Hot Fuzz


Island Records UK (0602517247567)
电影 | 发布日期: 19/02/2007 | 电影发行: 2007 | 格式: CD, 下载
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.Theme From Hot Fuzz David Arnold2:11
2.Goody Two ShoesAdam Ant3:34
3.Sgt. Rock (Is Going To Help Me)XTC3:35
4.The Village Green Preservation Society (Hot Fuzz)The Kinks2:56
5.Solid Gold Easy ActionT. Rex2:14
6.Baby FratelliThe Fratellis3:53
7.BlockbusterSweet2:21
8.Dance With The DevilCozy Powell2:15
9.Slippery Rock 70'sStavely Makepeace2:38
10.Uncle DerekMulti Interprčtes0:31
11.Night Of FearThe Move2:10
12.I Can't Control MyselfThe Troggs2:02
13.FireCrazy World Of Arthur Brown2:46
14.Kick Out The JamsTub Thumper2:20
15.Lethal Fuzz (Osymyso Remix)John Eric Alexander2:01
16.Avenging AngelRobert Rodriguez0:35
17.Souljacker Part IEels3:16
18.Caught By The FuzzSupergrass2:16
19.Solid Gold Easy ActionThe Fratellis2:19
20.What Did You Think Of That?Multi Interprčtes0:16
21.Here Come The FuzzJon Spencer & The Elegant Too2:51
22.The Hot Fuzz Suite David Arnold23:23
 72:22
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Hot Fuzz - 07/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Britse film Hot Fuzz is geregisseerd door Edgar Wright (Shaun of the Dead, The World's End, Baby Driver), die het scenario samen met hoofdrolspeler Simon Pegg schreef. Voor hun actiekomedie hebben ze 'geleend' uit talloze andere (serieuze) actiefilms. De film is in de pers erg goed ontvangen en was eveneens een groot succes in de bioscopen. Wright en Pegg noemen de film het tweede deel uit hun 'cornetto-trilogie' (samen met Shaun of the Dead als eerste en The World's End als laatste deel), waarbij elke film een behoorlijk andere 'smaak' heeft, gesymboliseerd door het bekende ijsje, die ook daadwerkelijk in elke film (even) te zien is.
Het verhaal draait om de succesvolle politie-officier Nicholas Angel (Pegg), die vanwege jaloezie op z'n succes wordt overgeplaatst naar een plattelandsdorp, die al een aantal jaren de prijs heeft gewonnen als 'dorp van het jaar'. Daar moet hij samenwerken met de zoon van de politie-inspecteur, Danny Butterman (Nick Frost), een samenwerking die aanvankelijk wat stroef verloopt. Maar dan vallen er steeds meer doden onder verdachte omstandigheden, waarvan Angel denkt dat het moorden zijn. Naarmate zijn onderzoek, later samen met Danny, vordert, vallen er steeds meer doden. Hij komt erachter dat er een organisatie achter zit, geleid door politie-inspecteur Butterman (Jim Broadbent), die de 'dorp van het jaar'verkiezing probeert te beschermen...

De muziek bij de film is van David Arnold, die een stevige score voor de film componeerde, met arrangementen die aan bekende thema's uit zestiger en zeventiger jaren misdaadfilms doen denken. Met veel koperblazers en agressieve strijkers weet hij die wat gedateerde sfeer goed neer te zetten.
Het album opent met de themamuziek voor de film, die op zich best goed in het gehoor ligt, al spreekt de melodie wat minder aan. Maar de sfeer van de muziek is goed getroffen. De elektronische klanken die Arnold toegevoegd heeft aan de orkestrale instrumentaties zorgen voor een behoorlijk massieve kleuring van de muziek.
Ook de afsluitende track is van Arnold in de vorm van een suite, waarin delen van de diverse cues uit de score zijn opgenomen. Voor een soundtrackalbum heeft deze suite een forse lengte van maar liefst ruim 23 minuten, met vooral stevige actiegedeelten en thrillerachtige elementen, maar ook meer ingetogen en melodieuze momenten komen voorbij, waardoor deze suite eigenlijk best aardig is.

Tussen die beide tracks met Arnold's muziek zijn een flink aantal songs geplaatst met een hoog zestiger en zeventiger jaren gehalte. Sommige van die songs hebben bij ons in de hitparades gestaan en de namen van veel bands zijn dan ook wel bekend. Het rockgehalte van de songs is behoorlijk hoog en er wordt flink met gitaren geragd. Daarnaast zijn er songs in de New Wave stijl, die in de tachtiger jaren populair was. En er zijn een paar songs in soort alternatieve stijl. Maar de songs liggen gemiddeld best heel aardig in het gehoor, al zijn er uitzonderingen die wel heel ruig gespeeld en gezongen worden.

Tussen de songs staat ook nog een korte track van filmmuziekcomponist Robert Rodriguez, die hij speciaal voor deze film heeft gemaakt.
Daarnaast staan er een aantal tracks op dit album met uitsluitend dialoog uit de film (track 10 en track 20), maar ook rondom vrijwel alle songs is dialoog te horen. Dit zijn vaak korte zinnetjes of uitspraken, die aan het begin van veel tracks te horen zijn en naadloos overgaan in de muziek van de songs.
Een van de tracks, 'Lethal Fuzz', is overigens een track waarin John Eric Alexander in de dialoog van de hoofdpersonages een muzikale remix heeft gemixt van gedeelten uit de trailermuziek voor de eerste Lethal Weapon film.
De voorlaatste track is een wat schreeuwerige ruige song, die speciaal voor de film gemaakt is en waarin in de tekst ook aan de film en de personages gerefereerd wordt.

Kortom, met dit album voor Hot Fuzz heb je een wat vreemde combinatie van de stevige, wat film-noir-achtige muziek van David Arnold en gemiddeld vrij stevige rock en new wave songs uit de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren van de vorige eeuw. Die songs worden meestal door korte stukjes dialoog ingeleid, maar er staan ook tracks op het album die volledig uit dialoog bestaan, sommige met muziek daar overheen gemixt. De dialoog stoort overigens nauwelijks bij het beluisteren van het album. De songs zijn gemiddeld best wel aardig, maar sommige zijn behoorlijk aan de ruige kant en dat moet je wel wat liggen. De waardering voor dit soundtrack album komt zo op 70 uit 100 punten.

其他版本 Hot Fuzz (2007):

Hot Fuzz (2007)
Hot Fuzz (2017)
Hot Fuzz (2022)
Hot Fuzz (2023)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多