Miami Vice


Atlantic Records 2006 下载
Atlantic Records 2006 CD (0075678399725)
电影 电影发行: 2006
 

现在订阅!

保持更好的信息,并访问收藏家信息!





 

# 跟踪 艺术家/作曲家 持续时间
1.In The Air TonightNonpoint4:33
2.One Of These MorningsMoby4:00
3.We're No HereMogwai5:38
4.SinnermanNina Simone4:37
5.Auto RockMogwai4:18
6.ArrancaManzanita3:52
7.Ready For LoveIndia.Arie4:30
8.Strict MachineGoldfrapp3:53
9.Pennies In My PocketEmilio Estefan3:52
10.New World In My ViewKing Britt5:33
11.SweepBlue Foundation10:52
12.AnthemMoby3:28
13.Blacklight FantasyFreaky Chakra5:10
14.Mercado NuevoJohn Murphy2:14
15.Who Are YouJohn Murphy1:34
16.RamblasKing Britt & Tim Motzer2:29
17.A-500Klaus Badelt & Mark Batson2:35
 73:07
提交您的评论 隐藏其它语言的评论

 

Miami Vice - 06/10 - 评论 Lammert de Wit, 提交于 (荷兰人)
De Amerikaanse actiethriller Miami Vice is gebaseerd op de vroegere tv-serie uit de tachtiger jaren van de vorige eeuw. De film is geproduceerd en geregisseerd door Michael Mann (Heat, The Insider, Collateral), die ook meeschreef aan het verhaal. De film is door critici deel positief, deels negatief ontvangen en was in de bioscopen behoorlijk succesvol.
Het verhaal draait om undercoverdetectives Crocket en Tubbs, die een grote drugsbende willen oprollen en dan met name de belangrijkste leden ervan. Maar beide hebben ook zo hun persoonlijke besognes, die ook nog met hun zaak te maken hebben. Dat maakt het voor hen gecompliceerd om het tot een goed einde te brengen...

De score is van de hand van John Murphy, die het qua muziek en toonzetting redelijk dicht bij de originele muziek van Jan Hammer heeft gehouden.
Waar de tv-serie in elke aflevering een popsong ten beste gaf, is de film echter ruimschoots voorzien van songs, waarvan een aantal op dit soundtrackalbum zijn opgenomen. Dat begint al met de openingstrack, die bekend is van Phil Collins, maar hier in een meer elektronische versie gebracht wordt door Nonpoint, een band uit Miami. Andere songs op het album zijn de fraaie ballad 'One of these Mornings' en 'Ready for Love', de meer caraïbische tint van 'Sinnerman', de vlotte Mexicaanse song 'Arranca', de electro-popsong 'Strict Machine', de vlotte en hippe gitaarsong 'Pennies in my Pocket', de electronic soulsong 'New World in my View' en de hoogritmische klanken van Moby's 'Anthem'.
Die laatste beide songs komen niet in deze uitvoering in de film voor. 'New World' is in de film geheel instrumentaal en 'Anthem' wordt in een heel ander arrangement gebracht.
De song 'Sweep' van Blue Foundation is een soort pop-opera van ruim tien minuten, waarin diverse stijlen de revue passeren, overigens zonder bombastisch te worden.

Het album bevat naast de songs ook een aantal instrumentale tracks die niet van Murphy zijn. De eerste daarvan is 'We're No Here' van de rockband Mogwai. Dit is nogal stevige, bijna electronic rock, dat overigens best behoorlijk in het gehoor ligt. De gitaren raggen er flink op los, maar het tempo ligt meer in de ballad sfeer. Dat geldt ook min of meer voor de track 'Auto Rock', eveneens van Mogwai. 'Blacklight Fantasy' is een techno-achtige instrumentale track met een flink percussiegehalte in het hoge klankspectrum. De heldere percussie wordt gespeeld zonder noemenswaardige melodie in de underscore.
Ook de laatste twee tracks zijn instrumentaal. De eerste daarvan is opnieuw van King Britt, nu samen met Tim Motzer, die er een kalme underscore voor legden, waarop een elektrische gitaar soulvol tokkelt. De laatste track op dit soundtrackalbum is van Klaus Badelt en Mark Batson, die het percussietempo op disconiveau hebben liggen, maar in de underscore de stijl van Jan Hammer volgen.

Op het album staan twee tracks van scorecomponist John Murphy. De eerste is 'Mercado Nuevo' en de tweede, 'Who are You' volgt daar gelijk op. De muziek van Murphy ligt tamelijk dicht bij de stijl van Hammer's muziek uit de tv-serie. Wel klinkt Murphy's muziek wat solider en past hij wat modernere effecten toe. Daarbij is de tweede track duidelijk meer ingetogen en werkt deze als een soort emotioneel thema, die erg fraai klinkt.
In feite zijn de laatste vier tracks allemaal onderdeel van de score en ze passen ook goed bij elkaar, omdat er een redelijk coherente stijl in de muziek zit, die in het verlengde ligt van die van Jan Hammer.

Kortom, de soundtrack van de film Miami Vice is behoorlijk gevarieerd. Lang niet alle songs zijn fraai en de paar songs die dat wel zijn kunnen dat niet compenseren. De instrumentale tracks zijn gemiddeld best wel aardig, waarbij vooral de tracks van scorecomponist John Murphy goed uitpakken. De afsluiter van Badelt valt dan wat tegen. Als geheel komt de waardering voor deze soundtrack niet verder dan 59 uit 100 punten, waarbij de beide tracks van Murphy nog goed zijn voor 73 uit 100.

其他版本 Miami Vice (2006):

Miami Vice (2008)


报告错误或发送给我们附加信息!: 登录

 



更多