Fried Green Tomatoes


MCA Records US (0008811046125)
电影 | 发布: 1992 | 电影发行: 1991 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.I'll Remember YouGrayson Hugh5:08
2.What Becomes of the BrokenheartedPaul Young4:33
3.Cherish (Hip Hop Version)Jodeci3:57
4.Danger Heartbreak Dead AheadTaylor Dayne3:20
5.Rooster BluesPeter Wolf3:14
6.Barbeque BessPatti La Belle2:52
7.If I Can Help SomebodyAaron Hall3:49
8.Cool Down YonderMarion Williams3:08
9.Cherish (Movie Version)Jodeci2:27
10.Ghost Train (Main Title) Thomas Newman3:10
11.Visiting Ruth Thomas Newman1:44
12.A Charge to Keep I HaveMarion Williams1:52
 39:13
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Fried Green Tomatoes - 06/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Amerikaanse vrolijke dramafilm Fried Green Tomatoes was in 1991 de eerste bioscoopfilm van regisseur Jon Avnet (Up Close & Personal, 88 Minutes). De film, die gaat over vriendschappen, is goed ontvangen, zowel door recensenten als publiek.
Het verhaal wordt vertelt via Evelyn Couch (Kathy Bates), die bij een bezoek aan een bejaardentehuis in contact komt met de oude Virginia (Ninny) Threadgoode (Jessica Tandy). Ze worden vrienden. Ninny vertelt haar over verleden en hoe het de Threadgoode-familie is vergaan in vroeger jaren, met name rondom Idgie Threadgoode en haar vriendin Ruth tijdens de grote depressie in de jaren voor de oorlog, in het zuiden van de VS. Als Ruth trouwt vertrekt ze met haar man, maar maakt veel ellende mee, omdat ze door haar man mishandeld wordt. Ze vertrekt en zoekt Idgie weer op, waarna ze samen kans zien om een cafe te beginnen in hun dorpje Whistle Stop. Dan lijkt het verleden hen toch nog weer in te halen...
Dit verhaal wordt in flash-backs verteld, terwijl tussendoor de verhaallijn van Evelyn en Ninny in beeld wordt gebracht, die zich in de veel recentere jaren tachtig afspeelt.

Van de muziek is, behalve een score-album van Thomas Newman ook een soundtrack uitgekomen met een flink aantal liedjes uit de film en een drietal scoretracks van Thomas Newman. Deze drie zijn als laatsten opgenomen op het album. De laatste is eigenlijk ook een song, maar die is feitelijk deel van de score en is ook geschreven door Thomas Newman.

De songs hebben een behoorlijke variatie in stijl, van country-pop tot soul-jazz.
Een van de mooiste songs is de softrocksong met country-inslag 'I'll remember You', waar het album mee opent. De fraaie en volle muziek doet het goed en de song heeft een heel aardige melodie. De achtergrondzangeres geeft er nog een funky randje aan.
Wat volgt is de bekende song 'What becomes of the Broken Hearted', die hier bekend geworden is in de uitvoering van Colin Blunstone. Maar ook de uitvoering op deze soundtrack, door Paul Young heeft bij ons in de hitparades gestaan. Een fraaie melodieuze song.
'Cherish' is niet de fraaie, bekende song van Cool & the Gang. De versie op deze soundtrack is veelmeer een disco-achtige song op een hip-hop percussie. De stem van Jodeci lijkt heel erg op die van Stevie Wonder, ook qua intonatie en daar moet je in deze muziekstijl wel wat van houden. Mij spreekt het niet aan.
Taylor Dayne zingt haar song op een stevige en funky manier met een flinke disco-inslag. De tegenstelling met 'Rooster Blues' is groot. Peter Wolf zingt de song op een bluesy-rock 'n roll manier, zoals bekend van de vijftiger jaren van de vorige eeuw.
Weer een heel andere stijl is de jazz-song 'Barbeque Bess' van Patti LaBelle. De typerende jazz-begeleiding en de wat scherpe stem van Patti moeten je wel een beetje liggen, maar op zich is het best een heel aardige song.
Aaron Hall zingt vervolgens een soort negro-gospel-achtige song, met alleen piano begeleiding. Door de manier waarop Hall de song zingt werkt z'n stem ook als aanvullende begeleiding, zodat de song toch een vollere klank heeft bij de solo-piano.
Marion Williams is eigenlijk gospelzangeres en werkte mee aan de score voor deze film vanwege haar stem, die Thomas Newman als aanvullend instrument toepastte. Maar ze zingt ook de song 'Cool down Yonder'. En dat doet ze op een bluesy manier met veel soul in haar zang.
Vervolgens komt Jodeci nog een keer terug met de song 'Cherish', die we ook eerder al hoorden. Alleen nu niet in een disco-hip-hop-versie, maar in een 'normale' pop-versie. Dat maakt de song heel wat beter behapbaar, al spreekt de melodie mij niet zo aan.

Daarna volgen drie tracks van de score van Thomas Newman. En die score-tracks zijn zonder meer fraai. Newman heeft een score gecomponeerd die goed aansluit bij de muzikale sfeer voor het gebied waar de film zich afspeelt. De score bevat dan ook de nodige invloeden uit die zuidelijke Amerikaanse regio en is dan ook gekleurd in een lichte Americana sfeer, met country en dixieland invloeden, naast een flinke jazzy en bluesy kleuring, die mede uitdrukking geeft aan het tijdsbeeld. Daarbij is er ook nog de stem van de eerder genoemde Marion Williams, die een stevige portie soul aan de muziek toevoegt. Dat hoor je al gelijk in de eerste van de drie tracks 'Ghost Train'. Een hobo op underscore van violen en samen met de stem van Williams maken er een krachtige track van, vooral als het orkest bijvalt met piano en koperblazers.
'Visiting Ruth' is een fraaie en rustige, bijna emotionele track. De harp op underscore van violen geeft er een pakkende sfeer aan, terwijl de melodieën op clarinet en hobo erg fraai zijn.
De afsluitende track is eigenlijk een song, die instrumentaal begint en een nogal dramatische kleuring heeft. Ook hier speelt de harp weer een grote rol, terwijl Williams haar tekst op een erg zware en dramatische manier zingt op donkere underscore. Voor dramatisch effect in de film heeft deze track een flinke impact, stel ik me zo voor, want ik heb de film niet gezien.

Kortom, met deze soundtrack voor Fried Green Tomatoes haal je een album in huis met een aantal songs in nogal uiteenlopende stijlen. Dat is niet altijd een goede keus en ook hier staan er zeker een aantal songs op die minder aangenaam klinken. Uiteraard is dat afhankelijk van je smaakt, maar ik vind de meeste songs niet meevallen. Dat geldt dan weer niet voor de scoretracks van Thomas Newman, die op dit album er behoorlijk bovenuit springen. Er is gelukkig een score-album van Fried Green Tomatoes verkrijgbaar. De waardering voor deze soundtrack wordt door de scoretracks toch nog 63 uit 100 punten.

其他版本 Fried Green Tomatoes (1991):

Fried Green Tomatoes (1992)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多