Sleeper Cell American Terror


电视剧/电视剧 | 发布: 2007 | 电影发行: 2005 | 格式: 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪   持续时间
1.Supreme Love - Nona Hendryx4:37
2.The Shipment2:43
3.Salim's Getaway2:07
4.Farik & Ilja Reunited1:50
5.The Celebration1:17
6.Safe House Attack1:54
7.Dot Murder5:49
8.Sura 2 Verse 1782:47
9.Farik's Escape from Prison2:22
10.Afghan Tea1:48
11.Custody for Marcus1:47
12.Harbor Delivery4:27
13.Dreams of Better Days3:24
14.Serxner's Decapitation1:23
15.Post Traumatic1:28
16.Car Wash Attack3:27
17.Code 543:18
18.City On Alert2:59
19.Mina's Mission2:24
20.The Long Goodbye4:00
 55:51
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Sleeper Cell American Terror - 05/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Amerikaanse tv-serie Sleeper Cell is in 2005 begonnen met z'n eerste seizoen van tien afleveringen. Het tweede seizoen van acht afleveringen is uitgezonden in december 2006 en heeft als titel Sleeper Cell American Terror meegekregen.
Het verhaal draait om undercover FBI-agent Darwyn al-Sayeed (Michael Ealy), die als overtuigd moslim is opgegroeid en de opdracht krijgt om in een slapende terroristische cel te infiltreren. Dat lukt en de cel wordt opgeruimd. Als gevolg daarvan heeft zich in het tweede seizoen met de subtitel American Terror, echter een nieuwe cel gevormd en krijgt Darwyn de opdracht om vervolgens ook in deze nieuwe cel te infiltreren. Maar door allerlei problemen waar hij geen invloed op heeft lopen de ontwikkelingen anders dan gepland...

De muziek bij de serie in zowel het eerste als het tweede seizoen is van Paul Haslinger. Hij heeft, behalve de scoremuziek, voor de serie ook een aantal songs gecomponeerd, zowel in het eerste als in het tweede seizoen. Van het eerste seizoen is een soundtrackalbum uitgekomen met muziek van Haslinger, maar ook met songs van anderen.
Van het tweede seizoen is een promo score-album uitgekomen met alleen muziek van Haslinger. Deze recensie gaat over dat laatste album.

Het album opent met de song 'Supreme Love' die onder elektronische begeleiding gezongen wordt door Nona Hendryx, die ook voor de eerste serie al een aantal songs ingezongen heeft. Deze song heeft een licht etherische sfeer en klinkt daardoor soms wat zweverig, en past qua tekst goed bij het verhaal.

In dat verhaal draait het om een Moslim-terreurcel. Om dat te benadrukken heeft Haslinger erg veel tracks van een Arabische kleuring voorzien. Vooral waar meest vrouwelijke stemmen als instrument ingezet worden komt die Arabische kleuring sterk voor het voetlicht door de intonaties van die stemmen. Maar ook wanneer er (kunstmatige) duduk-klanken te horen zijn, zoals in 'Sura 2 Verse 178', of sitarklanken zoals in 'The Celebration', dan heeft de muziek toch een duidelijk Arabische kleuring.
De muziek zelf is geheel elektronisch en heeft een sterk thrillerachtige sfeer. Vooral wanneer de percussie wat meer wordt opgevoerd neemt de spanning in de muziek toe. Daarnaast spelen ook de vele elektronische effecten in de muziek een grote rol. Die effecten geven de ene keer een soort vervorming van de muzikale klanken, de andere keer worden ze als losse elementen toegevoegd en klinken dan als schrapend metaal of sonargeluiden of pulsen of andere niet nader definieerbare klanken.

Haslinger's muziek is niet alleen dreigend en onheilspellend, maar er komen ook meer ingetogen momenten voorbij. Hier wordt dan vooral de keyboard bespeeld op een lichte ondergrond van synthesizerklanken of stemmen op synthesizerklanken, zoals in 'Farik and Ilja Reunited' of in 'Custody for Marcus'. Deze meer ingetogen muziek ligt meestal aanzienlijk prettiger in het gehoor dan de typische thrillermuziek van de overige tracks.
Sommige tracks zijn meer dan ingetogen en zijn nogal aan de minimalistische kant, met af en toe alleen een lichte underscore-toon. Deze tracks zijn dan qua melodie vaak erg eentonig en zijn daardoor niet erg aantrekkelijk.
Het album sluit ook af met zo'n minimalistische track met de passende titel 'The Long Goodbye'. Wat mij betreft is die titel goed gekozen.

Kortom, met zijn score voor het tweede seizoen van deze tv-serie met de titel Sleeper Cell American Terror heeft Paul Haslinger passende muziek gecomponeerd. De vol elektronische muziek kent voldoende spanning en heeft een duidelijk Arabische kleuring, die voor de meeste westerlingen vaak wat minder aantrekkelijk zal klinken. Het vele gebruik van vrouwenstemmen als instrument is soms aantrekkelijk, maar vaak hebben deze stemmen die typerende Arabische intonatie. Een klein deel van de score is tamelijk ingetogen, maar wordt duidelijk minder aantrekkelijk zodra de muziek verder naar de minimalistische kant neigt. Al met al komt de waardering zo op een magere 51 uit 100 punten.


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多