphy1:17
36.Kitchen Stand Off Ilan Eshkeri1:20
37.The FightMarius De Vries3:12
38.Flying HomeMarius De Vries1:50
39.True IdentityHenry Jackman1:39
 67:03
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Kick-Ass - 09/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De comedy Kick-Ass is eigenlijk een soort superheldenfilm, waarin de superheld steeds weer op een nogal hardhandige manier voor paal wordt gezet. De film is geregisseerd door Matthew Vaughn, die de film ook produceerde, samen met Brad Pitt. De film is gebaseerd op een stripverhaal uit de bekende Marvel Comics stal. De film kreeg wel de nodige kritiek vanwege z'n grofheid, maar viel toch goed in de smaak bij zowel pers als publiek. Een opvolger is dan ook niet uitgebleven.
Het verhaal draait om de New Yorker Dave Lizewski, die besluit om een echte superheld te worden in de gewone wereld. Hij trekt daarvoor een opvallend duikpak aan, die hij voor z'n superheldenstatus heeft aangepast, en bewapent zich met knuppels. Maar al op z'n eerste missie wordt hij neergestoken en ook nog door een auto aangereden. Toch leert hij zo om pijn te verdragen. Als hij weer is opgeknapt opent hij een internetaccount waarop anderen zijn hulp in kunnen roepen. Als dan zijn eigen vriendin z'n hulp inroept wordt hij door een drugsbende in elkaar gemept, maar dan komen twee andere superhelden hem te hulp...

Een superheldenfilm, maar dan anders, hoort ook een superheldenscore te krijgen, maar dan anders. Daarom zijn er maar liefst 5 score componisten ingevlogen om van de score een fraai en samenhangend geheel te vormen. Anders dan bij andere superheldenfilms, waarvan de score meestal door 1 componist is neergepend. De 5 componisten hebben niet allemaal evenveel bijgedragen aan de score, maar de geleverde bijdragen passen wel uitstekend bij elkaar.

Het grootste aandeel van de score is geleverd door Henry Jackman, Marius de Vries en John Murphy, met daarnaast beperktere bijdragen van Danny Elfman en Ilan Eshkeri. Of die verdeling in de eigenlijke filmsoundtrack ook zo is als op dit score album, dat weet ik niet, maar daar ga ik gemakshalve vanuit.
De in de filmmuziek minst ervaren naam is die van Marius de Vries, die eigenlijk Marius van Wyk de Vries heet en in Engeland is geboren, maar Zuid-Afrikaanse (en dus Nederlandse) roots heeft. Van huis uit is hij producer van popmuziek en dat kun je op zijn bijdragen aan deze score goed horen.

Het elektronische gehalte van de muziek is op dit album behoorlijk, maar ook orkestrale bijdragen zijn volop aan de orde, al worden die dan elektronisch opgepimpt. Veel tracks hebben een kleuring die duidelijk aan de pop-rock gelinkt is, met veel elektrisch gitaarwerk en een stevige elektronische underscore. Dat geeft aan die tracks overigens een erg prettige en pittige 'feel'.
Toch bevat de score ook een aantal rustiger tracks en vooral de muziek van Murphy en Jackman kennen wat meer ingetogen klanken, die overigens zomaar in dezelfde track weer overschakelen naar een meer heftige stijl.
De muziek van alle componisten op deze score is behoorlijk melodieus en dat is zeker een groot pluspunt. De score is dan ook alleszins aangenaam om te beluisteren, want ook qua harmonieën zit het wel goed. Daar komt bij dat de algehele klankkleur van de score toch wel aan de stevige kant zit, zoals bijvoorbeeld iemand als Brian Tyler of Ramin Djawadi dat componeert. Die combinatie van stevige klanken, mooie melodieën en afwisseling van elektronische en orkestrale kleur maakt deze score tot een erg aangename luisterervaring.

Natuurlijk kom je toch tracks tegen die minder prettig in het gehoor liggen, maar die vind je vooral op de eerste helft van het album. Vanaf halverwege kom je meer bijzonder aangename tracks tegen, vooral van Murphy, De Vries en Jackman, zodat je tot aan het eind van het lange album blijft genieten van de toch ook nog wel gevarieerde muziek.

Kortom, met Kick-Ass hebben Henry Jackman, Marius de Vries, John Murphy, Danny Elfman en Ilan Eshkeri een bijzonder prettige score gecomponeerd, waarvan het geen straf is om die een flink aantal keren opnieuw te beluisteren. De bijdragen van Elfman en Eshkeri zijn minder in aantal, maar ook in beluisterbaarheid. Toch passen ook hun bijdragen goed in het geheel van het album. De waardering als aangename luisterervaring, los van de film, komt zo op een fraaie 88 uit 100 punten.
Kick-Ass - 10/10 - 评论 Maurits Petri, 提交于 (荷兰人)
En opeens was daar Kick-Ass, een film waar niet veel aandacht naar uit ging. Maar dat zeker wel dubbel en dwars verdiende. Want de film blijkt een 'anarchistiche achtbaanrit waarin regisseur Vaughn erin slaagt om de plechtmatige toon, die de kijkervaring van recente superheldenfilms minder plezierig maakte, te vervangen door een veel luchtigere, zonder dat zijn hoofdrolspelers hoeven in te boeten aan emotionele gelaagdheid.' (Film1)
Tel daarbij op dat Nicolas Cage eindelijk weer eens in topvorm te zien is en Mark Strong zijn meest kwaadaardige rol ooit neerzet.

De soundtrack is er eentje die je moet leren kennen. Helemaal omdat er maarliefst vijf componisten aan hebben mee gewerkt. De debuterende Marius De Vries (met Nederlandse voorvaderen), Danny Elfman, Ilan Eshkeri, Henry Jackman en John Murphy complimenteren elkaars composities op een manier die nooit vertoond is in de filmmuziekwereld. Waar Henry Jackman vooral de trendsetter van thematiek lijkt, maakt Marius de Vries dat wonderschoon af met een mix van rockmuziek, prachtige strijkarrangementen en viool en pianosolo´s. De rol van Ilan Eshkeri is vrij beperkt gebleven, en richtte zich voornamelijk op de (eind)productie en mixage van het album. Ook Danny Elfman´s rol bleef qua score beperkt. Het zijn met name De Vries, Murphy en Jackman die de show stelen. John Murphy horen we vanaf de 25e track met score die we niet zo gewend zijn van de man. Vooral niet wat de thematiek betreft. In een woord: subliem!
En ook al zijn de 39 vaak van vrij korte duur, dankzij de power ervan stoort dit geen enkel moment. Het is dan ook een enorme verrassing dat alle componisten niet hun eigen ding doen, maar elkaars werk keer op keer muzikaal bewonderen. Om het vervolgens aan te vullen, te versterken en mooier te doen klinken. En zeg nou zelf, na Kick-Ass willen we meer van Marius de Vries horen. De man, die zijn carriere begon als producent voor Madonna, Massive Attack, Björk, Madonna, The Sneaker Pimps, Tina Turner, en U2 maakt namelijk ook nog eens overweldigende filmmuziek.

Kick-Ass, wat moet er nou over deze soundtrack gezegd worden? Naast dat hij subliem in elkaar zit, evenals de film en dat alle meewerkende componisten op hun best te horen zijn (zowel qua composities, thematiek en mixage) is dit misschien wel een van de meest entertainende soundtracks van 2010. Maar bovenal...een complete en aangename verrassing!
Kick-Ass - 10/10 - 评论 Damien , 提交于 (法国)
'Kick-Ass', c'est un film de super-héros déjanté extraordinaire. Mais c'est aussi une bande originale fracassante. La recette? Avoir demandé les services de plusieurs compositeurs, qui, chacun dans leur style, offrent une incroyable palette de sons et de genres. Résultat: toujours efficace, sans temps mort et sans redite, cet album de 38 pistes n'en finit pas de surprendre.

Henry Jackman, très classique, pose un thème principal solennel dans un pur esprit Remote Control. 'The Armenian Superhero' ou 'Man In The Mirror' sont incontournables dans cette catégorie.

John Murphy, lui, continue dans la lignée de son célèbre '28 Weeks Later' (dont le thème principal, entêtant et furieux, est justement repris par Jackman dans le morceau 'Big Daddy Kills'). Les sonorités se montrent plus rudes, toujours axées sur les guitares et les synthés. 'Nightvision' fait monter la pression, le magnifique 'Strobe (Adagio in D Minor)' emporte tout sur son passage et 'The Corridor' affiche un côté rock séduisant.

Enfin, Marius De Vries, grand talent bien qu'il n'ait que peu de B.O. à son actif, signe des compositions magistrales. 'A Punch In The Chest' est magique, le rythmé 'Roof Jump' s'envole, 'Flying Home' restitue avec vigueur le thème principal. Il faut mentionner également l'explosif et électro 'Stabbing Morphine', construit autour du titre 'Omen' de The Prodigy (présent sur la compilation des chansons de Kick-Ass).

Une bande originale ultra complète, d'une qualité constante. Un 10/10 amplement mérité.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多