Shanghai Knights


Hollywood Records Germany (5050466566928)
Hollywood Records US (0720616238429)
电影 | 发布日期: 04/02/2003 | 电影发行: 2003 | 格式: CD
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.All Day and All of the NightJessica Harp2:16
2.Magic BusThe Who3:27
3.Time of the SeasonThe Zombies2:54
4.England SwingsRoger Miller1:52
5.OneHarry Nilsson2:50
6.Yeh, YehGeorge Fame & The Blue Flames2:22
7.Wichester CathedralNew Vaudeville Band2:25
8.My GenerationThe Who3:19
9.Hot PastaMatter2:31
10.The Seal In Danger Randy Edelman3:02
11.Father Theme Randy Edelman1:33
12.The Buddies Visit Buckingham Palace Randy Edelman2:32
13.Rathbone's evil heart Randy Edelman2:59
14.Knights In Shining Armor Randy Edelman3:55
15.PainkillerKim Ferron3:20
 41:16
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Shanghai Knights - 07/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Brits-Amerikaanse film Shanghai Knights is een western-chinese vecht-komedie en de opvolger van de succesvolle film Shanghai Noon. Evenals in Shanghai Noon spelen ook nu Jackie Chan en Owen Wilson weer de hoofdrollen. De eerste film is geregisseerd door Tom Dey, maar Chan wilde nu graag David Dobkin als regisseur. Behalve in China en Amerika speelt de film zich vooral af in Londen, zelfs tot in Buckingham Palace. Deze opvolger is, net als het origineel, behoorlijk goed ontvangen en was eveneens een succes.
Het verhaal begint eind 19e eeuw in China, waar de zus van Chon Wang 'John Wayne' (Chan) probeert te voorkomen dat de Keizerlijke Zegel wordt gestolen door Lord Nelson Rathbone. Maar dat lukt haar niet en Rathbone verdwijnt met het zegel naar Engeland. Zus Lin stuurt een brief naar Chon, die inmiddels al een tijd sheriff is (als gevolg van de vorige film). Hij vertrekt naar New York, waar hij Roy O'Bannon (Wilson) weer opzoekt, die natuurlijk voor de nodige moeilijkheden zorgt. Op de vlucht voor de politie verstoppen ze zich op een schip naar Londen, de stad waar het zegel nu zou zijn, volgens Lin's brief...

Na het succes van de vorige film, is de muziek voor deze opvolger opnieuw gecomponeerd door Randy Edelman.

Waar van Shanghai Noon een volledig score-album is uitgebracht, is het album voor Shanghai Knights helaas een soundtrack album geworden met een groot aantal songs.
Het album opent met twee wat ruige rock-achtige songs, die absoluut niet fraai zijn en al helemaal niet bij de score van Edelman passen.
De derde song is het redelijk bekende 'Time of the Season' van The Zombies. De song zeurt wel een beetje. Dat is heel anders in 'England Swings', wat een country-achtig deuntje is en wel een aardige song, die qua tekst goed past bij de film.
'One' is weer een rustige, wat saaie song van Harry Nilsson, met een bijna minimalistische begeleiding. 'Yeh, Yeh', daarentegen is een veel vlottere song, die echter wel beetje saai is. Het is een bekendere song van Georgie Fame.
Met 'Winchester Cathedral' zingt de New Vaudeville Band ook een bekendere en wat vrolijker song met een zomers sfeertje. Wat stoort is echter de stem van de zanger die zo vervormd is, dat die klinkt alsof hij van een dertiger jaren song is. Daarna zingt The Who hun bekende zestiger jaren hit 'My Generation', die nu zeker niet slecht, maar toch wel wat gedateerd overkomt. 'Hot Pasta' is een semi instrumentale rock-track met een vlot ritme, van de onbekende band Matter.
De afsluitende track van het album is ook een song met een rock-randje, die wat ruig gezongen wordt door Kim Ferron. De stijl doet een beetje denken aan die van Melissa Etheridge.

Na de eerste negen songs volgen vijf score-tracks van Randy Edelman.
De eerste van die vijf tracks is het spannende 'The Seal in Danger'. De track opent fraai, in Edelman's bekende meeslepende melodieuze stijl. Halverwege neemt de spanning toe, terwijl de beluisterbaarheid aangenaam blijft. Wat volgt is 'Father Theme'. Hierin brengt Edelman een van de thema's van de film, met een erg fraaie melodie en een wat Oosters tintje.
Het hoofdthema horen we voor het eerst in 'The Buddies visit Buckingham Palace'. Weer brengt Edelman een van z'n erg mooie melodieën ten gehore, die naderhand nog weer terugkomt. De tweede helft van de track krijgt zelfs een koninklijke orkestratie, waarbij de koperblazers volop worden ingezet op een prachtige melodie en met vol orkest.
Hetzelfde geldt voor 'Knights in Shining Armor'. Ook dit is een vol orkestrale track, met vooral een optimistische toonsetting en fraaie orkestratie. Deze track sluit het score-gedeelte af met een prachtige climax.
De track 'Rathbone's Evil Heart' is de enige track van de vijf waarin de muziek een behoorlijke spanning heeft. Die spanning realiseert Edelman niet met dissonante of chaotische klanken, maar via het arrangement en de melodie.

De score tracks zijn allemaal fraai georkestreerd en gearrangeerd, waarbij Edelman z'n standaard synthesizer heeft thuisgelaten. Dat doet de muziek goed, hoewel op sommige momenten een elektronisch extraatje misschien welkom was geweest. Op de score voor Shanghai Noon zette Edelman nog wel vaak de synthesizer in, evenal de piano. Maar in deze vijf score-tracks ontbreekt de synthesizer. Wel is de piano als keyboard op een fraaie manier te horen.
De waardering voor deze vijf score-tracks is een mooie 82 uit 100 punten en eigenlijk zou er een volledige score van moeten uitkomen, net als Shanghai Noon.
De songs krijgen van mij een magere waardering van 61 punten. Het album als geheel komt daardoor op 69 punten.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多